Saker Anne Frank inte tog med i dagboken

Arvikafestivalen, Stora Campingen

Röst inifrån tält (på morgonen efter första festivalnatten): Alltså du åt bajs igår…

Cred: Matilda

90 thoughts on “Saker Anne Frank inte tog med i dagboken

 1. Frölle says:

  Underbar rubrik, och sluta klaga, antingen ska man kunna skämta om allt, eller inget.

 2. empa says:

  christoffer: Men är det skillnad på krig och krig? Ok andra världskriget var jätte stort och grymt. Men folk har en tendens att tycka det är ok att skämta om tex Bush och Irak kriget. Varför skall det inte vara ok att skämta om andra världskriget men om andra krig?

  Jag tycker att man måste kunna skämta om det som är svårt. Att inte nämna eller ibland skoja om det tragiska tror jag är värre än att göra det.

 3. Christoffer says:

  Damon: lustigt, för det har inte tagit 40 minuter förut.

  Helena: historielöshet är en anledning till att historien upprepar sig. ”tjabbla om vad som hände under världskrigen.” Oh My God.

 4. njet says:

  Nu när vi diskuterar nazister och avföring så måste jag bara tipsa om den här helt underbara artikeln om urinterapi skriven av förintelseförnekaren Lars Adelskogh. Den publicerades i tidsskriften Nexus, som såldes vidare av bl a Nationalsocialistisk Front. Enjoy!

  http://nexus.vishet.se/art1999/urinterapi.htm

 5. Ludde says:

  Vårt camp hette Kein Kamp!

 6. Tomas says:

  Christoffer: Ibland kan det ta hela natten, om den som godkänner sover. Kliv av dina höga hästar. Att du läst lite historia för att skolan tvingat dig gör dig inte till en som kan döma rätt och fel.
  Men stick gärna…

 7. elli says:

  Damon: Nej, jag förstod att det inte var ni själva som redigerade bort det, eftersom det försvann direkt när jag skickat ;)

  Jag antar att ni har nån automatisk grej som rensar bort vissa saker/tecken/nånting? För det har hänt förut att slutet av mina kommentarer försvunnit utan anledning (de har inte varit stötande eller så). Tycker mest bara att det är lite störande.

 8. julia2 says:

  inte såååå kul rubrik :/

 9. Pidde says:

  Martin:
  Jaha? ;D
  Vad är det du vill ha sagt, att du varit även på dessa två festivaler?

 10. Svantevit says:

  Osmaklig rubrik! Hoppas att ni håller er ifrån dåliga skämt om förintelsen i fortsättningen.

 11. Sophie says:

  Ja, jag är trög. Men kan någon förklara rubriken?

 12. bimbo says:

  INTE en bra rubrik!

 13. Helena says:

  #38 äre du dum i huvet eller? visst att det är bra att folk lärt sig nåt, men ge dig… att kalla förintelsen nåt positivt???

 14. SötPer says:

  LOL rubriken var ju genial :D

 15. Fraggelsmurf says:

  Southpark tog upp en liknande diskussion fast då med Muhammed karikatyrerna. Antingen kan man skämta om allt eller inget. Man får ta responsen som det kommer annars börjar man gå in på censur och censur är väldigt fult. En judinna har bland kommentarerna sagt att det är ok, vad mer behöver ni? Sluta tippa runt på tårna!

 16. Christoffer says:

  #52 empa; jag har inga problem att skämta om Bush och andra war-mongers. Men det är en VISS SKILLNAD att sparka uppåt och nedåt.. Att sparka nedåt var nazisterna ”bra” på, även i form av ”skämt” i koncentrationslägren. Bush är för övrigt världens mäktigaste man, han måste man skämta om.

  Jag håller helt med dig om att man ska kunna skämta om det som är svårt. Det är mycket det som judisk humor handlar om. Men som jag sa, det måste göras med värme och empati. Man ska ju sparka uppåt och inte nedåt.

  Tomas: en del människor blir bara moraliskt upprörda över människor som blir moraliskt upprörda. Och nej, det är inte skolan som tvingat mig till att läsa koncentrationslägersskildringar. Vad fick du det ifrån? Eller måste det vara skolan som tvingat mig till det för att du ska få ihop saker och ting och kunna dissa mig helt o hållet?

 17. maraja says:

  Alltså meh, jag tror inte Petter menade att Anne Frank verkligen åt bajs!! Han bara tog henne som exempel för att hon har skrivit världens mest kända dagbok. Han kunde kanske använt sig av ”saker prinsessan aldrig skrev i sin dagbok” (var det inte nån b Disney-film som hette En prinsessas dagbok?) men den är ju inte alls lika känd. Hela poängen med rubriken (om nån fortfarande vill ha en förklaring..) är liksom att det som hände igår var rätt skämmigt och man vill inte att minnet av det ska bevaras.. Haha. Och förresten, FAN VA ÄCKLIGT!! Undrar om personen verkligen åt bajs på riktigt??

 18. Bussola says:

  ”Förintelsen var inge lek utan något positivt då det ledde till att världen vaknade upp och insåg vad människor kan göra om dom bara får lite makt”

  Nej det har varit massor av förintelser efter andra världskriget, och en massa psykopater med makt.

 19. badass says:

  #54 Något militären de facto lär ut under de högre graderna av tjänst typ jägarförband, mm.
  att använda urin för att decifincera sår och sånt

 20. Bussola says:

  -Alltså du åt bajs igår…
  -Mmm, shit vad gott det luktar! Kommer du ihåg vilken det var?

 21. Nevyn says:

  Alltså, hörni… Man kan visst skämta om förintelsen. Det går alldeles utmärkt, eftersom 22.3 år (och mer därtill) har passerat. Jag hänvisar till South Park-avsnittet Jared Has Aides, där det är förklarat. För mer info, läs http://en.wikipedia.org/wiki/Jared_Has_Aides eller se på avsnittet.

 22. kicki says:

  Neeeeeeeeeeeee, han åt inte bajs – vet ni hur man luktar dan efter en bättre fest – jo man luktar bajs ur munnen…!

 23. åsa says:

  Ta bort rubrikerna! Om man vill fördjupa sig i en tjuvlyssning så kan man gå in och läsa kommentarerna, där finns ofta mycket fyndigt. Jag har skickat in tjuvlyssningar tidigare, men har ingen lust att bidra längre eftersom rubrikerna ibland tar över eller t.o.m. förstör (som rubriken till denna tjuvlyssningen har gjort).

 24. Jesper says:

  Alltså, att kombinera ett bajsskämt med ett judeskämt är fanimig det roligaste man kan göra. Applåder.

 25. Affe says:

  Haha, undrar om det var nutellabajset.
  Någon hade kletat nutella på hantaget på bajamajorna och nån tjej slutade inte gråta om att hon fått bajs på handen medan nån annan slickade på det.

 26. Maja says:

  -.- Ni som inte tycker man kan skämta om förintelsen, Gör något åt nazisterna istället för dem som skojar om dem. Det kommer inte precis göra saker bättre i världen. Jag tycker skämtet var roligt xD

 27. Stric says:

  Pidde#33/Martin#42: Jag bodde i Mein Camp där vi körde (Schweizisk) joddelmusik nästan dygnet runt, http://youtube.com/watch?v=-L2N9VO_0VI .. sist jag kollade var jag inte nazist, hitlerälskare eller liknande..

 28. Pidde says:

  Stric: Det spelar ingen roll, jag gillar ändå inte skämt om förintelsen. Min farfar dog i ett läger som 24-åring. Han hade klättrat nästan hela vägen upp till vakttornet när han halkade till på en isfläck på ett trappsteg, föll och bröt nacken.

 29. nena says:

  #33 Pidde och #77 Stric: Det var för övrigt minst TRE camp som kallade sig ”Mein Camp” på festivalen i år.
  Och älska #70 Bussola’s kommentar :D

 30. Fraggelsmurf says:

  # 78. Pidde: Var han vakt eller jude? Elak is hur som.

 31. Pidde says:

  Nena: Osmakligt i vilket fall.
  Fraggelsmurf: Han var vakt, han var så ambitiös att han precis blivit befordrad innan den tragiska olyckan inträffade.

 32. Nyllet says:

  #71: Precis! Som Stephen Lynch uttrycker det: ”Tragedy plus Time equals Comedy!”

 33. Anna says:

  hahaha :D roligt att få höra det

 34. Bs says:

  Maraja, man kan se på saker olika. och jag tänkte garanterat direkt på förintelsen och en väldigt illa vald rubrik. Som alla vet så var det mycket dåligt ställt under den här tiden- därför kan jag tolka det som att petter skämtade om detta, genom att dra det till att man var tvungna att äta väldigt osmakliga ting. kanske var vissa även det. men lämplig rubrik? Nej!

 35. Whyatt says:

  Alldeles för kort! Hur gick resten av konversationen??? :)))

 36. Frida says:

  Vad f-n har Anne Frank med bajs att göra!? Det var den sämsta rubrik jag sett. Tycker dessutom inte att man skämtar om hennes öde.

 37. :* says:

  Men herregud. Det var då! Man förstår ju kopplingen, HUMOR kallas det.
  Ångesten dagen efter är alltid kul

 38. Jossan says:

  Haha…Utan rubriken hade detta inte varit alls kul utan bara äckligt, men loosen up, rubriken va kanon!!

 39. josefin says:

  en av mina campinggrannar på peace and love bajsade i sin solstol…

 40. sara says:

  Hahahaha den bästa jag har läst på den här sidan hittills :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *