“Run! It´s alive!”

Passexpeditionen, Polishuset, Lidköping

En kvinna ~45 har just tagit sitt passfoto och skrivit sin namnteckning. Damen bakom luckan börjar knappa lite på sin dator. Det går en liten stund.
Damen bakom luckan: Och nu kommer det värsta av allt…
Kvinnan (undrande): Jaha?
Damen bakom luckan: Om du tittar på dataskärmen där så kommer du strax att få se hur du ser ut…

92 thoughts on ““Run! It´s alive!”

 1. Mumole says:

  Isabelle: Kommer du att lära dem att skilja på var och vart? Och på de och dem? Och att inte säga ”interjuva”, ”petjoner” och ”igenkligen”? I think I love you i så fall…

 2. Sara says:

  Från en annan blivande lärare till Isabelle: Hoppas fan att du inte får jobb på någon skola, vilken hemsk lärare du kommer bli. Bra tjuvlyssning förresten.

 3. Andreas says:

  Så oskyligt, Så roligt.

 4. Gerhard says:

  Isabelle: Du kommer bli en strålande lärare. Vill du bli ihop med mig?

 5. SandyDee says:

  Haha vad elaka alla är idag.

 6. headlam says:

  Jag hatar petiga lärare.

 7. b.b. says:

  rubriken hahahahaha!!

 8. Emelie Toregaard says:

  Haha

 9. Pidde says:

  #9 och #27 Diana: He he, en name fight. Vem vinner?

 10. Jenny says:

  In your face (?) ;)

 11. karo says:

  Jag tror det behövs fler Isabellor ute i skolorna faktiskt. Ingen av mina barns lärare på låg- och mellanstadiet har kunnat stava som folk, bara en sån sak, så hur f*n ska de kunna lära ungarna? Snacka om löpeldsspridande språkförbistring.

  Ja just det, tjuvlyssningen! Jag gav den en femma! :-D

 12. Andi says:

  haha det sas något liknande till mig när jag fixade mitt pass. det är väl inget skönhets-foto direkt :) bra tjuvlyssning

 13. Patrick says:

  Okej, för att blinga lite klarhet i data/dator frågan. Om du tänker på hur det är i engelskan blir det lättare.

  Dator = Computer
  Data = Data

  Inte säger en amerikan data-screen, det heter computer-screen, alltså datorskärm. Det är bara nåt pucko som gett namnen snarlik utformning i svenska språket.

 14. mandarin says:

  hell yeah, tjuvlyssnarna har invaderat Lisch :D haha

 15. MFQ says:

  Haha, härligt att det finns tjuvlyssnare här i Lidköping! XD

 16. Ubbelubb says:

  Sista gången jag behövde visa leg på bolaget fick jag komentaren; ”Ja, det var ju du som var så snygg på kortet.”

 17. Alexander says:

  Ingen som kommenterat det hittills, men man blir ju faktiskt rätt ful på de nya passkorten. Vet inte vad de gör med ansiktet, men de photoshopar det i alla fall. Drar ut det på längden eller nåt.. förstår inte vad det ska vara bra för.

 18. Nucleus says:

  Men gud vad taskiga ni är mot varandra.

  Är det kul?

 19. Prinsessan says:

  det ÄR ju det värsta av allt. minns när jag tog passfoto, hade gjort mig fin i håret med nytt diadem och posat framför spegeln hur jag skulle se ut. när jag kom dit var det bara ”ta bort hårbandet, du får inte le, *klick*” och så såg man ut som en brottsling.

 20. Isabelle says:

  Som lärare kommer jag att få ta skit hela mitt yrkesverksamma liv. Kasta lite till, lika bra att jag vänjer mig nu!

  Dessutom är de lärare jag kommer ihåg som bra de som faktiskt lärde mig något, inte de som bara lät oss vara som en annan bunt vildar. Så, Sara i nummer 53, jag tror inte alls jag kommer bli en dålig lärare, däremot en lärare som lär mina elever något. De kanske hatar mig under tiden för att de måste jobba, men om tio år när de klarar att stava sitt namn och klarar Matte A så är de nog rätt tacksamma.

 21. Lanzelot says:

  Angående dataskärmar, datorskärmar, latin och sär skrivningar *medvetet*, så är det faktisk så att man bör ställa sig frågan viket som är viktigast, talspråket eller skriftspråket? Vilket fanns först? Vilket är orginal och vilket är en kopia? Vilket leder och vilket följer? Kolla i en grammatikbok eller en roman skriven före 1950, tror ni att folk talade så som det står i de böckerna eller tror ni att folk talade som man gör idag? Skriftspråket & grammatiken skall ändras efterhand som folk ändrar sitt sätt att tala. Annars skulle vi ju fortfarande ha samma skrivregler som på 1500-talet. Om ett ord används EN gång och någol lyckas göra sig förstådd med det, då är det ett ord som finns och är lika mycket vär som alla andra ord. Basta.

 22. Jurist says:

  #53 Sara: Hoppas att Isabelle får bra lärarjobb och att Du blir tvungen att omskola Dig till något annat.

  Ju sämre folk är på språk, desto fler missförstånd blir det. Ju fler potentiella missförstånd, desto fler avtalsjurister måste anställas. Fler avtalsjurister innebär ökade kostnader, vilket, som bekant, inte är till fördel i en värld av konkurrens.

 23. ankakanka says:

  När jag gick i skolan fick man inte börja en ny mening med och.

  Snacka om att kommentarer kan döda en tjuvlyssning.

 24. Zachary says:

  Hahaha, taskigt och pinsamt! XD Det var nog inte så hon menade!

 25. KJ says:

  Uppenbarligen menade kvinnan att många brukar tycka att de är fula på sina pass, därav kommentaren. Annars så kanske hon ville säga att kvinnan är ful fast på ett mer vänligt sätt.

 26. Sandra D says:

  Jag blev förvånad när jag tog ett nytt pass för några månader sedan. Det går ju så snabbt nu för tiden! Såg däremot ut som en brottsling på bilden, föredrog mitt förra pass där jag var åtta år på bilden. Ganska kul att använda det när jag fyllde arton och började gå på krogen.

 27. Helena says:

  bildskärm någon?

 28. E. says:

  Ser för jävlig ut på mitt passfoto, och när jag skulle göra ett provisorikst pass var jag tvungen att ta i en såndär maskin och jag såg helt kriminell ut, det värsta var ju killen bakom som inte visste om han skulle skratta eller gråta…och så var han tvungen att välja det bästa…

 29. Jan J says:

  Kul med roliga poliser jag har dock bara råkat på tråkiga.

 30. Hugo says:

  #1 Fick mig att skratta mer än lyssningen.

 31. Elsa says:

  Haha! Det här låter som när det berättas om kvinnan som tar foton på personalen på sös. Det var nån som sa att om man inte kände sig ful innan fotograferingen så gjorde man det efter :)

 32. Meli says:

  Hahahaha, jag smajlar som en tok på mitt passfoto :D Ser dock bedrövlig ut ändå pga av diverse skyfall som gjorde mig sällskap på vägen till fotogaferingen! Panda i say!

  Att inte få le var det knepigaste jag hört, ska man sära lite på läpparna och ha en mystisk blick också, bahaha. Roligt för idag ;P

 33. Meli says:

  Hm, vid närmare eftertanke var detta körkortsfotot.. Kan inte förstå att jag visar det för folk.. Någon som vet hur man får ett nytt ifall man skulle ”råka” tappa bort körkortet?

 34. Sofie says:

  ÄLSKAR rubriken, så härlig!

 35. bowlingjocke says:

  Som jag kommenterat tidigare: Det är kul när kassörskan/kassören skämtar till ibland. Det förgyller vardagen.. hehe

 36. Caroline says:

  # 17 Reka, jag skrattar på mig! : D
  Och tjuvlyssningen var också tokrolig, tack för att man fick sig ett skrattanfall. Det är förrädiskt när man börjar gödsla klyschor på jobbet för att vara vänlig, det där blev ju bara så komiskt fel som det kan bli!

 37. Enrico says:

  Till Isabelle>> Glöm aldrig att en lärares viktigaste attribut är att kunna motivera. Självklart är det en fördel om läraren även är kunnig, men det hjälper föga om inte eleverna inspireras till att söka rätt på information själva.

 38. Ole says:

  ”Parsons Passfotolag: Ingen är någonsin lika ful som sitt passfoto. ”

  Hoppas ingen redan har skrivit detta.

 39. Martin says:

  De som blir bäst på sina passfoton är de som inte försöker att se ut på något speciellt sätt. De som helt enkelt bara steppar fram och tittar in i kameran, alltså.

  Tonårstjejer är roligast… desperata försök att inte skratta, samtidigt som de ska puta med läpparna och försöka få till en sexig blick…

  På mitt nationella ID-kort ser jag också lite halvunderlig ut, men det berodde på att det var mina kolleger som fixade det… väldigt lätt att se avslappnad och allvarlig ut när alla kolleger står runtomking och gör allt för att man ska börja fnissa… =)

  Jag förstår till 110% vad hon bakom luckan menade, för i 9 fall av 5 så säger folk: ”Nämen usch, så jag ser ut på kortet…!”, trots att det är så de ser ut ;)

  //Martin – gjorde pass vid Norrortspolisen i Sollentuna under 18 månader, men har en betydligt roligare tjänst nu ;)

 40. Mina says:

  Gud vad jag känner mig elak som skrattar år det här ^^’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *