Ps’oreal – Because you’re worth it

Restaurang, Göteborg

En snygg kvinna ~35, med persikohy, väntar i baren på någon. Plötsligt börjar hon prata med en man i samma ålder som sitter på barstolen bredvid.
Kvinnan: Vilken fin färg du har i ansiktet, har du varit ute och solat idag?
Mannen (väldigt förläget): Nej, jag har psoriasis i ansiktet…
Kvinnan: Öhhh… (ser förvirrad ut medan man ser att mannen blir lite förnärmad av frågan)… men det är snyggt, du passar i det!

56 thoughts on “Ps’oreal – Because you’re worth it

 1. Torsken says:

  Jo, det var faktiskt ganska kul. 4.38 av 5 stjärnor ger också en ganska tydlig markering om vad de flesta som brytt sig om att rösta tycker.

  Det verkar fortfarande som om du tror att poängen handlar om att psoriasis är kul. Det finns nog ingen som tycker det. Det kunde lika gärna ha stått klumpfot (”vad snygga fötter du har”) eller influensa (”så härlig hosta du har”).

  Det roliga var slutklämmen, att hon blir tagen helt ”off-guard” och försöker rädda situationen utan att lyckas något vidare.

 2. Sorkfrun says:

  Tessan #50: Du är lättstött, därför kommer detta skämt aldrig vara roligt för dig. För andra är detta humor. Kvinnan gav faktiskt i all oskuld en komplimang något positivt, och gjorde på ett komiskt vis bort sig när hon försökte rädda situationen. Om det gör dig upprörd är det tråkigt, men det var faktiskt inte någons avsikt. Ditt liv verkar tungt med psoriasis, men om du väljer att se förolämpningar i allt även i texter om missriktade komplimanger från främlingar till andra främlingar blir det ännu tyngre. Fattar att du inte kan eller ska behöva le åt detta då det gör för ont, men missunna inte oss andra ett leende för det gör inte dig gladare. Hoppas att du får något att glädja dig åt också, det är du väl värd!

 3. malin says:

  Ok för alla som intre fattat vad som var ”snyggt” Om man har psoriasis behandlar man huden med UVB-ljus och ser nysolad ut samtidigt som fläckarna försvinner.
  Han såg fräsch ut helt enkelt!

 4. Coffe says:

  Tessan:

  Sen kommentar, har helt missat att kolla tillbaks:

  I vilket fall så är jag väl medveten om vad såväl psoriasis artrit som reumatism är då jag själv haft reumatism sedan 1½ års ålder och det nu verkar som att min JIA har övergått till just psoriasis artrit.

  Oavsett det så förbannade jag sjukdomen konstant fram till 14 års ålder ungefär. Dagligen mådde jag dåligt över varför just jag hade behövt drabbas av denna helvetiska sjukdom. Sedan började jag genom Riksorganisationen Unga Reumatiker känna folk med samma sjukdom och insåg att det går att leva med sjukdomen utan att egentligen behöva må även psykiskt dåligt. Även om man inte kan spela fotboll i alla lägen (till exempel) så kan man hitta på andra roliga saker, det handlar om uppfinningsrikedom.

  Numera känner jag 50 tal reumatiker nära och har nog träffat genom mitt engagemang i Unga Reumatiker 300-400 diton och de som mår bäst är de med en viss distans till sjukdomen. Även om jag sitter i rullstol ett par gånger per år (väderskifte höst/vinter och vinter/vår så är jag delvis glad att jag har fått sjukdomen, för snacka vad många underbara vänner jag har träffat. Psoriasis artrit såväl som vanlig ledgångsreumatism såväl som vilken sjukdom som helst blir vad man gör det till och därför ger det ingenting att stötas av sådana här (faktiskt roliga) tjuvlyssningar.

  Däremot tycker jag att vissa kommentarer till Tessans inlägg var rätt onödiga, för även om jag genom mitt engagemang har insett att en sjukdom är vad man gör det till så är det inte lätt att leva med en sådan här sjukdom, så jag förstår (dig) Tessan men jag tror du kan komma att må mycket bättre om du försöker ta till dig av vad jag just skrev och jag menade som du säkert förstår inget illa mot dig personligen med detta.

  KÄMPA PÅ!

 5. Coffe says:

  Förövrigt så är det självklart att man ibland (ofta) tar illa upp på kommentarer som egentligen var välmenta för att de faktiskt får en att känna sig lägre värderad, men just i detta fallet skulle jag inte vilja påstå att det var något nedvärderande utan enbart okunskap som var inblandat.

  När det gäller idrottande så kan jag säga att motion är väldigt nyttigt för oss med reumatism. Dock får man extremt jävla ont dagen efter och man kanske hamnar i rullstol eller sängliggande, men det får man nog tyvärr ta, för trots denna förbannade sjukdomen måste man tillåta sig att ha skoj. Självklart är vissa aktiviteter bättre än andra och vissa går av rent fysiska skäl inte att genomföra med reumatism men mitt tips är att du pratar med din läkare om vilka aktiviteter du kan genomföra, för du komma må mycket bättre av aktivitet, det är till och med bevisat att reumatism _lindras_ av fysisk aktivitet (till en viss gräns)

 6. Tessan says:

  Tack Coffe, men nu är det så att jag har det ganska svårt att träffa människor (i min ålder) med artrit och/eller psoriasis. Det beror huvudsakligen på att jag har valt en inriktning i mitt liv där jag inte kan berätta om mitt problem, eftersom jag inte kommer att få jobb då. Eller jag kommer i alla fall få det väldigt svårt med det. Det som gör mig ”upprörd” är att det finns så många som inte vet ett skit om psoriasis, och tror att det endast är utslagen jag stör mig på. De vet inte att det finns mycket mer. Och dessutom äcklas människor av utslagen, och det sårar ju när folk undviker en för att de tror man har svinkoppor eller dylikt. Jag vill bara att folk ska veta att psoriasis inte är så kul. Men det är bra att i alla fall du har fått något gott av psoriasisen! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *