”Så du menar att du aldrig har sett tågrondellen?”

Tåg Stockholm – Bollnäs

Pojke ~4 (till pappa ~35): Man blir åksjuk av att åka baklänges!
Pappan (till sin fru ~30 ): Ja… hur kan arkitekten som designat tågen ha tänkt? Hälften av passagerarna får åka baklänges då de högra sätena är bakåtvända…
Kvinna ~65 (längre bort i vagnen, viskar högt till äldre man): Hur tänker HAN? Hur hade det sett ut om alla platser var vända framåt på väg till Bollnäs, men bakåt på väg till Stockholm? Man vrider och vänder ju inte på hela skiten när tåget stannat…
Alla i vagnen som hör detta börjar skratta.

Cred: Emelie

62 thoughts on “”Så du menar att du aldrig har sett tågrondellen?”

 1. åksjuk says:

  Jag är en av de människor som föredrar att åka baklänges, för jag blir inte lika illamående av det som att åka framlänges. Om då alla tåg konstrueras så att alla säten vänder på sig själva blir vi flera som inte kan åka tåg alls istället, så det är ju inte en så bra lösning. Bättre då att man får välja vilket håll man vill sitta åt.

  Åksjuka, har jag för mig, beror på att hjärnan får motstridiga signaler, alltså att vissa sinnen säger att man är stilla (som insidan av tåget ser ut att vara), och andra säger att man rör sig. Jag vet inte om det hjälper att intala sig att man inte blir illamående, men det fungerar nog inte på alla människor i såna fall.

  Roligt att tjuvlyssningen utspelar sig på väg till Bollnäs :), det är nog första gången jag har sett något från mina trakter.

 2. Andreas says:

  Apropå orter så går det alldeles utmärkt att använda sidans sökfunktion för att hitta inlägg ifrån olika orter. Här är ett exempel: Tjuvlyssningar ifrån Luleå!

 3. Daniel says:

  Bogg: Hört talas om placebo?

 4. Michaela says:

  Jag blir illamående när jag somnar på bussen, det brukar ju vara tvärtom och att man inte lika lätt blir illamående. Jag är ganska bakvänd tror jag.

 5. Hugo says:

  Arkitekt till tåg?

 6. canis pecus says:

  Vi som redan vet svaret, tycker inte det är roligt för vi inser hur dum frågan är. Det innebär inte att vi inte har humor; vi skrattar en hel del, men alla förstår inte vad vi skrattar åt.

  Om jag varit ”tanten” på tåget, skulle jag sagt till pappan:

  – Jag hör att du köpt enkelbiljett.

 7. Mirjam says:

  Jag tror att illamåendet till viss del är betingat (man förväntar sig att må illa, så alltså gör man det), i alla fall för mig. Jag kan börja må illa redan när jag är på väg till tåget.

 8. Minus says:

  Jag blir ofta väldigt åksjuk. Redan som riktigt liten brukade jag kräkas i bilen. Klarar numera av att åka bil utan problem så länge jag inte läser eller sover. Kan däremot bli åksjuk om jag åker långt med buss, men jag trodde att jag klarade att åka tåg fram tills jag åkte till Göteborg från Karlskrona i höstas och mådde verkligen jättedåligt. Jag hade INGA förväntningar på att må illa och blev faktiskt närmast chockad när jag började må så dåligt. Testade för övrigt att byta och åka baklänges med utan att märka någon skillnad. Därför tror jag inte att inbillning ensamt är svaret på åksjuka.

  Har däremot hört att en LITEN mängd alkohol ska sätta balanssinnet ur spel så att man inte blir åksjuk, har inte testat detta, men är det någon som vet om det fungerar?

 9. Johannes says:

  Scenario; Du sitter baklänges i ett tåg och tåget krockar.

  Får du inte då stollen som sitter framlänges över dig själv ändå? :O

 10. Sara says:

  Johannes: Stollen eller stolen? :P

 11. Kiranja says:

  Bogg: dissa inte mumole! Har du inte funderat över varför alvedon och andra värktabletter ibland ”verkar” på direkten? Det är också bara inbillning. Hört uttrycket placeboeffekt nån gång?

 12. Olle says:

  hay, jag fattar inte o_O tänker jag för mycket?
  vad sjutton är det roliga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *