Sex hade varit alltför insinuerande

Gröna linjen mot Hässelby, Stockholm

Det är midnatt och en berusad tjej ~20 går fram till spärrvakten och lägger fram sin åkremsa utan att säga något.
Spärrvakt ~50: Jaha, vart ska du?
Tjej (trött): Hem.
Spärrvakt: Jahaja, Haparanda alltså.
Han stämplar remsan sju gånger.

Cred: Eddan

Gott folk, nu funkar Skicka bidrag-funktionen igen!

127 thoughts on “Sex hade varit alltför insinuerande

 1. Alice says:

  #39. Du, spärrvakter är ingenting, INGENTING, mot de rabiata busschaufförer man får stå ut med om man bor i Värmland. Härdade av det hårda klimatet och bristen på mänskligt sällskap, antar jag. Om Satan har några tjänare på jorden är de värmländska busschaufförer. Fy fan vad jag hatar att åka buss.

 2. DRk says:

  #78 är jag mindre smart för att de överstämplar min remsa? ^o) Jag åker dit ofta, och de överstämplar min jämt :S

 3. DRk says:

  #91 Jag har för mig att systemet i Sthlm ska ändras i april. Bak på remsorna står det att de bara gäller till april 2008, men kan bytas ut t.o.m. december 2008… Men jag tycker Skånetrafikens system är bättre! Då har man ett rabattkort som man fyller på med pengar, som gör det 20% billigare att åka än om man betalar kontant. Man bara drar kortet i en maskin på bussen :) Man kan fylla på kortet senare och de är av plast, inte papper som i Gbg.

 4. DRk says:

  #98 märker inte de som stämplar att det är kladdigt på raden? :P

 5. Jan J says:

  Svarar man något så korkat som hem och dessutom kanske spyr ner sätena så ska man ha 7 stämplar.
  Det systemet som skånetraffiken har fungerar bra.
  Har nästan bara bra erfarenhet av glada och trevliga busschaffisar, det finns naturligtvis undantag precis som överallt.

 6. Nisse says:

  Visst det var ett otrevligt svar av tjejen, men å andra sidan kanske hon inte tyckte att spärrvakten hade ngt att göra med var hon skulle åka?

 7. Martin says:

  DRk: när var du i Göteborg senast? Nuförtiden är det plastkort.

  Mattan: Men med tanke på att det nya systemet i Göteborg infördes för bara något år sedan känns det lite löjligt att bråka om det. Ska man sedan vara lite realistisk tror jag att det kostar lite mer att byta ut hela systemet i Stockholm jämfört med Göteborg, Stockholm är lite större som du kanske märker om du är på besök någon gång ;)

  Avslutningsvis vill jag säga att jag bott i både Stockholm och Göteborg och att jag gillar dem båda på sina sätt. :)

 8. jurg says:

  bOLASSE: Attans! Vilken miss. jag skyller på att kärlek är komplicerat

 9. mag da Muffin says:

  jurg: såklart, om jag får följa med..

 10. Svantevit says:

  Taskig spärrvakt =(
  För snåla eller fattiga människor kan en hundring spela roll.

 11. Bea says:

  #103.
  Nu är det så att SL ska införa ett nytt betalsystem – SL Access. Då kommer det att finnas ett blått plastkort som man kan ”ladda” med biljetter, typ 30 dagars kort. Sen ska man kunna ”ladda” på kortet igen efter det att dessa 30 dagar har gått. Tanken är att man inte ska behöva ta upp kortet ur plånboken (eller vart man nu förvarar sitt kort) eller visa busschauffören utan det kommer att finnas avläsare som sitter vid framdörren i bussen, och när man går förbi så känner denna av det. Vissa kanske har märkt att det sitter blåa saker vid spärrarna på tunnelbanan och att de även finns i vissa bussar…

 12. Mattan says:

  #107. Jo men det är ju inte bara i GBG man har det systemet, det är ju även kommuner som ligger 5 mil utanför GBG som också har det systemet, tror hela västtrafik skall byta till det systemet och det är faktist rätt stort, sedan att man kan betala via sms med sin mobil e också rätt så 2000:tal men tyvär så gäller det systemet bara inom GBG än så länge, Jo jag har varit i sthlm ett antal gånger och har alltid undrat varför det är så gammeldags 70:tal när man skall betala med sina remsor.

  #112. Tror att dte systemet du snackar om är det systemet som dom infört i GBG/västtrafik och det är fan så smidigt och går fan så mycket snabbare när man skall på…. Kan bara säga GRATTIS sthlm!

 13. Kirk says:

  Fy fan vad skön! :D

 14. Mattias II says:

  Sthlm har alltid varit lite efter… så ni har kvar skämsremsorna?

 15. EHM says:

  Säpä

  Vad har spärrvakterna gjort för ont mot dig? Du tänker inte på kontrollanterna nu?

  Mattan

  Jaa, typ som ett… månadskort? Förresten, har ni fått såkallad ”platt-TV” i Göteborg än?

 16. David says:

  Bara jag som tyckte den var kul för att alla stockholmare egentligen är norrlänningar?

 17. 08 says:

  M: Du tänker nog på ”Grottfolk”… ah, fast nån annan hade visst hunnit före där… =/

  Tunnelbana? Det är de där hålen i marken markerade med ”T”, va? Jag tror jag har sett dem någon gång. Vid Odenplan kan det ha varit.. Skulle däremot aldrig få för mig att gå ner där. ;-)

 18. Mattan says:

  EHM
  mmmm det stämmer på ett ungefär, det är 30 dagars kort och eftersom vissa månader har 31 dagar och som februari månad så är det 28 dagar förutom vart fjärde år då det är 29 dagar (ett så kallat skottår) så skulle jag inte kalla det för månadskort.

  Jess vi har platt-tv i GBG, vi utveklas en hel del här i GBG, vi har t.o.m. nya tuffa maskiner som bygger nya bilar a´2008 års modeller så vi är inte såååå efter som världens medelpunkt sthlm.

 19. Nikky says:

  jag har testat hem flera gånger med.. det funkar ALDRIG.. den här snubben gör rätt.. stämpla skiten ur alla som försöker vara lustiga.

 20. m says:

  troligt att han gjorde det. eller inte

 21. Leo says:

  Om hela tunnelbanesystemet ligger i Zon A så är det väl onödigt för kontrollanterna att fråga? För det har hänt mig ett antal gånger att dom gjort det.

 22. BalkanBabe says:

  Jag är själv spärrvakt, och har svårt att tro att nån skulle göra så, det finns ingenstans man stämplar 7 kuponger!!! OM detta är sant, så är det tjänstefel och den personen borde INTE jobba som spärrvakt!! Definitivt nåt de kan förlora sitt jobb över att göra nåt liknande.

 23. KalleAnka says:

  Ska det vara så svårt? 70% av alla resenärer blir jätteförvånade när dom kommer fram till spärren i tunnelbanan. VA? Måste jag ha kort eller remsa? Tänk om jag missar tåget? Det dröjer ju hela 10 minuter tills nästa kommer!

  /Spärrvakt.

 24. calle says:

  Vilken jävla typ, han/hon borde få sparken

 25. Caroline says:

  För det första: Fan, vad jag är efter. Men jag har inget att göra på jobbet förutom att vakta en relativt tyst och snäll växel, så därför läser jag igenom gamla godingar.
  Min åsikt i detta är att spärrvakten gjorde ett skönt statement. Kan ha att göra med att jag jobbat med serviceyrken i alla år och älskar det men trots det begriper hur frustrerande det kan vara med trögtänkt folk som inte bryr sig det minsta om att ta reda på hur någonting fungerar eller visar ett uns av respekt för dig. Men betänk: Ni har haft en tuff natt på jobbet. Ni har sett tusentals fulla reptilhjärnor planka (de flesta har säkert busskort men alla plankar på natten, har jag sett) och säkert fått både ett och tre glåpord som spottloskor i ansiktet. Folk har ingen som helst respekt för dig och ditt yrke. Sen kommer lilla packade tjejen, säkert fullt medveten om var hon ska och hyfsat kapabel att göra dig införstådd med det, men hon skiter i det. Hon slänger fram sin lilla remsjävel med en attityd som säger ”bara gör”. Och du ställer en fråga som inte ska vara så jävla svår att besvara, men full-tjejen tror att du kan läsa tankar. Nej, visa lite respekt för SL-personalen. De förtjänar inte att bli behandlade hur som helst. Dessutom kunde hon gått till nåt SL-center dagen därpå och visa att hon fått sju stämplar från samma tillfälle och fått en ny remsa. Fast, det var fint att hon inte plankade. Jag ger henne det. Men visa. Respekt. För. Alla.

 26. Spärrvakten says:

  Fan ett helt år efter nästan, men jag måste bara säga att kommentar 126 av Caroline är guld värd! Där har vi en person som förstår sig på och fattar att även ”spärrvakter” är människor och inte några jälva tankeläsande robotar! Synd att man inte kan facebook-gilla kommentarerna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *