The Matrix: Barnversionen

Restaurang, Gamla stan, Stockholm

Mamma: Väntar ni här nu då medans mamma springer på toaletten, gör inget dumt! (Mamman går iväg mot toaletten.)
Pojke 5+ (ler lurigt o tittar på sin lillebror): VETU VA?! Du är inte du egentligen, och jag och Elvira heter inte som du tror och det är inte din mamma som gick på toan. Den här restaurangen finns inte egentligen, det är på låtsas, en låtsasvärld.
(Lillebror 3+ kollar oförstående och börjar darra med läppen.)
Storasyster 7+: Ja det är som han säger, du finns inte, det här är inte på riktigt och du är inte vår lillebror, du finns inte egentligen!
(Den lilla pojken börjar storgråta och mamman kommer småspringandes från toaletten.)
Mamman: Vad har hänt älskling?
Storebror (kastar sig om sin lillebror och kramar honom): Han satte bara lite mat i halsen, men vi hjälpte honom, jag tror bara han är lite rädd…
Mamman: Ååh, vilken duktig och snäll storebror du är!

0 thoughts on “The Matrix: Barnversionen

 1. Jenny Andersson says:

  Hahaha, detta är ju till och med värre än när mina storasystrar låtsades vara kannibaler och sa att de skulle äta upp mig en gång när jag var liten och vi var ensam hemma..! ;D haha

 2. jag says:

  hm, jag har ett tips! istället för att fundera på om tjuvlyssningen verkligen är sann eller om den är kopierad eller dylikt, varför inte bara skratta och ha kul åt den, om den nu är kul :P i det här fallet tycker jag den är lite hemsk faktiskt, känns nästan lite som från en skräckfilm :/ jag kan se blickarna storebror ger lillebror, får rysningar!

 3. Kluivert says:

  Dj-a curlingmänniskor! Grabben mår bra av lite syskonpennalism. Det har vi alla yngre syskon blivit utsatta för i ngn mån och alla yngre syskon i framtiden kommer bli det. Det är när det är ”så synd om Pelle” som Pelle spårar ur för han har nåt att skylla på.

  Det som inte dödar, det härdar.

 4. randomon says:

  hehe, minns när jag drog historier om king kong för min kusin när vi åkte bil. Jag var väl yngre än 7 för jag hade inte börjat skolan än. Berättade för honom att king kong var stor och läskig och kunde äta upp honom. När han började gråta och föräldrarna frågade vad som var fel, sa jag att jag hade berättat någon rolig historia och så hade han bara börjat gråta. Inte lika smidigt som att han hade slagit sig, men vi satt ju alla i bilen. Hmm.. fick lite skuldkänslor nu ;) Inte ofta man får någon att gråta bara genom att berätta ngt :P

 5. Mia says:

  Underbart! Man kan verkligen bli skadad av sina syskon ;) Själv har jag alltid haft vissa fix idéer och inte förrän nyligen förstått att det berott på saker mina syskon sagt och gjort. haha…

 6. Hotten says:

  Jävla ungar!!! Värsta sorten att va elaka mot sina egna mä…..

 7. martina says:

  är det inte typiskt så säg. Mamman frågar de äldre barnen vad som hänt, och sväljer deras förklaring med hull och hår.

  Själv är jag storasyster och min lillebror psykade alltid mig när vi var mindre, genom att säga saker tyst och peta på mig så där förbannat irreterande som bara lillebröder kan.. För att han visste att jag då skulle skrika på honom, alternativt nypa honom, och det var mig mamma o pappa hörde. och jag som fick skulden… lillebror log mest belåtet över reaktionerna…

 8. Helena says:

  What, det beror väl vad föräldrarna säger till barnen. När jag var liten sa jag SATTE och inte fastnat, och jag sa dessutom att jag satte maten i fel strupe. Säger mamman ”oj, satte du i halsen” så kommer barnen säga samma sak… *SUCK* åt alla som klagar hela tiden och tror att allt är påhittat

 9. P says:

  Jag håller med alla som tycker att det här var en utmärkt tjuvlyssning. Visst är det elakt men det är inte som om lillungen kommer dö bara för att han tror att han inte finns.

 10. Jenny says:

  Jag tror absolut på den här, jag va ganska jävlig mot min lillasyster när jag va liten. När jag va fem lurade jag i henne att det bodde monster under altanen och när jag va typ 7 lurade jag i henne att jag va död och att hon va den enda som kunde se mig. Ah det va tider det…

 11. ebba says:

  åh, så gjorde mina syskon mot mig också när vi var små. ^^

 12. Mysmasken says:

  Barn ÄR elaka och att vara småsyskon ÄR tufft!
  Jag sade åt min lillebror att ta på en spik och säga tjillevippen. ”Oj, där försvann han” så ignorerade jag honom en stund. Tills han började gråta och mamma undrade vad det var :P

 13. Xzenolf_30+ says:

  5 år och solipsist! Min syrra var inte så elak, men väl en kompis (i tidiga tonåren) som fick mig att förstå att det inte gick att bevisa något annat än min egen existens. Det var verkligen läskigt. Alltså om man tänker efter… Jag kan fortfarande få ångest av det kl 3 på morgonen…när jag är ensam..

 14. emma says:

  Måste vissa ta det så allvarligt? Ta det med en nypa salt, det var busigt helt enkelt. o det var ju inte som att han sa ”Jag ska döda dig”.
  Ungen kommer inte bli mentalt störd av detta, tro mig. I-lands problem isf :P

 15. Anna says:

  Elakhet på hög nivå redan vid den åldern.. Spår att storebror kommer att bli farlig och hoppas att stackars lillebror inte får djupa men av det här..

 16. Zarah says:

  haha, läst egenom vad folk som har skrivit, alltså, alla ni som tycker ”buhu, synd om ungen” eller ”storebrorn är psykopat” och liknande, syskon _är_ elaka mot varandra, (som andra har skrivit, men det tål att skrivas igen) inget att göra åt och alla som har syskon råkar ut för det, sen kan småsyskon hämnas, tro mej :P
  vi är en syskonkull på fyra, jag är en av de mellersta och hela uppväxten har gått ut på att kränka, trycka ner, sätta dit, jävlas och till viss mån skydda och ta hant de andra, helt naturligt och hälsosamt.
  Om ni har egna barn och inte tror att era ”änglar” håller på så, då är ni inte tillräkligt uppmärksamma ;)

 17. Cruisan says:

  Hahaha, bästa på länge! 5-åringar är underskattade, sjävlklart skulle han kunna sagt det.

 18. t says:

  hhahahaha UNDERBAAR! räddade lätt min dag kan jag säga!

 19. Martina says:

  Haha sådana ungar VILL jag ha när det är dags för att skaffa sånt.

 20. Patrik says:

  Det här är verkligen skitroligt men knappast unikt. Syskon gör såhär mot varandra hela tiden. :)
  Jag lurade min lillebror att han var;
  * Adopterad från Tjeckien
  * tvungen att lägga skedar under kudden som skydd mot skogsmonstret
  * dum om han inte bytte sina värdelösa papperslappar (20-lapp) mot guldpengar. (tior)
  Och så vidare.
  Länge leve syskons ondska!

 21. Uffe says:

  Varför spottade du inte på dom små djävöarna? Skit ska stoppas i tid!

 22. Emma says:

  Vad folk överreagerar. Min syster lurade i mig att alla egentligen pratade ett annat språk som jag inte kunde. jag blev väldigt upprörd och arg och ledsen då men nu efteråt är det ju bara roligt. Jag känner inte att det traumatiserade min uppväxt. Hur rolig tjuvlyssning som helst!

 23. Mia says:

  Jag tycker i alla fall att mysmaskens kommentar mot lillebror är en tjuvlyssning i sig. Skrattade så att jag nästan ramlade av stolen.. :)

 24. Misan says:

  Fantastiskt kul! Barn står verkligen för de roligaste tjuvlyssningarna, jämt. Smarta ungar dessutom som lyckades tänka ut en sån utarbetad konspirationsplan, haha.

 25. Rille says:

  Tycker det var hemskt… men ungar är ju sådär.

 26. Lassemannen says:

  Evil! Men makalöst lustigt!

 27. Phg. says:

  Haha, denna är så bra att man nästan misstänker den för att vara rejääääält överdriven.

 28. w_angel says:

  mahahaha, har sagt likanade saker till mina småsyskon.

 29. erica says:

  Jag skulle nog ha berättat hur det är för stackars lillbrorsan, om jag suttit bredvid o lyssnat..tänk vad han kommer att ligga vaken på kvällarna o tänka på det där..men det är väl en del av att växa upp oxå, antar jag..

 30. Julia says:

  Haha, vilka roliga syskon! Skrattade ihäl mig när jag läste den här!
  Allt det här om syskons ondska får mig att minnas mycket, och som yngst i en skara av fyra har jag fått utstå mycket av detta.
  Till exempel kommer jag ihåg när vi var på semester i ett soligt land i sydvästra Europa, och vi bodde på ett femstjärnigt hotell (enda gången någonsin, och det var förresten genom ett missförstånd), och mina två bröder hade ett rum, mina föräldrar ett och jag och min syster ett. Nåväl, iallafall så satt jag i mina bröders rum och såg på tv, och jag kommer inte ihåg vad som hände men plötsligt så höll dom fast mig i ben och armar och kittlade vettet ur mig, jag höll på att kvävas (åtminstone kändes det som det)! Det har traumatiserat mig för livet!
  När jag nämnde det för mamma så sa hon att det hade varit för att jag hade vägrat gå ut ur deras rum, men det kan jag väl aldrig tro… *rullar tummarna och ser oskyldig ut*

 31. Sara says:

  hahaha fett skön!

 32. urax says:

  ibland undrar man ju om inte världen håller på att bli en lite, lite roligare plats att leva i

 33. Josefine says:

  omg, hahahaha .
  ondsinta små barn , men jag beundrar dom .
  med deras förmåga att psyka andra med få omvärlden att tro att dom är änglar kommer dom att gå långt .

 34. Erik says:

  Allt är en illusion :D

 35. Pooperscooper says:

  Jag undrar mest om ungen valde det blåa eller röda pillret.. hmm..

 36. Minjan says:

  Haha! Jag älskar barn!

  Ärligt, barn behöver att syskonen jävlas med dem, så länge det inte går för långt.

  JAg fick min syrra att vara livrädd för hästar ända upp till 13 års ålder genom att berätta en godnattsaga för henne som handlade om köttätande hästar med klor och huggtänder.

  Min lillebror brukade jag nypa hårt när han sov, så att han skulle vakna. När han väl gjorde det tog jag upp honom ur sängen o tröstade, fick beröm av mamma för att jag var en sån uppmärksam o duktig storasystet :)

 37. R. says:

  Barn är elaka.

 38. Oj says:

  Särskilt det där att han tröstade brodern var utstuderat, det var inget litet spex utan utstuderad grymhet.

  Undrar om jag skulle hunnit reagera när mamman kom ut och berätta vad som skett. Läskigt att det finns psykopatungar.

 39. Maria says:

  Jag mår dåligt av att läsa sånt här.

 40. WTF? says:

  Jah! Som mamma bör man lära sig att syna lögner. Den här kvinnan misslyckas fatalt. Man blir ju rädd av hennes inkompetens.

 41. Mil says:

  slappna av! man ska inte skydda barn från allt… kan det inte vara så att man faktiskt lär sig något av att ha elaka syskon?

  Mina syskon kunde vara elaka mot mig (de lurade bland annat i mig att jag hade rabies) men de har också hjälpt och skyddat mig mycket!

  Ni vet inte hur de här barnen är mot varandra i övrigt.

 42. Anonym says:

  hahahahaha stackars barn!

 43. Anna says:

  EVIL! haha, vilket ont litet barn x)

 44. Anonym says:

  haha, det här är nog tjuvlyssningen med de roligaste kommentarerna :D har skrattat minst lika mycket åt dom som åt själva tjuvlyssningen! ;)

 45. Bello says:

  Fan vilken brilljant unge!! :D

 46. jinx says:

  ” Learn your child how to be the perfect little Hitler”..
  IN YOUR STORE NOW!

 47. Siri L says:

  Min kompis var tretton när jag lyckades skrämma henne med något liknande!

 48. Micaela says:

  Gulligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *