Som plåster på såren…

Busstorget, Sala

Två ”Paris Hilton-klädda” väninnor ~20 samtalar om vad som hänt i helgen.
Tjej 1: Men så ville han inte gå hem med mig så då gav jag honom en örfil.
Tjej 2 (ointresserat): Jaha?
Tjej 1: Ja, men då slår han tillbaka!
Tjej 2: Vafan!
Tjej 1: Jag vet! Här tänkte man vara lite sexigt movie-bitching och så ger han igen!
Tjej 2: Du sa väl till honom att killar inte får slå tillbaka, så han vet till nästa gång?
Tjej 1 (belåtet): Nej, men alla på krogen blev skitförbannade på honom. Sen sa jag till honom att jag är sjuksköterskestudent och om han ville kunde jag plåstra om honom. Om han följde med hem.

0 thoughts on “Som plåster på såren…

 1. Tiny Turtle says:

  Så feminism är en ”ideologi” och den innebär att man eftersträvar jämställdhet? Hade det inte varit bättre om man kallade konceptet att kvinnor skall ha fördelar för feminism och använt typ ”egalism” för jämställdheten så hade folk sluppit bli förvirrade över vad som menas?

 2. 08 says:

  Hhhhhh… Skjut mig! Skjut mig nuuuu!

 3. Leffe says:

  @KGB Hamstern: att du kollade BRÅ’s hemsida är ju bra men du ska veta att brå använder sig ju av statistik från t.ex polisanmälningar och liknande. Om du pratar med folk som jobbar innom olika typer av brottsofferjourer eller liknande organisationer eller psykologer/psykaitriker så kommer du nog bli varse att våld mot män från kvinnor är betydligt vanligare än du tror.
  Om du tar vilken medel-svenson-kille som helst på 30år så är det vädigt troligt att den personen någon gång varit i ett förhållande där han blivit utsatt för våld en eller flera gånger. Men om man frågar den personen skulle han sannolikt inte anse sig blivit misshandlad.
  Och därmed skulle det ju inte finnas någon anmälan och inte heller synas i statistiken.

  Sen ska man ju inte sticka under stolen med att kvinnomisshandel är ett problem, men just ordet kvinnomisshandel är en del av problemet, för det antyder ju att det är en annan typ av våld än en ”vanlig” misshandel.

  Angående tjuvlyssningen, skitrolig men jäkligt mysko tjej

 4. Kristofer says:

  Tänk om det sett ut såhär istället:

  Två killar ~20 samtalar om vad som hänt i helgen.
  Kille 1: Men så ville hon inte gå hem med mig så då gav jag henne en örfil.
  Kille 2 (ointresserat): Jaha?
  Kille 1: Ja, men då slår hon tillbaka!
  Kille 2: Vafan!
  Kille 1: Jag vet! Här tänkte man vara lite tufft macho och så ger hon igen!
  Kille 2: Du sa väl till henne att tjejer inte får slå tillbaka, så hon vet till nästa gång?
  Kille 1 (belåtet): Nej, men alla på krogen blev skitförbannade på henne. Sen sa jag till henne att jag är läkarstudent och om hon ville kunde jag plåstra om henne. Om hon följde med hem.

 5. per repstege says:

  Instämmer. I jämlikhetens namn gjorde killen rätt som slog, även om jag själv skulle ha svårt att slå en kvinna. Ett armlås hade jag iaf övervägt att applicera om så krävdes.

 6. ankakanka says:

  Man ska inte slåss. Punkt slut!

 7. Andreas says:

  ”Utan minsta diskussion tar hon till strid
  för där hjärnan tar slut där tar nävarna vid”

 8. Adam says:

  Jag hatar fjortisar. SÄRSKILT när de är tjugo.

 9. Confucius says:

  Som den gammaldags gamla gubbe jag är så tycker jag allt prat om feminism är tröttsam.
  Visst har vi behov att att rätta till vissa orättvisor i samhället som löner osv. Men att fokusera debatten till kvinnor vs män är rent ut sagt löjligt. Det finns andra grupper som lider lika mycket eller mer av detta. Eller har ni glömt invandrarna? Eller handikappade? Släng alla feminister åt helvete och hitta ett koncept som hjälper alla utsatta grupper.

  Sen har jag även ett litet bidrag till den vackra ickevåldsdebatten som förgyller detta forum. Den enkla sanningen är att det finns vissa människor som förtjänar en rak höger.
  Satt för några år sen på krogen med min dåvarande flickvän och var mycket lycklig och kär. Det kliver då fram en homosexuell man till mig och säger åt mig att ”dumpa den där äckliga horan och följ med mig hem i stället”. Hoppas den jäveln fick tid att tänka igenom sitt liv medans han sov på trottoaren.

 10. Ubbelubb says:

  Att slå henne var ingen bra ide. Ville han verkligen göra henne illa skulle han ha frågat vilken loppis hon köpt kläderna på eller något liknande.

 11. jurg says:

  107: på min kropp är det snarare skallbenet, eller kanske öronen som är där hjärnan tar slut. =(

 12. KGB Hamstern says:

  Följ samhällsdebatten betyder för dem som tydligen inte förstår vad det innebär att man tar del av alla sidors åsikter, sållar informationen kritiskt och sedan bildar sig en uppfattning på vad som framstår som trolig fakta.
  Jag skullei nte rekommendera att varken lyssna blint på Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg eller läsa Aftonbladet. Kvällspressen har ju blivit en skvallertidningen för en bra bit över 10 år sedan.

  Och ja, det finns ett mörkertal men ingen kan säga exakt o mdet egnetligen är stort ellerl itet, därav begreppet mörkertal. Det säger ju sig självt att de som arbetar med människor som råkar illa ut stötter på mer sånt än vi andra. Däremot så brukarj u detl eda till att även de faktiskt får en skev bild av hur stort detta mörkertal är. Och jag har faktiskt pratat även med personer som arbetar inom arbeten som har hand om dessa frågor. Anledning till att jag drog upp brå var för att folk ville få någon typ av källa, jag har däremot inte fått någon källa ifrån de som inte håller med mig här så innan kritik kommer haglande så kanske ni borde sopa rent framför egen dörr så att säga.

  Nu ska jag låta folk få tjafsa ifred, jag har sagt mitt och seriöst leder det här ingenstans. De som ändå känner att de bara måste slänga ur sig saker till mig får väl helt enkelt kontakta mig.

 13. Diana says:

  ”Om du tar vilken medel-svenson-kille som helst på 30år så är det vädigt troligt att den personen någon gång varit i ett förhållande där han blivit utsatt för våld en eller flera gånger. Men om man frågar den personen skulle han sannolikt inte anse sig blivit misshandlad”

  Skäms de? Nejmen, skyll er själva då?
  .
  .
  .
  .
  Okej, jag är en dålig människa.

 14. Ankan says:

  KGB Hamstern:

  Detta får väl bli mina slutord i denna debatt.

  Som jag skrev i mitt första inlägg så var jag förbannad på situationen när jag skrev det, det är aldrig en bra förutsättning för ett debattinlägg. Det är ingen ursäkt bara en förklaring.

  Mitt val av ordet feminist var just då medvetet provocerande och inte särskilt genomtänkt. Min tanke med det var aldrig att påstå att det är rätt och riktigt att slå tillbaka för det tycker jag verkligen inte utan snarare fokusera på att om kvinnor tror att de kan bruka våld mot män och alltid komma undan med det så är man farligt ute.

  Sen har jag tagit ute svängarna i mina inlägg med en medvetet provocerande ton, på ett förkastligt sätt.

  Jag har dock aldrig som du hävdar i din blogg (första gången, verkligen en ära.) påstått att du ljuger.

  Snarare har jag hållit fast vid mina åsikter även om jag spetsat till dem något.

  På samma gång så har du gång på gång med stor dubbelmoral begått exakt samma fel som du beskyllt mig för.

  För att förtydliga mig något. Helgonförklara är något tillspetsat. Budskapet som min far och förmodligen många andra fäder gav sina söner ”Man slår aldrig en kvinna” är ett utmärkt budskap och på mig har det fastnat. Det fastnar dock inte på alla, och lär man då sina döttrar att lita blint på detta budskap så finns det en klick där som vet att utnyttja detta budskap. Om dessa två grupper möts så kan det få katastofala följder.

  Jag står vidare fast vid att kvinnan vill bli det starkare könet. Märk väl nu detta är MIN personliga åsikt.
  Denna åsikt grundar jag på det faktum att min erfarenhet är att människan aldrig är nöjd, den vill alltid ha mer.
  Detta gäller kvinnor som män.
  Om kvinnorna skulle bli jämställda med männen så är det bara naturligt att det hos någon föds en tanke om att om vi har kommit så här långt varför inte ta det ett steg längre. Människan är aldrig nöjd.
  Könskampen kommer att pågå i många år till, det är bara att titta på det faktum (Källa diverse politiker.) att Sverige trots att vi ligger långt fram i jämställdhetsfrågan knappt har kommit nån vart alls.

  Som slutord så måste jag ändå säga att visst jag har i viissa lägen provocerat dig på ett onödigt sätt, men jag tycker ändå det är fel att du hotar mig med våld för att du inte delar min åsikt.

  Och oroa dig inte. Jag har gått ur både grundskola och slutfört Universitetsstudier. =o)

  Puss och kram till alla på Tjuvlyssnat.se var rädda om varandra där ute!

 15. Jan J says:

  #32 Man kan tvärtemot vad många tror, generallisera utan att mena precis alla, och om du eller någon annan inte passar in i min beskrivning så kan ni vara glada, tacksamma och stolta, även om det inte gör er unika så i alla fall ovanliga. Så ni behöver inte ”ta åt er”

  #44 Jag vill inte med snälla mena det du menar. Det jag skriver är både självupplevt och vad jag sett och läst.Storkäftade killar på krogen som alltid går därifrån med tjejer, till uppblåsta chefer här på jobbet som knullar runt bland de sk sekreterarna till riktigt grova brottsingar som får säckvis med frirarbrev från kvinnor i hela Sverige och från alla ”kretsar”

 16. Snape´s on a plane! says:

  # 87 flower power
  Du förtjänar inte att kalla dig för hippie. Om du nu gör det vill säga.

 17. Elin says:

  @103 Leffe:

  För det första tror jag inte att de flesta personer i 30-års åldern har blivit utsatta för våld i ett förhållande, men det grundar jag ju bara på mina egna erfarenheter… För det andra skulle inte jag heller känna mig misshandlad om någon gav mig en örfil, eller känna någon fara för mitt liv eller vara rädd för att gå ute på kvällarna osv som man kanske blir om man har blivit misshandlat PÅ RIKTIGT.

  Tjejen i tjuvlyssningen är en idiot men den här situationen har inget med misshandel att göra!

 18. Ditamade says:

  Ankan: Jag hade blivit rosenrasande om jag så bara hade hört samtalet.

  Hade jag sett det hända och fattat sammanhanget så hade jag kanske själv nitat brudjäveln innan jag hunnit tänka mig för, det är såna som gör att man skäms över att vara kvinna.

  Mvh
  liberal feminist

 19. KGB Hamstern says:

  Ankan:
  Vi har väl båda två antagligen sagt provocerande saker, det tillhör väl lite av en viss typ av retorik. Du har dock indirket sagt att jagl juger ”Kvinnorna vill så klart bli det starkare könet, de som säger något annat ljuger” hämtat ifrån #52. Även om jag ju självklart drog på en extra växel i min blogg. Alla andra är idioter tills motsatsen bevisas och då är det dags och inse att man själv är en idiot, som Arne Anka uttryckte det, så om du tittar till min blogg lite senare idag så lär du ju hittat ett mer positivt omnämnande skulle jag tro.

 20. Diana says:

  Den härliga stämmningen här går inte att ta miste på.

 21. Skarus says:

  Ja just det. Det är såklart feministernas fel att ankan inte känner att han får slå tillbaka. Intelligensreserven, någon?

 22. Tim says:

  hon behövde nog bli lite bultad, paris hilton wannabe need i say more… men som sagt fick han sätta på henne va d ju ett plus bara, hey ja skulle ta ett enkelt slag av en liten svag brutta för å få sätta på henne :D

 23. Ankan says:

  KGB Hamstern:

  Ja se på fanken det hade jag visst, var tvungen att gå tillbaka och kolla själv för den formuleringen mindes jag inte alls. Ja det kändes förmodligen som en rimlig formulering i stridens hetta men nu känns den ju bara löjlig…..

 24. Stefan says:

  HURIFAN kunde jag veta att en massa jävla MÄN skulle kalla det för ”feministbullshit” innan jag ens kollade kommentarerna? Jävligt feministiskt att förutsätta att en kvinna är svagare. Argh, nu blev JAG förbannad.

 25. Adam says:

  vilka är bäst? killar eller tjejer?? kolla in http://www.youtube.com/watch?v=H6ew-Wlgy9g så får ni svaret

 26. julia says:

  5 # : det där stämmer inte alls :S
  alla tjejer vill inte ha en ”bad guy”!

 27. Adam says:

  julia:
  jo….i lördags tyckte jag att det var på tiden att spela lite badguy på krogen…inga slagsmål eller något sånt, men du förstår vad jag menar…..gav fan utdelning direkt…

 28. Oxido says:

  127# Vissa dras till den som verkar stark/dominant, en som skiter i alla kan för vissa verka som en stark/dominant person.

 29. DRk says:

  #6 Fabbe, håller med! Om man ”inte får slå tjejer” så borde man ”inte få slå svagare killar” osv osv… ”inte får slå tjejer” är förlegat.

 30. Roger says:

  Sedan barnsben har jag fått lära mig att man inte får slå tjejer, men att tjejer får slå killar (för slår en tjej en kille finns det någon slags magisk universiell regel som säger att det är totalt befogat oavsett motiv). Slår en kille är han däremot en psykopat, t.om om han slår i självförsvar.

  Det finns en allmän uppfattning som antagligen ligger rätt djupt biologiskt förankrat som på något sätt gör att folk utmålar främst vanliga tjejer som några slags helgon som aldrig förtjänar något dåligt och som är moraliska föredömen i tid och otid. Jag kan faktiskt ta mig friheten att förklara just varför det kan finnas just det fenomen: kvinnor kan endast lämna ett begränsat antal avkommor till skillnad från män (som kan ha ett STORT antal avkommor) och därför är kvinnans överlevnad viktigare än mannens, och det är just därför kvinnan ses som något slags Helgon som ska hållas borta från våld. Det är ungefär samma sak som med barn. Vi vet väl alla den gyllene regeln när ett skepp sjunker, då är det kvinnor och barn först, vilket förefaller logiskt för de flesta människor, inte sant?

 31. SL says:

  3. Ankan.. Jag är en kille, finns inte en chans att jag någonsin skulle slå tillbaka om det bara var en örfil.. om de e nån sociopat som försöker döda mig e de en sak, men fan inte om de inte är något vääldigt allvarligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *