Religulous

Buss 350 mot Borås

Två tjejer ~14 sitter och pratar högt och det framgår att de båda håller på att konfirmeras.
Tjej 1: Alltså visst var Jesus svensk?
Tjej 2: Är du dum eller? Det är väl klart att han inte var.
Tjej 1: Men Bibeln är ju på svenska.
Tjej 2 (ironiskt): Jo, men visst det finns en liten by utanför Uppsala som heter Betlehem och där växte Jesus Svensson upp!

Cred: Hanna

55 thoughts on “Religulous

 1. leffe says:

  @Ny muslim. Du har rätt i att inga officiella omskrivningar gjorts av Koranen men det var inte Muhammed som skrev Koranen som den är idag. Koranen sammanställdes av texter skrivna av honom efter hans död så hur mycket som lades till eller togs bort eller om den är exakt som Muhammed ville är omöjligt för oss att veta.
  Det är dessutom så att fram till ca år 650 så fanns det flera verisoner av Koranen som skilde sig åt innehållsmässigt men runt den tiden så beslutade den dåvarande Kalifen(den tredje kalifen tror jag det var) att eftersom de olika versionerna skapade missämja så skulle en enda enhetlig version sammanställas och alla andra förstöras, vilket ledde till Koranen som den är nu.

 2. F says:

  Upplysningsvis kan tilläggas att ateism också är en religiös åskådning (en mycket avancerad sådan)

 3. Psychoria says:

  ”Would you like Fritzl with that?”

  *duckar*

 4. Okej says:

  @53: Ateism är inte en religiös åskådning. Det är en icke-religiös åskådning.

 5. Lo says:

  Om man vill tro på Gud så har ingen annan med det att göra. Jag själv tror inte på Gud, men jag tror att det finns en högre makt. Jag anser det vara omöjligt, nu när vi lever i denna faktabaserade värld, att tro på vad som står i Bibeln eller Koranen för den delen. Något jag skulle vilja tillägga är att båda dessa skrifter är föråldrade och i många avseenden irrelevanta. Både Koranen och Bibeln anstiftar t.ex. våld som straff för brott, och även stening av promiskuösa kvinnor. Är det verkligen något vi skulle vilja införa i dagens samhälle?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *