Plötsligt händer det! (Igen)

X-2000 mot Malmö, på väg ut från Stockholm

Dam (på skånska): Ursäkta mig, är det du som lyssnar musik?
Kille (på bred skånska): Ja, hur så?
Dam: Du måste sänka!
Kille: Varför då, då?
Dam: För att det är du som ska höra musiken, inte alla andra.
Kille: Jae, men vet du vad du ska göra? Du ska mind your own fucking business!!
Lång paus.
Dam: Spännande…

78 thoughts on “Plötsligt händer det! (Igen)

 1. Alexandra Bjuvenstrand says:

  zapp: Fast det skadar väl inte att be snällt heller va? Vem säger att tantens uppfattning är den rätta, kanske är det bara hon som stör sig på honom i egenskap av gnällkärring?

 2. Alexandra Bjuvenstrand says:

  Bob: Hur vet du att han störde alla, var du där?

 3. ville says:

  varför tycker alla att tanten är otrevlig? hon ursäktar ju faktiskt sig innan hon stör honom :S

 4. Peter H says:

  Visst, damen kanske inte var speciellt trevlig, men att damen inte var trevlig rättfärdigar ju knappast att killen var gravt otrevlig. För övrigt är in-ear-hörlurar väldigt bra.

 5. I. C. Wiener says:

  Bussar kan ha väldigt mycket yttre ljud som stör, och för att kunna njuta av musik måste man då skruva upp. Ett tips till er som inte vill störa är att köpa Koss Sparkplug, hörs inte alls för närstående.

 6. d says:

  har aldrig förstått mig på folk som klagar på mp3-lyssnare. visst, det är en sak om man lyssnar på musik i högtalare så att det hörs klart och tydligt. men jag har aldrig varit med om att musik från ngn mp3 varit mer än bara en del av bakgrundsbruset. om folk störs är det antagligen bara för att de råkat snappa upp att ngn lyssnar på musik och sedan har blivit för upphakade på just det ljudet.

 7. zapp says:

  Alexandra Bjuvenstrand> Klart det inte skadar av att vara trevlig, vilket hon verka vara till en början, men han spelar dum och låtsas som att han inte vet vad hon menar också för den delen. Hör en gammal dam hans musik så lär resten också göra det. Han vet antagligen mycket väl att hans musik hörs runt om i hela hans omgivning och då är det han som är självisk och förtjänar därför inte mycket respekt själv då han skiter i alla andra.

 8. Hilda says:

  Fattar ente varför man skrev att dom snackade skånska, de ble de vell ente roligare av, eller e de bara för att ja e skåning som ja ente tyckte svengelskan lät rolig på skånska?

 9. Terese says:

  Jag vidhåller vad jag alltid brukar säga. När ni alla som lyssnar skithögt på musik och stör min frid på pendeln, när ni alla får tinnitus, så ska jag skratta, skratta, skratta. PiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiP!!!!!
  (Obs! Ni som redan har tinnitus får ursäkta men har ni fått det från att lyssna på för hör musik i hörlurarna får ni skylla er själv. Er andra har jag bara sympatier för.)

 10. Andreas says:

  #59 – Terese: Få av oss som redan har tinnitus skulle önska att någon annan drabbades av det, oavsett hur högljudd och störande personen ifråga är.

 11. Otilia says:

  Den här killen tillhör säkert individualist-generationen och har inte upptäckt ännu att tillvaron inte kretsar kring honom. Varför ta hänsyn när man kan vara otrevlig och svära åt folk? Han har tur om han får återfödas som daggmast i en nyplöjd åker full av starar. Damen är däremot stencool!

 12. I. C. Wiener says:

  Visst, damen kanske inte var speciellt trevlig, men att damen inte var trevlig rättfärdigar ju knappast att killen var gravt otrevlig. För övrigt är in-ear-hörlurar väldigt bra.

 13. a says:

  men förihelvete! låt folk lyssna på sin musik ifred, och visst, det är grymt jobbigt när nån har musik som läcker ut. men det är väl fan bara att bita ihop och stå ut? så jobbigt är det ju faktiskt inte alls. fy fan vad jag blir irriterad på alla dessa pretto-människor.

  dessutom så förstår jag inte varför man var tvungen att peka ut att de pratade bred skånska, det gör ju inte tjuvlyssningen roligare?

 14. Bussola says:

  @a: representerar du curlinggenerationen? Den som inte förstår andra halvan av ”frihet under ansvar”.

 15. jag sitter och says:

  a: om skitungen har rätt att spela musiken så högt att andra störs har väl de andra lika stor rätt att störa honnom genom att be honom sänka. För övrigt är första halvan av din kommentar ett fantastiskt bra exempel på hur man inte använder punkt och komma. Blev jag ”pretto” nu? (fan vilket fånigt ord)

 16. KGB Hamstern says:

  Tanten ifråga verkadej u inte förstå första halvan av ”frihet under ansvar” så det går väl jämt ut då.

 17. Rikujo says:

  1. Grabben måste bli tillsagd innan han fattar att han stör – omoget.
  2. När han väl blir tillsagd har han noll förmåga att hantera det, och vräker ur sig nåt spydigt istället. Omoget i kubik…

 18. Camilla says:

  Jag hade inte hakat upp mig på att han spelade musik….det finns så mycket annat som är värre att haka upp sig på…….Att folk verkligen har tid att bry sig om vad andra människor gör hela tiden……jag har inte den tiden………

 19. ankakanka says:

  För att citera min 13-åriga son.

  ”Orkar bry sig”

 20. YaRi-Oh says:

  Det står ju ingenstans att han lyssnade i lurar. Grabben kanske hade en s.k. bergsprängare på full volym och då störde han ju hela vagnen. Bra av tanten att säga till i så fall.

 21. Sorkfrun says:

  Typiskt tjuvlyssnar-exempel på ”Det finns bara jag och min vilja i hela universum” Fattar killen inte vilken tölp han framstår som?

  Till alla er som läcker ljud och likt Leo eller a tycker att vi ska ta ert ansvar genom att säga till eller lida i tysthet, ni är inte separata enheter i universum: Testa något nytt som empati, hänsyn, ansvar och artighet! Eller bara köp bättre utrustning om det känns för svårt att bry sig om andra!

 22. Richie Rich says:

  Jag hade klippt av sladden med nagelsaxen…

 23. M says:

  Om han nu lyssnade i lurar så tycker jag att det är tragiskt. Man får inte prata i mobil, man får inte lyssna på musik i lurar… Snart får man väl böta för att man existerar, och att lyssna på mp3-spelare på tåget, det blir väl dödsstraff direkt, eller??
  TRAGISKT!

 24. KGB Hamstern says:

  Sorkfrun: Damen ifråg var knappast särskilt empatisk, hänsynsfull eller artig hon heller. Innan man blir upprörd och skricker ut order åt höger och vänster så kan man ju fråga lite snällt.

 25. SkeD says:

  det finns ju en del hörlurar som läcker väldigt mycket, men om någon kommer fram, speciellt en äldre, så borde man sänka, även ifall det betyder att man inte kommer höra något pga ljud runt omkring en. Vart har respekten i samhellet tagit vägen? (OBS jag är endast 17)

 26. Matilda says:

  Det kan vara väldigt störande om någon har hög musik, men man är värre själv om man sitter och ger sura blickar istället för att säga till!

 27. Annchen says:

  Empati verkar vara en bristvara nuförtiden… :-/ Jag vidhåller: världen skulle må mycket bättre av fler kramar!

 28. Inte ens Chuck Norris says:

  Förstår inte vad som är problemet med att folk lyssnar på musik högt i t ex tunnelbanor, jag menar folk pratar ju högt med varandra så att andra hör och detta kan i sig uppfattas som mer störande än att man hör lite av någon annans musik. Åker man kommunalt kan man helt enkelt inte räkna med att det ska vara helt tyst. Alla har rätt till att föra sina egna små oväsen. Ska folk få prata högljutt med varandra på tågen ska man väl få lyssna på musik i hörlurar också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *