Ser du lampan i det blå?

Vickleby, Öland

Två killar ~25+ diskuterar hur vacker och klar stjärnhimlen är på landsbygden.

Kille 1: …yeah but imagine 3000 years ago when there where no artificial lights.

Kille 2: Yes it must have been magical.

15 thoughts on “Ser du lampan i det blå?

 1. Carl says:

  Kan någon förklara det roliga här? :P

  1. Anders says:

   Skulle precis skriva samma. Fattar nada.

 2. Gösta Stark says:

  Det kanske inte är meningen att det ska vara roligt, utan bara tänkvärt? Om inte det roliga är att man inte behöver tänka sig hela tretusen år tillbaka för att undgå dagens ljusförorening av stjärnhimlen. Det räcker gott med hundra år eller så. Bakåt eller framåt i tiden.

  1. Johan says:

   Så det roliga är att man inte behöver gå så långt bak i tiden som de säger? Kul. Verkligen. ”Jättebra” nivå Tjuvlyssnat.

   1. Gösta Stark says:

    Nej, jag tyckte inte personligen att det var något att dra på mun åt.. Men kanske någon annan har en annan sorts humor än du och jag.

 3. Joakim says:

  Kan det vara så att den som skickade in samt den som postat detta tror att ”artificial light” betyder nånting annat än konstgjort ljus? Eller att snubben skulle ha sagt typ ”When there were only artificial light?”

 4. Xeilen says:

  Tänkte som Gösta..

 5. Erik says:

  Skämtet är att man kan tolka det som att kille 1 syftar på att ljusen i himlen är artificiella. Det är ju såklart inte det han menar, men det går att tolka det så och det var rätt vitsigt. Sen med en sådan lysande rubrik dessutom… :)

 6. Zorkel says:

  Ni som gnäller över att olika inlägg inte är roliga, så kan jag upplysa er om följande som även finns tillgängligt när man klickar på ”om tjuvlyssnat”.

  Tjuvlyssnat.se är en blogg om ord, meningar och kommunikation människor emellan. Här finns samtal, konversationer, uttalanden och yttranden som ibland är vansinnigt roliga, ibland förvirrande och ibland hemska.

 7. m says:

  Det är väl så att den som postat detta tänkte sig att killen menade att det numera finna artificiellt ljus uppe i himlen, när han antagligen menade att utan de artificiella ljusen som finns nu på jorden som dränker himlen i ljus (gatulampor m.m), så hade man sett stjärnorna tydligare.

 8. Xeilen says:

  Håller med m.

 9. micke d says:

  Eller så kan det roliga vara snillen som spekulerar, när man inte riktigt behöver gå tillbaka 3000 år för att bli fri från artificiellt ljus.

 10. Mathias says:

  Jag tror det roliga är alla förvirrade kommentarer som följer

 11. Jörgen says:

  Jag tror det roliga är att man har stavat fel på were och istället skrivit where…

 12. Simone says:

  Jörgen heheheheheheh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *