Rökning dödar – På ett eller annat sätt

(Två tjejer ~20 står i krogkön. Den ena röker en cigarett medan den andre pratar på om KOL och cancer.)
Tjej 1: Du, du kan mala på allt du vill om farligheter med rökning, men det är lördagkväll, jag är full, vi står i krogkön och jag kommer röka upp min cigg vad du än säger.
(En tredje tjej ~20 som inte känner de andra vänder sig om): Bara du inte ger mig brännmärken på jackan!
Tjej 1: Nej då, jag kör ner ciggen i halsen på henne här i stället så får vi se om det är sant att rökning dödar!

Allégatan, Borås

36 thoughts on “Rökning dödar – På ett eller annat sätt

 1. Petra says:

  Klockrent!!

 2. Klas Katt says:

  Hade jag varit den tredje tjejen hade jag gett den rökande tjej en fet smäll i fejan! Usch för alla rökare som utsätter andra för lidande pga egen njutning. Hoppas hon + alla rökare dör en plågsam död i lungcancer, för det är vad dessa egoistiska idioter förtjänar.

 3. Johan says:

  Så skall det låta. :)

  //JJ

 4. gonz says:

  kul start på kvällen.^^ hon lär väl nitat första fyllekaja som ville bjuda upp sen.

 5. Bob Lunta says:

  Visst förstår man henne… Militanta antirökare måste bekämpas med alla medel!
  Å andra sidan kanske det inte är så cool att ha KOL heller, men det är en annan diskussion. Usch för antirökare!!

 6. Sofie says:

  Skön kommentar som fan! Spoken like a true rökare. :)

 7. IR says:

  Helvete vad bra!! Hahahahaha! Bästa! Äntligen någon som står upp för oss rökare :)

 8. Sorku says:

  haha, lite elakt sagt :P

 9. Anonym says:

  Klockren ;)

 10. Munche says:

  Underbart underhållande med folk som önskar andra svåra smärtor endast för att de inte tycker om deras vanor (jag är förvisso inte bättre själv men det spelar ingen roll).

  Rökning dödar, men man dör nog snabbare om man hetsar upp sig över att folk röker ändå. Definitivt om man börjar bli hetsig mot Tjej 1.

 11. Lany says:

  Fulla rökare har oftast inget vettigt att komma med. Så också denna gång.
  För rökförbud i Sverige.

 12. Tjockiskatten says:

  Klas Katt: ”Hade jag varit den tredje tjejen hade jag gett den rökande tjej en fet smäll i fejan!”

  Nej, det hade du inte. Du kanske säger det här men du hade inte vågat om du varit där IRL.
  Dessutom skulle du inte haft någon som helst anledning att slå den rökande tjejen.

  Tjej 3 ber den rökande tjejen att hålla koll på ciggen så den inte bränner tjej 3s jacka.
  Då svarar den rökande tjejen ”Nej då..” dvs att hon ska se till att inte bränna jackan..

  Varför tycker du då att tjej 3 har rätt att slå den rökande tjejen?

 13. Ökänd says:

  Urkul kommentar! Så snabbtänkt!
  Fast det är faktiskt helkorkat att röka. Ni får säga vad ni vill om det, och om ni hör några som skrattar så är det bara tobaksbolagen på väg till banken!

 14. KK says:

  Varför ska antirökare beskämpas med alla medel? De bara kämpar för rätten till att inte utsättas för rök. Rökare däremot, väljer att röka, och därmed väljer att förpesta tillvaron för andra. Är rökare en utsatt grupp? Det är ju de som väljer att utsätta andra för rök. Alla rökare måste bekämpas med alla medel!!

  F.ö så är det en klockren tjuvlyssning. En spydig kommentar av typiske rökare. Ännu ett bevis på hur lite hjärnceller rökare har.

 15. maja says:

  underbart sagt av tjej 1! Hatar ickerökare som ska stå och predika. Vad fan är det deras problem om man väljer att dra ner gift i lungorna? Varför är det okej att hata alla rökare? Är själv ickerökare, men tycker inte om folk som ska tro att de är bättre än andra och har rätt att berätta hur folk ska leva sina liv!

 16. Johannes says:

  Vad jag inte förstår är den som tjuvlyssnat denna :S Jag menar, när jag går ut är jag aldrig så nykter att jag skulle kunna komma ihåg något sånt här dagen efter =) Är det bara jag eller? :P

 17. Linn says:

  Klas Katt: det var nog den mest idiotiska kommentar jag läst på den här sidan. & då stör jag mig ändå på alla blåsta jäklar som måste skriva att de inte fattar

 18. Mikkan says:

  jag har vart rökfri i 10 veckor minnsan :) *stolt* ville bara säga det …

 19. Vickizz says:

  Älska henne! Åh nu fick jag ett sånt där ”jag vill bli lesbisk och gifta mig med henne” moment..

 20. grisen says:

  Maja, det ÄR ickerökarens problem med rökare som ”väljer att dra ner gift i lungorna” eftersom ickerökaren inte själv har valet att dra ner rökarens luft i lungorna. Men att säga att alla ickerökare hatar rökare är lite väl långsökt! Det man hatar är väl snarare att bli långsamt förgiftad och inte kunna göra något annat åt det än att be rökaren fimpa, fast man vet att rökaren kommer snäsa och gå till attack med sitt hata antirökare-tal.
  För övrigt älskar jag rökförbudet, äntligen kan jag gå ut och roa mig utan att ha svullna ögon som svider som tusan av all rök i flera dagar.

 21. Klas Katt says:

  Till tjockiskatten, du fattar visst inte mitt sarkastiskt svar. Jag skulle gett en smäll i fejan på den rökande tjej lika mycket som hon skulle försöka trycka ner en cigg i halsen på mig. Jag går inte omkring och slå alla rökare jag ser, men jag blir lika förbannad för det. Och jag kan garantera dig att om hon verkligen försöker köra en cigg i halsen på mig så skulle hon verkligen få en fet smäll i fejan.

  Sen undrar du ”Varför tycker du då att tjej 3 har rätt att slå den rökande tjejen?” Börja istället fråga dig varför har den rökande tjejen rätt att köra ner ciggen i halsen på icke rökande tjej. Där har du mitt svar.

  Svar till maja: jag bryr mig verkligen inte om rökare dör i lungcancer. Men de förpestar tillvaron för andra och det är det som stör mig.

 22. piggelin says:

  Grattis Mikkan! Kämoa på!!!

  Vet precis vad tjej 3 snackar om. För själv är jag väldigt nöjd över rökförbudet på krogen, så jag slipper få fler brännmärken på armarna från fulla folk som viftar med cigg o inte vet var de har den.

 23. S says:

  Ahhhhhh

  Jag älskar bönder.

  Så ovetandes, så roliga.

 24. Muppo says:

  Hatar när folk röker på ställen de inte borde. Att säga att man får välja själv om man vill dra ner gift i lungorna eller ej är fånigt, alla i närheten drabbas också. Senast var på Iron Maiden konserten i gbg då några idioter brevid börjar röka.

 25. Maja says:

  Orka predika, och spec i korg kön, de för fasne redan rökfritt inne på krogarna. Är de så jväla jobbigt så låtbli att andas istälklet. blöpp blöpp blöpp.

 26. Potty says:

  Klas Katt, håller helt med dig.

 27. Erik says:

  KROGKÖ!! :)

 28. trollpia says:

  så underbart….och tack till maja, du är en klok kvinna…

 29. Jaha says:

  Ja, vad ska man säga? denna var bara tragisk… ursäkta mig men hur faan kan man gå så långt att man kan fälla en sådan kommentar till sin kompis?! Sjukt och upprörande =/ Skärpning alla fulla rökare!

 30. Jonas says:

  Håller med Maja.

  De ickerökare som nu dör att passiv rökning, utomhus, lär väl förmodligen lika lätt dö av trafikföroreningar. Om det är så illa, tja det är tragisk med så känsliga lungor, antagen pga av extremt dåliga gener eller nått. Då får man noga köra ansiktsmask när man är ute i civilisation, för att vara säker.

  Inomhus ute på krogen, där det verkligen kunde osa på av cigarettrök, o bli farligt för även för ickerökare (iallafall för de som jobba där). Hursomhelst, där har det ju som sagt redan blivit förbjudit med rökning.

  Men man kanske skulle dra det förbudet längre till busshållplatser, utomhuskonserter, krogköer där folk kan råka samlas tillräckligt nära för att bli ”giftiggasbesprutade”, och riskeras få brännhålskador på kläder. (Vilket jag personligen hatar, när man har förmodligen exklusiv, eller farovit plagg på sig när man är ute, o det suger o få brännhål i dem.

 31. Beng-Ha says:

  Kan man tänka sig nåt mer avtändande än fylla?

 32. Ämma says:

  ”Usch för alla rökare som utsätter andra för lidande pga egen njutning”

  ..ja du, vad jag har märkt så finner många antirökare någon sorts sadistisk njutning i att stå och klanka ner på oss som röker också – syftar då på folk som tvunget ska gå förbi när man hittat ett hörn minst 10 meter från närmaste människa, då kommer det lik förbannat fram någon moraltant från VISIR och börjar gnälla om lungcancer, KOL och kärlkramp.
  Okej visst, jag röker, men det betyder inte att jag inte är medveten om riskerna.. men jag väljer att röka ändå. Dessutom röker jag inte i krogköer (om jag inte är jättefull) eller någonstans nära andra människor som jag inte känner. Folk som ska hålla på och tjata är oftast de som är mest ignoranta, då de tar för givet att vi inte blivit informerade om riskerna med rökning..

  Finns det helt allvarligt någon rökare som aldrig fått cancervarningarna nertryckta i halsen?

 33. Niko Tin says:

  Fy 17 för alla tobaksfundamentalister som tycker det är OK att alla som inte är rökare skall tvingas inanda skiten. Liberalism innebär INTE frihet att göra vad du vill om denna din frihet går ut över någon annan, så kom inte och hävda att ni är liberaler i ert försvarande av rätten att utsätta andra för rök!!

 34. Nemo says:

  …..o btw hur mycket avgaser från bilar inandades under denna tiden i krogkön? Ut till landet om ni inte tål folk, avgaser, nån rökare som har försökt att dra sig åt sidan för att röka, grannar och lite allmänt normalt ”liv”. Självklart är det bara be en rökare att fimpa eller gå längre bort

 35. Ashandarei says:

  SMOKING
  REVEALS HIDDEN
  LASER TRAPS

 36. Pimp says:

  Klas Katt – du är en mkt, mkt klok människa. Rökare e idioter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *