Skorna som trampar folk på tårna

Utanför skobutik, Kristianstad

Ett par ~45 står och kollar i en skobutiks skyltfönster.
Kvinnan: Nämen! Kolla det står Svea på skorna!
Mannen: Mm…
Kvinnan: Är inte det väldigt rasistiskt?

36 thoughts on “Skorna som trampar folk på tårna

 1. Victor says:

  haha, PK sverige har gått helt i överstyr..

 2. Andersson says:

  Mm, brukar absolut inte vara den första som skriker PK, men i detta fall håller jag med.

 3. ape says:

  #hjärntvättad

 4. mymlan says:

  Inte det minsta rasistiskt. Dock förstår jag inte varför PK används som ett skällsord numera? Så fort en människa inte beter sig som en redneck och vägrar klaga på invandringen eller feminismen eller systemet blir man kallad PK. Ungefär som att sunda åsikter som inte diskriminerar skulle vara fel.

 5. mymlan says:

  Rättning-ska inte stå systemet utan whatever.

 6. Tilda says:

  Säkert väldigt många som skulle ta illa upp av ett par skor där de stod Svea….

 7. Zeke says:

  inte så konstigt att det här jävla landet är åt helvete fel

 8. Floatpooper says:

  Jag har en svart svea-tshirt och bor i Svealand i de mörkaste skogarna, nu känner jag mig lite påhoppad här…

 9. Wildheart says:

  Jag har också problem när när det gäller skor.
  Jag vill inte sätta på mig den vänstra först för då kanske någon tror att gillar Schyman, och jag vill inte börja med höger och på så sätt ge favör åt Reinfeldt, så jag försöker frenetiskt med konststycket att hoppa i båda samtigt.
  Funkar bra med trädojjerna, men det är ett helsike med sockeplasten…

 10. Sven says:

  Undra om jag snart måste byta namn?

 11. Vän av ordning says:

  Självklart, Sven kan man ju inte heta. Du kan säkert få byta med min något förvirrade granne Greta om du bjuder på kaffe.

 12. Ubbelubb says:

  #10 Wildheart: Om du sätter vänsterskon på högerfoten och högerskon på vänsterfoten kan ingen anklaga dig för att inte vara PK.

 13. Bolan says:

  Wildheart; skulle jag se dig göra det skulle jag givetvis anta att du var centerpartist.

 14. Dennis says:

  Vad är pk?

  Varför inte göra alla en tjänst och klassa sverige som rasistiskt och ord som svenskt, så vet alla att allt som har med sverige att göra är rasistiskt.

 15. Micke says:

  Tur att man har tillräckligt långt tredje ben för att sätta sockegummit…eh..plasten på och barfota i övrigt, centern för nuftiga människor.

 16. Burg says:

  Knatte, Fnatte och Blatte

 17. Petra says:

  Hmmm undrar hur min vän Svea ser på saken?

 18. Dastan says:

  4. Mymlan.

  Varför är dina åsikter sunda och odiskriminerande.

  Medans mina som klagar på bland annat hur vi tar hand om invandringsfrågan, är osunda och diskriminerande?

  Du verkar ha bestämt dig för att din åsikt är den enda rätta, jag är medveten om att jag inte sitter på en fullskalig lösning, men jag har förslag på hur Sverige, genom minskad invandring (absolut inte enbart minskad invandring), kan bli ett samhälle där gemenskapen inte bara finns i de sociala medierna.

  Min farfar visar en bild på ett helt annat Sverige som jag självklart aldrig kommer att få uppleva, men jag vill ändå sträva efter att få ett bättre liv för mig själv. Jag hjälper gärna svaga, men om vi ska hjälpa alla svaga måste vi ta hand om minst 2 miljarder människor på denna planet. Alla människor är svaga, därför att de är människor. Alla människor har också en styrka, därför att de är människor. Varför måste vi lyda allt vi har fått höra från våra föräldrar/aftonbladet/flashback/politiker/svt? Varför kan vi inte få bilda oss en egen uppfattning utan att få höra att vår världsbild är osund?

 19. Dastan says:

  Rättning-ska inte stå världsbild utan whatever.

 20. Dastan says:

  ”Så fort en människa inte beter sig som en redneck och vägrar klaga på invandringen eller feminismen eller systemet blir man kallad PK.”

  Det där med redneck vet jag inte så mycket mer om, än att bönder i sydstaterna ofta kallades det, för att de fick solbränna i nacken när de hade varit ute och reparerat sin traktor. Dom de använt för att kunna plöja åkern för att människor behöver mat.

  Däremot så skulle jag inte kalla det du beskriver som PK utan konservatist, det betyder att man är nöjd med nuvarande system och inte vill ändra, man vill bevara. Jag vill bevara mycket, bland annat min egen kulturidentitet (obs! jag är uppvuxen i tensta). Men jag vill helst inte öppna våra gränser för den sakens skull.

 21. Dastan says:

  Varför är vi ens ett land?

  Vi kan kalla Sverige för ett stycke jord där det bor människor om folket kräver det. Men då har folket upphävt Nationen Sverige, och då finns inte längre ett Folk som kan kalla sig Svenskar. Då blir jag ne Kurd och kommer att söka mig till ett land som har en kulturidentitet, hoppas att de tar emot mig bara. Jag förväntar mig att i det nya landet så ska jag sköta mig prickfritt för att få stanna! Om jag begår ett grovt brott förväntar jag mig att de utvisar mig. Då finns det inget land dit de kan utvisa mig. Isåfall får jag skylla mig själv, mitt liv, mitt ansvar. Vi bor 7 miljarder ihopträngda på en planet, en knapp tusendel, ungefär 1/1000 människor bor i Sverige. Jag ser det som ett mirakel att det existerar land som Sverige i den sjuka värld vi lever i. Jag är dock rädd, att det mina förfäder kämpade för.

  Ska ha varit förgäves…

 22. Dastan says:

  Snälla någon! Förklara för mig varför jag har fel! Förklara för mig varför 100.000-tals människor per år, till mitt land (Ja, mitt och alla andra som bor här idag).

  Inte kommer att fördärva den frihet som, jag har fått berättat för mig, att Gustaf Vasa, kämpade så oerhört för, när Kristiann Tyrann skulle ta över Sverige, inte kommer att raseras?

  Är min rädsa obefogad? Ja/Nej?

 23. Ubbelubb says:

  Dastan: Kvantitet ersätter inte kvalitet och korrekturläsning är av godo.

 24. Dastan says:

  Ubbelubb,

  Jag känner också till kfk, men du har faktiskt inte bemött något av mina argument. Jag tycker synd om dig också.

  Jag korrekturläste, för sent. Det här är inte en C-uppsats, det är jag som formulerar mig för mig själv. Jag tar över om jag tröttnar och ingen gör något åt det.

 25. Eir says:

  Dastan kanske ska vara ledsen att Gustaf vann, tycker hans ideér låter lite Danska…

 26. Splitter says:

  Negerboll. Noggerglass. Borttagning av kines på kinapuffsförpackningen.
  ’Kan Kalle få finnas kvar på kaviartubarna?’

  (lägg märke till skillnaden i orsak hos Kinapuffarna och Kalles)

  Det är ingen diskriminerings radering av dessa marknadsföringens påverkan på intet ont anande människor (främst då barn? vore ju hemskt om barnen tvingades veta att i Kina – där bor kineser. Kul tänker barnet och blir kulturlärd), det är Sverige som är lite spända och oroliga.

  (Jag ber om ursäkt ifall ord som noggerglass framkallar ångest hos någon..)

  Får de ingen massage före etikettmötena?

 27. Dastan says:

  Jag förstår vad du menar.

  Men hade Gustaf förlorat hade jag förmodligen inte funnits, hade jag funnits hade jag istället hyllat Kristian den Barmhärtige.

  Mina ideer är Danska.

 28. G says:

  Sverige deltar i krig, är det då inte rättvist att vi tar hand om de vars liv vi hjälpt till att förstöra? Egentligen borde ju USA ta emot de flesta flyktingar, men de är uppenbarligen befriade från att behöva följa internationella lagar och mänskliga rättigheter. Vill vi vara på deras nivå?

 29. F says:

  PK är ett skällsord av en anledning. De som försöker vara ”PK” brukar i regel vara ganska enögda och bestämmer sig för något utan att vara vare sig pålästa eller insatta. De har de åsikterna bara för att det är trendigt och ”känns rätt”. Det imponerar inte det minsta på mig, och uppenbarligen inte på många andra heller.

  För mig är PK ett skällsord, och lär nog så förbli.

 30. Tomas says:

  Tjuvlyssningen speglar ganska bra hur stor rädslan för att råka säga något som kan tolkas rasistiskt kan vara. Det känns dock som att debatten håller på att vända och att sakfrågor kring invandring snart kan börja diskuteras i stället för att politiker och journalister ropar rasist så fort någon tar upp ett problem.

  Varken rasism eller PK är önskvärt.

 31. Micke says:

  Problemet är väl dock att det nästan kan betraktas som rasistiskt idag. Hemskt hur det har blivit.

 32. Elsa says:

  #30 Håller med. Att man ska fira midsommar känns ju nästan rasistiskt att säga… Låt mig spå lite fritt: om tio år firas inte midsommar eller andra ”svenska” högtider längre. Rädslan är befogad.

 33. me says:

  hatar att allt är rasistiskt i det här landet, man måste väl ändå få älska sitt eget land utan att vara rasist?

 34. Dr.Död says:

  Jag äcklas så oerhört av den PK-mentalitet som florerar i det här landet.

 35. Dr. Dr says:

  Jo, om ett par år är det väl inte ”Svenska Flaggans Dag” längre utan ”Den Stora Rasist Dagen” istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *