Så dumt att man vill slå dövörat till

Tunnelbanan mot Hagsätra, T-Centralen i Stockholm

Det är mycket folk som ska in i tunnelbanevagnen. Ett par, en man och en höggravid kvinna båda ~28, pratar teckenspråk med varandra. Kvinnan hittar en sittplats och mannen ska precis sätta sig bredvid henne då en tjej ~23 knuffar undan honom och sätter sig ner på platsen.

Tjejen (till sin mamma ~60): Haha, jag tog hans sittplats! Snopet.

Mannen (står i gången och vänder sig om för att prata med ett äldre par): Mycket folk som trängs idag…

Tjejen och mamman blir illröda i ansiktet då de upptäcker att mannen är hörande.

Cred: Malin

16 thoughts on “Så dumt att man vill slå dövörat till

 1. Ubbelubbb says:

  Beter sig folk så någon annanstans än i Stockholm?

 2. Fröken K says:

  Fyfan jävla snorunge! Bra hon skämdes efteråt.

 3. Överklassen says:

  Hade varit befogat att knuffa bort henne från sätet.

 4. Amanda says:

  Alltså… vare sig personen är döv eller inte.. varför i helvete snodde hon hans plats??? Speciellt om hon nu trodde att han var döv. Ouppfostrad skitunge.

  1. MarySaintMary says:

   Fast det är ju inte värre att ta platsen för nån som är döv. Det är ju inte så att döva har sämre ben än hörande.

 5. Andy says:

  ”Haha, jag tog hans sittplats!”

  Djävla lilla skit…

 6. Andersson says:

  Kan bara hålla med ovanstående, en 23-åring som beter sig så är helt bedrövligt, och blir ännu värre av att hon gör det när hennes mamma är med, tyder på att mamman inte heller ser något större fel i beteendet. Så ouppfostrad är dagens understatement.

 7. Gösta Stark says:

  Jag har svårt att tro på det här. Kan verkligen en vuxen människa vara ett sådant praktarsel som tjejen i tjuvlyssningen? I så fall förutspår jag att hon går ett olyckligt öde till mötes, ensam och avskydd av alla. Men jag vill ändå hoppas att det rör sig om någon form av missförstånd. Kanske den som lyssnade hörde fel?

 8. janbanan says:

  Resan fortsatte under teckenspråkstystnad

 9. Sonia says:

  Hoppas att hennes mamma är stolt.

 10. JaW says:

  Jag säger som kineserna: ¿que?

 11. Marcus says:

  Jag misstänker att beskrivningen är lite tillspetsad. Låter mer sannolikt att den yngre tjejen kom fram till sätet före mannen utan att använda fysiskt våld. Att hon var korkad nog att högt uttrycka sin skadeglädje betvivlar jag dock inte alls.

  För övrigt förstår jag inte varför det skulle vara värre att göra så mot en hörselskadad än mot en hörande.

 12. Carl T says:

  @Ubbelubb: Troligen inte, åtminstone inte i Sverige. Det är bland annat därför som vi i resten av landet anser att det bästa vore att bomba bort hela 08-området från kartan.

 13. Kristian says:

  Jag hade lyft bort personen från sätet. Helst kastat ut henne från vagnen. Tyvärr är kollektivtrafiken i sthlm kaosartad med många stressade (man blir tydligen blind och döv då) personer. Fast det är roligt att studera människor då. Mvh Bussföraren

 14. Nbo says:

  Smaklös tjej, ouppfostrad tjej. Säg att hennes mamma är runt… 45? I så fall borde hon, om hon hade fått någon form av uppfostran, låtit sin mamma ta platsen, om hon som är lite äldre är lite tröttare. Typ respekt för sin mamma i alla fall? Men mamman verkar mest uppmuntra ett själviskt beteende. Sorgligt. Den här gången tycker jag att tjejens namn borde kommit med i tjuvlyssningen.

 15. hobbiten says:

  Smaklöst, ouppfostrat och vidrigt. Det är skämmigt att någon, speciellt i vuxen ålder, faktiskt kan med att göra något så ohyffsat. Jag är 23 år gammal och har vett nog att lämna plats eller ge bort min plats till de som behöver den bättre. Exempel häromdagrn satt jag på pendeln när en höggravid kom ombord, självklart reste jag mig direkt för att ge min plats till henne, sånt är en självklarhet. För några år sedan gick en tjej ombord som hade någon form av utvecklingstörning som gjorde det svårt för henne att stå upp, hon frågade om någon kunde avvara sin plats åt henne och direkt var det flertal personer som reste sig upp för att ge henne sin plats och det är så det ska vara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *