Sätta någon på plats med det rätta tugget

Buss 40 mot Lappkärrsberget, Stockholm

Klockan är ca 17 och bussen är fullsatt. En tant breder ut sig med sina väskor över alla fyra sätena längst bak. Fler och fler personer stiger på bussen och tanten verkar inte alls förstå att hon borde flytta sina väskor.

Tjej (till tanten): Ursäkta, skulle du kunna typ flytta ditt bagage så jag får en sittplats?

Tanten (sneglar på tjejen): Inte med den attityden.

Tjejen (förvånat): Va?

Tanten: Prata inte med mat i munnen.

Tjejen (smått generad): Det är tuggummi.

Cred: Svetlana

13 thoughts on “Sätta någon på plats med det rätta tugget

 1. Tobbe says:

  Vad bra av tanten!! Meniskor borde lära sig att veta hut när man umgås med andra det är så jobbigt med unga tjejer som tuggar tuggummi och tror att dom äger hela busen.

 2. Amanda says:

  vilken kärring ._.

  1. Lars says:

   …ja! Och säkert var hon student och kunde gott stå…

   1. Sonny says:

    Det är just den här attityden som stör mig. Det finns faktiskt unga personer med sjukdomar eller skador som gör att det kan vara väldigt svårt eller jobbigt för dem att stå upp, särskilt på en buss.

 3. Samuel says:

  Tror tjejen att hon äger hela busen, Tobbe? Vilken buse? Är det bara för att hon tuggar tuggummi? Har man då ingen rätt att be om en sittplats?

  Tanten är ju rolig, och helt off. Naturligtvis borde hon be om ursäkt istället för att förolämpa en medmänniska.

 4. Johan says:

  Tobbe, Mycket fördomar? Kanske var det du som var denna tant? Varför skulle en person som har ett tuggummi vara sämre än någon som inte har det? Bara för att hon tuggar tuggummi så betyder inte det att hon är en irriterande fjortis / bimbo och glafsar extra med flit. Dock tyder din kommentar på att du i det vardagliga är en r*v dvs en betydligt sämre person än vad den genomsnittliga fjortisen är IMO.

  1. pissenisse says:

   @Johan: Ironi är svårt i text. Det är tur att min farfar Övferste von Gyllenstråhle inte blandade sig in i diskussionen. Han har verkligen fördomar, både mot ungdomar (dvs alla under 75), kvinnor (som han anser ska hålla tyst i församlingen), islänninngar (vilka är skyldiga till allt ont som sker) vänsterhänta (bara för sakens skull), civilister och väsnsterpatrask (s.s. moderarterna och alla de andra partierna i riksdagen).

   Vi som inte står ut med Öfverstens fördomar och minst sagt extrema åsikter har valt att gå med i snel-klubben och klapa snela-hästar och runda apelsiner istället för att bli upprörda.

  2. Tobbe says:

   Nej jag är ingen tant! Det är inte tuggummit som jag har något imot utom när folk i deta fall en tjej or
   Uppnosiga och tror att dom kan betesig hur som hälst jag tror nog att tanten hjärna hade delat med sig av sina platser men sedan komet det en uppnosig flicksnarta och tror att hela värden är hennes om hon hade varit lite mer artig och frågat tant om en plats som en rar och väluppfostrad ung dam istället för att bete seg som att andra inte fins! För övrigt så är det uppfostrat att både prata med mat och tuggummi i munen. För övrigt är det väldigt otrevligt för oss andra som trampar i gummit när dem or klara med sitt glafsande!

   1. pissenisse says:

    Hupp, ibland övertäffar verkligheten onekligen dikten. Irnoni ÄR verkligen svårt i skrift. Där hoppade pissenisse i klaveret och tycker att det äv väldig otrevligt för oss andra som trampar i klaveret som tidigare traverklampare trampat klart i med sitt stampande.

    Och nej pissenisse är inte heller någon tant utan en gammal fjant.

 5. A says:

  Tror Tobbe var ironisk. Vilken otrevlig tant. Verkar inte ha någon som helst självinsikt.

 6. Malin says:

  Pissenisse, du är bäst!

 7. Wildheart says:

  1. Kul att gamle von pissenisse är vid liv och uppenbarligen vid god vigör. (Fast det heter snel-sekten, inte klubben)
  2. Tuggummi är mat.

  1. pissenisse says:

   Gläder mig att även den gamle Wildis fortfaranda är vid liv. Och det är det är väl klart som korvspad att vi är en sekt och inte någon jäkla mys-klubb. Om man har sådan udda böjningar som att klapa snel-hestar hela dagarna så måste det vara rejält sekt-artat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *