”Så fr.o.m. nu slutar du snoka, sugga!”

Café, Karlstad

Mamma ~40 och dotter ~18 sitter och fikar. Dottern verkar jättegärna vilja ha någon sorts orm, men mamman kommer hela tiden med motargument.
Mamman: Men då måste du mata ormen med levande möss. Törs du verkligen det?
Dottern: Ja men det är väl klart jag törs!
Mamman: Stackars mössen! De får ju inte ens en sportslig chans!
Dottern: Det får inte grisarna vi äter heller!
Mamman blir röd i ansiktet, och fortsätter äta av vad som verkar vara en skinkpaj.

Cred: Kringlan

60 thoughts on “”Så fr.o.m. nu slutar du snoka, sugga!”

 1. grisen says:

  @ 37 – Inte det minsta underligt, vi köttätare är oftast grymt trötta på att vegetarianer och veganer hoppar på oss och gnäller så fort de tycker det är relevant.

 2. PPP says:

  Du Ellie tror du kannibaler tänker så?

 3. Fredrik says:

  #16: Skrattade högt åt din kommentar. Särskilt det där med fallfrukten. :-)

 4. sofia says:

  hallå Benganlol #50
  blindtarmen är ju till för att smälta rått kött; inte gräs

  //Våga äta gräs (och allt annat också)

 5. bowlingjocke says:

  Haha.. Ja, där vart mamman ägd.. :p
  Kul med smarta barn.. ^^

 6. oscar says:

  In your face!

 7. oscar says:

  visste ni att om alla var vegitarianer/veganer så skulle världens mat räcka till ALLA

 8. Rannva says:

  34 & 37/47 & 48 – Håller med, så fort något sådant här nämns kommer alla icke-vegetarianer och ska sätta full fräs på att protestera.

  Nu ska jag väl vara den ende vegetarianen (och medlem i Grön Ungdom Helsingborg) som verkligen sätter igång:

  1) När växterna absorberar energin från solen tar 90% av denna nergi för växtens överlevnad. När sedan älgen/grisen/kon/hönan äter det, försvinner ytterligare 90% ’energi’. Sedan äter vi detta djur, och får alltså i oss bara 10% av 10% av de där växten. Det menas inte med att vi behöver äta mindre, men det kräver väldigt mycket energi för oss att föda upp djur.

  2) Jag tar mjölkexempel nu – för att få 25 l mjölk varje dag från en ko måste man mata den med 40,2 kilo av olika sorters foder, plus så måste den dricka 100 liter vatten. Onödigt, med tanke på att människan är biologiskt byggd för att bara dricka mjölk under sina uppväxtår.

  3) Det mättade fettet i kött gör människor feta, och är en av de främsta orsakerna till hjärt- och kärlsjukdomar.

  4) Under ett år äter en ko lika mycket gräs som på en fotbollsplan. Snabbmatsindustrier såsom Macdonalds skövlar därför regnskog i afrika för att kunna ha sitt boskap ifred, för att få snabb produktion av nötkött. Denna fotbollsplan som försörjer en ko på ett år, skulle räcka för spannmålsprodukter för att mätta 26 människor, om jag inte minns fel. Även dessa 100 liter vatten om dagen som en ko dricker, skulle se till att byar i Afrika har bättre tillgång till vatten, för att de ska kunna själva odla och försörja sig.

  Kött är en onödig ”lyxprodukt” nuförtiden. Vi matar oss själva med kött som är avlade fläskberg, där extra mycket fett anses ge bra kvalitet. Samtidigt utgör köttindustrin hela 20% av I-ländernas miljö-giftutsläpp, så det är inte bra ur en miljö-synpunkt heller.

 9. Therese says:

  dottern ägde mamman rätt bra där.. :P haha karlstad var det ja!!

 10. Jennie says:

  Ja, nu är jag ju sent ute i denna diskussion ser jag…menmen.
  Det är många som skrivit om miljöförstöring och menat att vegetarianism är lösningen. MEN detta med hållbar utveckling, dvs utveckling som möter behovet hos nuvarande generation, utan att kompromissa möjligheter för framtida generationer att tillgodose sina behov, (hur vi ska kunna få våra resurser att räcka idag och dessutom se till så att resurser finns för framtida generationer) är lite knivigare än så.
  Visst är det så att det går åt mer energi att föda upp djur än det vi får tillbaka när vi äter djuren. Men det går även åt mycket mer energi för att skapa energi (dvs mat) än vad man får ut inom jordbruket. Man använder traktorer för att så, och skördetröskor för att skörda, dessutom använder man konstgödsel som på sikt kommer att förgifta vårt grundvatten. De tjänar pengar, men förstör naturen som vi lever I och hämtar resurser FRÅN. Frukt odlas i ett land, transporteras för att paketeras i ett annat och fraktas sedan hit. Vad konstigt att växthuseffekten ökar och glaciärerna smälter! Man blir så trött av att tänka på det så det är inte klokt. (En karta på förpackningen som visar hur varan transporterats runt skulle nästan behövas.)
  Allt på jorden hänger samman (t ex är det samma vatten vi dricker idag som dinosaurierna drack för 60 miljoner år sedan). Allt går runt runt i ett evigt kretslopp. Problemen dyker upp när vi människor försöker manipulera och ändra naturen på olika sätt.
  Så detta med miljöförstöring är mycket större än vi riktigt kan greppa. Ska vi försöka rädda vår planet, och därmed oss själva och framtida generationer, kan vi bara börja med de val vi själva gör. Välj ekologiskt producerad mat, vare sig ni är vegetarianer eller köttätare. Kör inte så himla mycket bil och bajsa i rabatten;)

  PS. Äter inte heller kött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *