Stockholm, Stockholm, by i Asien

Tåg mot Stockholm

Två medelålders asiatiska män sitter på tåget mot Stockholm.

Man 1: Is Stockholm a big city?

Man 2: Noo! It´s a very small town.

Cred: Linda Ahlström

5 thoughts on “Stockholm, Stockholm, by i Asien

 1. Andersson says:

  Tja, kommer man från Peking eller Tokyo eller någon annan stor asiatisk stad är det svaret självklart. Lika självklart som att en stockholmare skulle svara på¨samma sätt på frågan om Visby är en stor stad.

 2. hmm says:

  Förstår att läsarna droppar av, nivån har sjunkit betänkligt på tjuvlyssnat. Man verkar satsa på kvantitet istället för kvalitet i någon slags panik. Färre läsare ger ju såklart även färre bidrag, men ni försöker lösa det på fel sätt.

 3. Frippe says:

  Det var väl inget roligt? Bara ett normalt rationellt samtal som möjligtvis kan trampa en och annan stockholmare på tån.

 4. Salmanassar says:

  Rent internationellt är Stockholm ingen stor stad. Betänk att flera städer i Asien har befolkningar på mellan 8 och 18 miljoner, det vill säga lika många invånare eller dubbelt så många invånare som hela Sverige!

  Det märkliga är att så kallade ”storstadsfasoner” finns bara i små världsstäder, som exempelvis Stockholm.

  Nåja, Stockholm är en internationellt sett mycket gångbar stad i alla fall, med stor attraktionskraft, trots att den i sammanhanget mest är att betrakta som ett mindre samhälle. Eller kanske är det just därför?

 5. Ubbelubb says:

  Då Stockholm(s kommun) har en befolkning understigande en miljon, men mer än en halv, har den samma storlek på kartpricken som Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *