Rymlingarna fick ändra den avslöjande titeln ”flying scared”

Gymnasieskola, Göteborg

Två tjejer ~17 sitter på elevcaféet och pratar.
Tjej 1: Såg du Eurovision, förresten?
Tjej 2: Nej, gjorde du?
Tjej 1: Ja, alltså Azerbajdzjan vann! Kan du fatta?
Tjej 2: Haha, ofta? Azerbajdzjan är ju fängelset i Harry Potter!

Cred: J.S

65 thoughts on “Rymlingarna fick ändra den avslöjande titeln ”flying scared”

 1. Gösta Stark says:

  #47, E, är du medveten om det moderna fenomenet att unga människor klär ut sig till älvor och troll (så kallade orker) och utkämpar regelrätta låtsaskrig efter att ha läst Potter-böcker och dylik smörja? Självklart kan man lasta böckerna för detta. Det erkänner de till och med själva, utan minsta darrning på manschetten, hjärntvättade har de blivit av kiosklitteraturen.

 2. Farbror Blå says:

  # 47 E: Roligt att just du skulle skriva om allmänbildning. Googlat på Beatrix Potter? :-)

 3. 3mm@ says:

  51. Gösta Stark
  Jag tror inte direkt att det är Harry Potter-böckernas ”fel” att folk lajvar/rollspelar. För vad jag vet så finns det knappt några troll eller älvor i HP-böckerna (några troll finns men de har ingen stor roll i böckerna). Däremot kan HP-böckerna vara de som först öppnat upp folks ögon för en annan fantastisk värld, men det brukar vara från andra böcker, filmer och spel som leder till att man lajvar.
  Sedan kan jag inte förstå vad det är som är så fel med att lajva? Ska man förbjuda all skapande verksamhet, såsom teater, film m.m.?

 4. Sara says:

  @44 Winter is coming? : D

 5. Sara says:

  #44 Winter is coming? : D

 6. M says:

  Alla som påpekar vad tävlingen heter: en tjuvlyssning handlar om att återge så exakt som möjligt vad som sades. I detta fall sa tydligen tjejen Eurovision bara.

 7. E says:

  #52 jo, jag vet vem beatrix Potter är, trodde att du var seriös med att det skulle vara hon.

 8. Judit Banlon says:

  Det roliga (sorgliga) är varken stavningen eller sagan om den lille trollkarlen. Det sorgliga är väl att ingen av dagens ungdom kan ett jäkla skit om nånting? Vad hände med litteratur där man lär sig något? Men vi ska väl inte tvinga skolbarnen att läsa något de inte vill läsa, då kan de ju få ont i sina tv-spels-ögon.

 9. 3mm@ says:

  #58 JUdit Banlon
  Hur menar du nu? Jag kan lova dig att alla ungdomar inte är som du tror. Vuxna har genom åren haft en massa negativa tankar om dåtidens ungdom, t.ex. när du själv var ung. Trots det så har det gått bra ändå.

 10. Fogo says:

  Ang #49:
  De länder som kan delta i ESC (Eurovision Song Contest) behöver inte per definition ligga i det geografiska (eller ens politiska) Europa. Kravet för att få delta i tävlingen är att landet är medlem av EBU – European Broadcastin Union. I denna ingår flera av länderna i Kaukasus, däribland Azerbajdzjan, Armenien och Georgien, flera av länderna i Levanten, däribland Israel, samt slutligen flera länder i Nordafrika, däribland Marocko, Tunisien och Egypten. Enda nordafrikanska land som deltagit är dock Marocko, vilket skedde 1980.
  Det har funnits planer på att göra Eurovisionschlagerfinalen världsomspännande, genom att ha deltävlingar i varje världsdel och sedan världsfinal för samtliga vinnare och tvåor. Det föll dock på sin egen omöjlighet.
  Slutligen: ordet ”världsschlager” är det svenska ord som har flest konsonanter i följd. Det är dock sammansatt och har därför inte ansetts hundraprocentigt korrekt.

 11. Gösta Stark says:

  3mm@, fantasi och lek har förstås sin plats i tillvaron, särskilt för barn, men jag oroar mig för att unga vuxna ska glömma bort vilken förfärlig jämmerdal världen faktiskt är. De tror att allt är en dans på rosor, men de glömmer att där det finns rosor, där finns det också törnen. Om de ägnade mer tid åt bildning eller att förkovra sig i sitt yrke, än åt dans och lekar, skulle framtiden se ljusare ut, inte bara för dem.
  Se sanningen i vitögonen, ungdomar: Det finns inga älvor!
  Om det finns troll vill jag låta vara osagt, men det skulle inte förvåna mig det ringaste, ty sådan är lagen om alltings djävlighet.

 12. 3mm@ says:

  Gösta Stark
  Alla behöver kanske en kort paus från allt elände som finns? Vissa läser böcker, vissa kollar på TV/film, spelar datorspel eller lajvar.

 13. Gösta Stark says:

  Inget ont i nöjen, men det finns ju också nöjen som samtidigt är till nytta, både för individen och samhället, till exempel högläsning ur Bibeln eller Budgetpropositionen.

 14. 3mm@ says:

  Haha Bibeln var ett skämt va?

 15. Saga says:

  Sånt här får mig att vilja gråta för mänskligheten.

  Alla vet ju att trollkarsfängelset heter Azkaban.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *