Pekandes på ringmuren utbrast han även "and that was once the Berlin Wall"

Två amerikanska pensionärer står och tittar på utsikten över Visby innerstad, bl.a. ringmuren och ett antal medeltida kyrkor.
Kvinnan: Look, honey. There are so many ruins.
Mannen: Yeah, it’s because the city was so heavily bombed during the 2:nd world war.

Visby, medeltidsveckan

113 thoughts on “Pekandes på ringmuren utbrast han även "and that was once the Berlin Wall"

 1. Jimmy says:

  Chrille det är ganska stor skillnad mellan ett tredje land som irak och världens enda ”supermakt” dom i usa borde veta lite mer än vad iraker gör inte för att jag säger att dom ska veta allt men i usa har dom möjligheten att gå ut high school(gymnasiet på svenska) utan att det kostar nåt, såna möjligheter har dom inte överallt i Irak.

 2. Mosse says:

  Man tar sig för pannan.

  Här ägnar sig folk åt att kommentera hur ignoranta amerikaner är som folkslag när pseudodiskussionen (i samma mästrande anda) rörandes de inblandade länderna i andra världskriget är fullspäckad med just geografiska och historiska felaktigheter.

  (Citat som ”Slovakien”, ”Skottland”, ”I asien hade vi Kina, Nya Zeeland och Australien”)

  Hallå?

  Samtidigt är det amerikanerna som är ignoranta och inte kan något om andra länder.

  Jo visst.

  Detta visar med all önskvärd tydlighet att det finns ignoranta människor i alla länder, även här. Vi i Sverige är inte bättre än andra.

  Fördomar…

 3. britta says:

  Gudars säger jag bara. Såg ett tv-inslag där amerikaner interjuvades om vart olika länder låg, när dom fick frågan om vart Iran låg satte dom nålen på Australien och sen när de fick frågan om man skulle inleda krig mot Frankrike ville majoriteten bomba bort dem, eller om det var Italien… Om man tar fel på Iran & Australien så är det något som inte står rätt till & man undrar vad fan dom får lära sig i skolorna.

  Ang. bombningar i Sverige, ryssarna bombade av misstag mitt kära Pajala för de trodde det var Finland. Ingen dog, bara materiella skador…

 4. Anonym says:

  Grejen här var ju inte att han inte visste att visby inte vart bombat under andra världskriget (det kan man verkligen inte klandra honom för) men att han trodde eller låtsades som att han visste.

 5. Raja says:

  Roligt att alla blir så upprörda för en rolig tjuvlyssning. Jag menar, om man låter sådär självsäker på sin sak så borde han för f-n ha rätt också. Nu hade han inte det o det e ROLIGT =D

 6. Anna says:

  Jätteroligt ju!
  Jag slänger in en brandfackla i form av tre citat från amerikanare som jag själv var vittne till som servitris i Paris:
  1. En amerikan kommer in, vecklar upp turistkartan över Paris och frågar: ”Could you please explain what metro I’ll take to get to the leaning tower of Pisa?”
  2. Ett amerikansk par kommer in och säger att de letar efter Bastiljen, alltså fängelset, skulle inte det ligga här?
  3. En amerikansk tjej har pratat jättelänge med servitören Matt när hon utbrister: ”But I thought you were from Australia!? Where did you learn to speak english, it’s perfect!”

  I rest my case…

 7. Anonym says:

  Amerikaner, man måste älska dem.

 8. vito says:

  den här är grym. och självupplevd.

  Satt i en buss på en utflykt för VIN-intresserade till VIN-gårdar i australien. Efter att ha åkt genom VIN-odlingarna en bra stund (hela tiden med en guide som berättade om vin) avbryter en AMERIKANSK kärring, pekar på en vinranka och frågar: ”what fruit grows on those plants?”

  äligt talat. man MÅSTE vara totalt knäpp i skallen för att ett helt liv missa att vin görs av druvor. speciellt om man är vinintresserad.

 9. Cissi says:

  Haha, jag har värre historier från Visby minsann. När vi gick förbi ett gäng feta amerikaner med chipspåsar i nävarna och glittriga kepsar på huvudena (pensionärer!) så hörde vi följande:

  ”Oh God I’m freezing!”
  ”Yeah, it’s very cold here in the northern parts of Sweden…”

  Det här med geografi är nog bara inte deras grej.

 10. Maya says:

  Jag säger bara ; amerikaner… haha

 11. Tamtam says:

  det många inte vet var att även sverige blev bombat under andra värlsdkriget men då bara av misstag pga felnavigering och liknande så det kanske är därifrån de fått det hela…

  Om man i Usa inte ens kan peka ut Canada så har jag väldigt svårt att tro att det är därifrån dem fått det hela…

  Tjuvlyssningen var kul… Sluta ta allt på allvar och analysera inte för mkt. Svenskar har taskig engelska och använder svenska ord som turister, fransmän vägrar inse att franska inte är så internationellt som engelskan, kineser och japaner måste filma allt och amerikaner…Ja, det är bara att konstatera fakta; dem har noll koll på världen. Har vatt i USA och umgåtts med många amerikaner. Det är ingen myt, det är dessvärre än sanning…

 12. Per says:

  Sjukt roligt. Bli inte självgoda nu bara, amerikaner är härliga på sitt sätt.

 13. te says:

  hoppas inte gotlandsbåten sjönk på v’g hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *