Politik – från grekiskans politeía som betyder "kåtbock"

Man ~55: Synd att hon slutade när man för en gångs skull hade någon fin i regeringen att titta på (syftar på f.d. handelsminister Maria Borelius.)
Man ~45: Ja, men jag tycker Ulrika Messing va fin också.
Man ~55: Jo, men hon är ju sosse! Man kan ju inte ligga med en sosse!!

Fikarum, Vänersborg

39 thoughts on “Politik – från grekiskans politeía som betyder "kåtbock"

 1. Jonna says:

  Helt rätt, det kan man ju inte!

 2. Jocke says:

  Han hade väl ändå inte fått något skjut? I (sex)drömmarna står inget tecken bakom namnet =)

 3. Sandy says:

  HAHAHA, nej det har han faktiskt väldigt rätt i!!

 4. hej says:

  Men min bror och jag tyckte ju att det var bra att hon och Chilo slutade då de båda var så fula! Och Maria Borelius har en så kall blick. Hon ser ut att kunna döda för att komma dit hon vill. Det är väl inte så sexigt?

 5. Billy says:

  haha….it´s funny cause it´s true!

 6. Sarah says:

  Damon: Du är bäst! Jag blir alltid så kär när jag läser vad du skrivit!!!!!

 7. Anonym says:

  Tråkig rubrik och ovanligt dålig tjuvlyssning.

 8. Raoul Duke says:

  Hahahaha, riktigt bra tjuvlyssning, de som inte håller med kan ju ta en sväng till Crazy Horse…

 9. Prinsessan says:

  Jag hatar såna där äckliga gubbar som bara bryr sig om att kända arbetande kvinnor ska vara snygga och sexiga.

 10. Noa says:

  Han har ju onekligen en poäng där..! :)

 11. Eliza says:

  Hehe… Man 55 verkar vara en smart man :) men bodström kanske man inte skulle tacka nej till… *funderar*

 12. Helena says:

  Haha word!! Det går faktiskt inte.

 13. sofia says:

  Jag tänkte skriva att gubbarna var vidriga (med det inte menat att publiceringan av tjuvlyssningen är det) men sedan läste jag kommentarerna och väljer nu att omformulera till ”kommentarerna är vidriga”! Att bara 1 (prinsessan) av 12 (som det ser ut när jag skriver detta) reflekterar över huvud taget är ju skrämmande… dessvärre inte särskilt ovanligt.

  Blev jag stämplad som torrboll nu?

 14. Gurra says:

  Hmmm… Men att pumpa överklasskärringar går bra?

 15. Jenny says:

  Whoho! Tjuvlyssning från gamla hemstaden Vänersborg (där vill man inte bo).

 16. Hankmander says:

  Ni som tar illa upp kan ponera möjligheten att gubben skämtade.

 17. Kjell Täppa says:

  Mm, jag håller med prinsessan och sofia, jag hatar såna där gubbar som bara bryr sig sånt och som pratar om hur snygga och sexiga kvinnoir är. Fan gå hem och titta på er fru/flickvän ist, hon borde ju vara den vackraste personen i världen för er, om inte, varför är ni då tillsammans med henne? ..Och dessutom var det här det värsta jag läst på länge, det är väl en sosse det går bra att ligga med! Men visst, om han får drömma vidare så får väl han ligga med sina överklasskärringar, I don’t mind, de ska väl få nåt de med tänker jag.. och nä, sofia, du är knappast nån torrboll, det är snarare alla andra kommenterarna som är det isf..

 18. Lany says:

  Men Borelius kan man ligga med?? Huu!!!

 19. Karolina says:

  Huuuh, får man automatiskt dålig smak när man blir 55+? Maria Borelius är ju supersvettig, jag tycker hon är riktigt läskig faktiskt. I alla fall på alla bilder… :0

 20. LZ says:

  Prinsessan: Hur naiv får man vara? Det finns någonting som kallas för sexualdrift och den sätts inte ur spel bara för att målet för den råkar vara kända och framgångsrika kvinnor.

 21. stump says:

  Det stämmer väl för nya sossar uppstår genom kloning

 22. KR says:

  Sofia: Ärligt talat – JA, du framstår som en torrboll. Om någon tycker att en regeringsmedlem är ”fin att titta på” så är det väl endast positivt för politiken. Det kan ju finnas damer som tycker den nya finansministern är läcker … det ena behöver ju inte utesluta det andra.. man kan tycka någon är söt OCH samtidigt ha respekt för dennes yrkesverksamhet…. och ”fin att titta på” är väl ganska lindrigt … han skulle ju lika gärna kunnat säga ”söt och knullbar”. Det hade iofs varit helt ok det också..

 23. Bimbo says:

  Åh, vad jag håller med Sofia, Prinsessan och Jenny!!!! Äckliga gubbar i Vänersborg!

  Men Damon, allvarligt?

 24. Damon says:

  –>Bimbo: Allvarligt vad? Jag försöker få dem att framstå som idioter genom rubriken, sen har jag tagit bort de grövsta kommentarerna, jag kan inte saxa allt tyvärr. Låt oss skratta och håna äckelgubbarna istället :)

 25. Bimbo says:

  –> Damon: Om du hade en fan club skulle jag vara medlem i den, du är KUNG (samt Gloria for president, i ärlighetens namn)! Så klart gubbarna framstår som idioter. Men eftersom min grekiska sträcker sig till feta-ost men ändå gissar att rubriken ljuger lite, så undrar jag vad politeía egentligen betyder? Med risk då att framstå som en Bimbo. Pöss!

 26. Sigge says:

  Beskrivning av Politeia på Wikipedia. Bara för en Bimbo.

 27. lillianne says:

  Första Vänersborgslyssningen! Gött, det var efterlängtat, men ack så dålig den var. Någon kommenterade sexualdriften…. Visst, det pratades mycket om den FÖRR, NU ser man sexualiteten mer som en förmåga….

 28. Daniel says:

  Ni missar en grej: Makt och en utstrålning av säkerhet och kompetens är SJUKT sexigt i sig. Något politiker ofta har. I övrigt är det klart man kollar på alla kvinnor i offentlig ställning, dvs som syns i medierna, utifrån en estetisk synvinkel. Varför inte? Och i det hänseendet spöar nya jämställdhetsministern de flesta som någonsin suttit i en svensk regering.

 29. Prinsessan says:

  LZ >> lär dig ords betydelse innan du använder dem. och visst får man lov att tycka att människor är vackra. men gubbarna verkar ju tycka att kvinnor endast har att göra i regeringen om de är snygga, inte om de faktiskt platsar där och gör ett bra jobb.

 30. Gus says:

  tvujlyssning från ett fikarum? lågt!

 31. Piraya says:

  Oooh, en tjuvlyssning från lilla Vänersborg! x)

 32. Damon says:

  Bimbo (Jag är förtjust i ditt nick): Enligt svenska Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Politik så ska det härleda från polis som betyder stad, men det kommer egentligen ifrån ordet Politea och enligt engelska Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Politeia så ska den ursprungliga betydelsen vara ”hur man sköter en stad”, alltså stadsförvaltning. (Nej, jag är inte supersmart, jag kan googla.)

 33. Julia says:

  Jag tycker det är rätt så motbjudande att dom pratar om kvinnorna ur en ”vem man vill ligga med-synvinkel”, för om det gällde estetik skulle det ju bara vara roligt.
  Själv har jag gjort en lista på vem som skulle vara bäst som stadsminister av partiledarna ur estetisk synvinkel. Göran Hägglund ligger ganska långt upp, och längst ner på botten ligger xx och krälar. Jag skulle vilja säga vem det var, men det känns lite kränkande. Jag kan säga att det är en man iallafall. Ni får väl gissa resten.

 34. Erik says:

  Maria eller Ulrika mm javisst jag får kåtslag…

  Stackars grabbar xD

 35. Bea says:

  Vissa är bara så desperata.
  kul rubrik;)

 36. Minna says:

  Klockrent! Suveränt! Underbart!

 37. Mackan says:

  Kul tjuvlyssning men va fan.. Man blir ju ändå så grymt trött på att kvinnor enbart ska va trevliga att titta på, inte om de var bra som politiker.

 38. mange says:

  Tjuvlyssnat i ett fikarum.
  Jag har då sannerligen sagt saker i fikarum som jag aldrig allvarligt skulle försvara. Nä, det här låter som helt vanligt fika skitsnack tycker jag.

 39. Katarina says:

  ”Du kan inte ligga med en sosse!”

  (Voltaire: Jag tycker inte om din åsikt men jag skulle ge mitt liv för din rätt att få uttrycka den!)

  Jo, vederbörande skojade, det känns som det.

  Sosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *