"Provocera! Attackera! Nej vänta…reträtt reträtt reträtt!"

(Man ~45 kliver på den fullpackade vagnen under rusningstrafik.)
Mannen (med en blick på en barnvagn tillhörande kvinna ~35): Jasså, det är därför det är så trångt.
(Kvinnan börjar skratta.)
Mannen: Skrattar du åt mig?
Kvinnan: Nejdå.
(Liten paus.)
Kvinnan: Vad hade du gjort om det varit dig jag skrattat åt?
Mannen: Då hade vi pratat om det.
Kvinnan: Hotar du mig?
Mannen: Nej då.
Kvinnan: Förresten, det var dig jag skrattade åt.
Mannen: (Mumlar ohörbart.)
(Pinsam tystnad fram till T-centralen.)

Rådmansgatan T-banestation

68 thoughts on “"Provocera! Attackera! Nej vänta…reträtt reträtt reträtt!"

 1. M says:

  – You talking to me?
  – Nejdå.
  – You gotta be, because I’m the only one here…

 2. Ja, starka kvinnor skrämmer mig says:

  Det är inte barnvagnen som är det centrala. Det otäcka är hennes beteende. Genom att spela ut ”hotar du mig?”-kortet försätter hon mannen i en ohållbar situation: vad han än gör/säger så vinner hon mötet.
  Inget fel i att vinna men grisbeteende ska inte premieras.

 3. cresta says:

  @Ja, starka kvinnor skrämmer mig: ”försatte mannen i en ohållbar situation” …. ”grisbeteende ska inte premieras”…. Öhhh, URSÄKTA MEJ, men vem var det som (med en blick på en barnvagn tillhörande kvinna ~35) kläckte ur sig ”Jasså, det är därför det är så trångt.” ?!?!?! Och vi snackade om grisbeteende ?!?!?! Rätten att försvara sig vid angrepp gäller väl fortfarande… !

  /cresta (alias ’ja, män som blir skrämda av starka kvinnor skrämmer MIG’)

 4. Mli says:

  haha så jävla kul

 5. pellen says:

  ”Hotar du mig” är den bästa replik som finns. Den funkar till allt.

 6. Ja, starka kvinnor skrämmer mig (och nu även cresta) says:

  cresta: Hade du blivit lika upprörd om det hade varit en unge kille med en enorm hockeytrunk som mannen sa samma kommentar till?

  Det var därför jag inte ville nämna barnvagnen utan mer kvinnans provocering. Försvar vid angrepp är en sak, att ge tiofalt igen är en helt annan.

  Som signaturen Jonas nämnde tidigare, så vet hon mycket väl följden av sin kommentar och njöt förmodligen väldeliga av att ha lyckats platta till en medmänniska.

  Återigen, det råkade vara en kvinna denna gång men människor som tar till så fula metoder klarar jag mig utan.

 7. cresta says:

  OM jag hade varit en människa som stört mig på folk som har med sig mycket saker / tillbehör/ kassar/ barnvagnar etc, och som tar upp himla onödigt utrymme bland alla oss andra skötsamma utan stora accessoarer i rusningstrafik, så JA då hade jag stört mig på en man med hockeytrunk med, och var jag en SEDAN ÄVEN en sådan människa som var lagd för att fälla kommentarer om detta (både i komiskt och/eller syrligt tonläge) så hade jag säkerligen gjort det med (om han inte sett ut som nån som gick på anabola eller nåt), men jag är nu inte någon sådan som fäller kommentarer i ett läge som detta, utan en av de vänliga sympatiska människorna som har överinseende och förståelse för andras vedermödor i vardagen (fast det kanske inte verkar så nu när jag sitter och svarar på sånt här, men tro mig! =))

  GREJEN är dock den, att om det – som du var inne på – istället hade varit en kille med hockeytrunk och prylar som tog upp samma utrymme som kvinnan gjorde med barnvagnen så hade nog inte MANNEN här ifråga DÅ överhuvudtaget gett sig på att fälla kommentaren ”Jasså det är därför det är så trångt här” åt hockeysnubben (varken i syrligt eller komiskt tonläge) från början. DET är lite poängen här.

  Eller vad säger ni andra? Jag kanske är orättvis. Jag vet att det inte är poppis att dra in genusdebatten här, men under rådande omständigheter så var jag lite tvungen… !

  Gustafs inlägg, f.ö. (som jag inte läst när jag skrev mitt förra svar) om att mannen sagt sin kommentar i ett komisk tonläge… Visst hade saken (om jag hade varit kvinnan som fått kommentaren) kanske kommit i ett annat läge då och JAG hade nog inte svarat i samma syrliga tonläge som kvinnan nu gjorde eftersom jag i botten är en humanistisk troende människa med humor… Dock hade jag ändå ANAT/MISSTÄNKT, kanske ogrundat men ändock, att det nog ändå låg en seriöst menad kritik i grunden invävd där (eftersom man övht fäller en sån kommentar, just då, just här, just nu, just till mig; om än behagligt ”förklätt i komedi”, liksom bekvämt för att få motparten att verka taskigare om man inte inser ”humorn” när man svarar tillbaka –> ”människor som tar till fula metoder klarar jag mig utan”. jag med. ;)). MIN snabba slutsats skulle faktiskt ändå vara att han nog i alla fall litegrann innerst därinne störde sig på mig som mamma med barnvagn – kanske feltolkat ! – MEN jag skulle i alla fall i detta läge då försökt ha svarat med något lika inklätt komiskt tillbaka… ”Ja, å trängre lär det bli när jag skaffar fler barn, hahahaha!” eller nåt. Jag skulle i alla fall inte ha kört över hans fötter med barnvagnen på vägen ut som jag fortfarande anser fullt berättigat om kommentaren var helt syrligt menad. OM jag hade klarat av att svara komiskt tillbaka i det läget är dock en annan fråga, det tillstår jag helt ärligt; jag kanske också skulle ha fallit tillbaka i rätt obefogad bitchig syrlighet om jag nu varit en sådan mamma med barn och barnvagn eftersom jag VET hur mycket skit, irriterade blickar, suckar, kommentarer m.m. denna grupp får när de kommer med sina barnvagnar… från folk och ett samhälle som inte har noll solidaritet och mänsklig förståelse för bland det naturligaste som finns; mammor som faktiskt har barn och barnvagnar (som Linnea, Trött & asdfg, m.fl). För mamman i tjuvlyssningen kanske den där kommentaren, om än inklätt komiskt eller ärligt komiskt menad, var droppen som fick bägaren att rinna över den dagen. (!)

  (till sist vill jag säga att jag nu också läst Jonas kommentar som jag heller inte hade läst när jag svarade förut. jag hoppas att han redan nu går i någon slags terapi och kan tala om sin ”mansroll”; gärna i en grupp med bara kvinnor – dock perfekt utklädda till män så att han slipper känna sig varken alltför hotad och/eller skuldbelagd).

  //cresta (alias ’jo, men som känner sig skrämda av starka kvinnor skrämmer mig fortfarande’)

 8. Eirik says:

  Herrejävlar, cresta har skrivit en avhandling baserat på denna tjuvlyssning.

 9. Petimeter says:

  Vill bara påpeka att ett landsting är en kommun. Enligt laglig definition. Så vi kan åka kommunalt :-)

 10. Z says:

  Vore inte det bästa om alla som är allergiska mot andra människor…bosatte sig långt ut i skogen? Så skulle det vara mindre gnäll här på barnvagnar, mobiltelefoner eller att människor faktiskt hade ett liv bredvid andra.

 11. cresta says:

  cresta skriver alltid avhandlingar när hon blir arg. och ångrar sig alltid lika mycket efteråt då hon känner sig enormt fånig ;) (särskilt när hon läser igenom texten igen och upptäcker sånt som att hon skrivit ’men’ istf ’män’ och varit överdrivet bred i största allmänhet). men va fan; jag bjuder på det. =P

 12. hmm says:

  haha, jag älskar avhandlingar = engagerade människor.. mer sånt!

 13. Emsan says:

  Hehe, klockren rubrik! XD

 14. Johanna says:

  Vilken patetisk gubbe! Skönt med en tjej som inte tar såna glirningar. Och ni som har problem med barnvagnar och dylikt – jag har aldrig ens resonerat i de banorna, att de människor jag stör mig på ska hålla sig hemma. Åker man kollektivtrafik får man räkna med folk som tar upp plats, folk som luktar illa, folk som är högljudda eller pratar i mobilen osv. Vill man slippa det får man åka bil. Är det inte jobbigt att vara så arg på allting?

 15. Johanna says:

  Och Jonas – are you for real? Stackars liten! Det är sannerligen inte lätt att vara man i dagens samhälle.

 16. Mona says:

  haha! kvinnan var smartare änn gubben. Han trodde han kunnde ge sig på henne men han fick suga på sin egen sura min ist!.. Fram med flera föräldrar på stan. Lär vuxna bete sig normalt familjeliv ist änn massa spring hit å dit med jobb i huvud.

 17. Mattias says:

  ja hallå det är ju inte kvinnan som e trög i det här fallet. förstår verkligen inte hur nån kan tycka det. Visst ifall han skämtade med den första kommentaren. Hon skrattar ju åt det liksom. Men när han sen kommer igen och säger ”skrattar du åt mej ?” då hade jag blivit riktigt förbannad. Han ska ju ha en smäll.

 18. E-tuna Rockar Fett says:

  Vilken muppgubbe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *