Tjuvlyssnat tar fram pekpinnen

Det har kommit till vår kännedom att en tjuvlyssnare själv figurerar i en inskickad tjuvlyssning. Ajabaja, säger vi på redaktionen, och tar bort inlägget illa kvickt. 
Hela grejen med den här sajten är ju att ni ska bidra med saker ni hört. Inte saker ni sagt (eller läst, för den delen). Att fela är mänskligt, men i framtiden ser vi helst att ni respekterar våra regler för publicering. S’aright?
Med detta sagt: Damma av era lösmustascher, hörseltrattar, tidningar med urklippta hål i osv och ge er ut och tjuvlyssna. Samtal väntar.

50 thoughts on “Tjuvlyssnat tar fram pekpinnen

 1. Adios flamingo says:

  En tjuvlyssnare? Det är väl ganska vanligt att folk skickar in det de själva har sagt.

 2. stjaertlam says:

  då är man gött tråkig.

 3. Diana says:

  Måste vara en från åttonde augusti, eller? Vilken var det nu igen…?

 4. Mot gnäll says:

  Och hur vet ni det? Var ni där själva och tjuvlyssnade? Baa, isåfall kan vi väl själva skicka in bidraget istället för att var såna paragrafryttare.

 5. Ninni says:

  Det var väl den med mamman som gift om sig med pappan??

 6. Dencrypt says:

  Jag älskar den här sajten, inget fel med det, men som gammal buzz:are så vet man att väldigt mycket, utan att nämna några siffror, är fake.

  Om det upptäcks är det ju bra att inläggen tas bort men förmodligen är det ganska vanligt tyvärr. Men kan man bara acceptera det så är det skit samma. Det är väl humorn man är ute efter och inte egentligen total genuinitet, även om det uppskattas.

 7. Stina says:

  Synd, för mamman som gift om sig med pappan blev ju en av mina favvisar. Men den är allt borttagen.

 8. Klas-Kristian says:

  Är det bara jag som tycker det är stor humor att #4 (Mot gnäll) lägger in en kommentar och… gnäller?

  För övrigt tycker jag att det lyser igenom då och då att den som skickat in en tjuvlyssning också själv medverkar i densamma. Tror t.o.m. det finns fall då personen medgett detta i en kommentar. Lite trist är det att alla inte tycks fatta vad en tjuvlyssning egentligen är…

 9. Marie says:

  mot gnäll: mamma skrev det i en kommentar, dottern bloggade om det.

  alla andra: det är snudd på omöjligt att veta om ngn verkligen tjuvlyssnat, om tjuvlyssningen är sann eller inte osv. men får vi sanningen serverad på ett fat sådär så tar vi förstås bort. man ska väl alltid sträva efter att göra en sajt så bra som möjligt?
  Och JA, det var en kul lyssning, med en smart och snärtig replik av dottern.

 10. Joakim says:

  VAD spelar det för roll?

  Detta är en humorsajt. Det är i varje fall så jag ser på den. Bryr mig inte om det är sant eller inte. Det skulle ändå inte gå att kolla om det är 100% korrekt ändå.

 11. Anders says:

  Ni borde juh ge lite tips på de bästa tjuv lyssningsplatserna tycker jag! Så man vet var man ska hålla till! :-)

 12. Gustaf says:

  Come on!! Vem bryr sig om det är påhittat eller inte??

 13. Zachary says:

  Den tjuvlyssningen som var så bra! :( Men det var ändå bra att ni plockade bort den, ”rätt ska vara rätt”. :)

 14. patchouli says:

  Om tjuvlyssningen hade fått vara kvar hade det snabbt som attan spridit sig — precis som det egentligen har gjort nu — att den inte var tjuvlyssnad enligt reglerna.
  Då hade förmodligen antalet tjuvlyssningar som utförts mot reglerna ökat kraftigt med hänvisning till att andra samtal där tjuvlyssnaren själv varit inblandad i har publicerats. Då hade mängden material som skickas in till tjuvlyssnat ökat något fruktansvärt och det hade varit svårt att hålla uppe nivån på tjuvlyssningarna. Så visst var det bra att den plockades bort, även om jag liksom många andra som har uttryckt det också tycker att det var en bra tjuvlyssning.
  Dock inte enligt reglementet. (Och ja, ibland måste man rida ut paragraferna innan de blir ens fall)

 15. Ubbelubb says:

  Lite tufft att ta bort en bra tjuvlyssning bara för att den inte uppfyller kriterierna för att vara just en tjuvlyssning. En egen avdelning med oärligt tjuveri vore kanske på sin plats.

 16. Maria says:

  Shit, vilka puckon ni är. Alltså ursäkta, men det är ni faktiskt.
  Har ni sett adressen till denna sidan? Om inte, läs den. TJUVLYSSNAT.SE inte UPPLEVTSJÄLV.SE.

  Tack och hej.

 17. japp says:

  Den här sidan är jätterolig, men ni tar den på för lite stort allvar tycker jag. Det är en humorsida, men tydligen är det tillochmed jätte viktigt för er att man kommenterar på rätt sätt. Lite överdrivet

 18. Daniel Giertz says:

  Jag har faktiskt funderat lite på att lägga upp en hemsida,och kalla den ”overheard nowhere”, och bara ha en massa påhittade tjuvlyssningar, eller sådant som folk sagt till mig, eller jag sagt, möjligen med äkta tjuvlyssningar om jag råkar höra någon sådan någon gång.

 19. Jonatan says:

  Jag måste säga att jag inte riktigt kan se skilladen mellan att personen som själv uttalat det roliga skickar in tjuvlyssningen och att någon annan som också hört vad som sades gör det. Om man ponerar att det faktiskt fanns en åhörare till det här bidraget så skulle det ju inte vara några som helst problem för vederbörande att skicka in precis samma tjuvlyssning, och plötsligt är det inga som helst problem.
  Vad det gäller påhittade tjuvlyssningar så tycker jag också det borde vara helt ok. Om en konversation kan formuleras, om så bara i tanke, så skulle den lika gärna kunna ha ägt rum. Är det roligt så vore det bara ett sätt att sätta krokben för sig själv om man begränsar sig till verkligeheten.

 20. Prinsessan says:

  vet inte hur många gånger som personerna bakom tjuvlyssnat fått tala om att det inte är en humorsida, utan en tjuvlyssnatsida. tjuvlyssningarna behöver inte vara roliga, alltså ingen humorsida. om man tycker att man säger roliga saker själv kanske man kan skapa en egen sida och lägga upp det? tjuvlyssnat, tjuvlyssnat, TJUVLYSSNAT. det finns en anledning till att det heter det.

 21. Prinsessan says:

  #19, trodde det fanns tillräckligt med simpla skämtsidor, men tjuvlyssnat ska inte behöva besudlas för att vissa människor inte hittat till dessa.

 22. Ingela says:

  Nu var det ju inte så att vi ville smyga/lura någon, det blev sagt, det var fett roligt och jag är stolt över min dotter.

  OM Tjuvlyssnat bara skulle ta upp sådant som folk VERKLIGEN har hört andra säga, och återge det ordagrannt skulle nog sajten självdö efter ett tag…

  Det är litet ruttet att bli bortplockad för att man är ärlig… hade varit bättre med en not om att ”fel” person hört/skickat in…

  Men go for it, paragrafryttare och stelbenta byråkrater behövs också.

  SUCK!

 23. Tomb says:

  Grejen är att sånt här får allt ”otroligt” man upplevt låta otroligt.. Så det inte godkänns.. :/

 24. Maria says:

  Jag blir verkligen paff över hur intelligensbefriade era inlägg är. Tjuvlyssningar och att något man själv sagt skiljer sej ganska uppenbart från varandra. Något man hör någon annan säga kan bli roligt för oss när det kanske inte var menat att vara roligt. Att slänga ur sej massa skämt och sen lägga in det som tjuvlyssning är ju inte bara fel, det är korkat också.

  Som Prinsessan skriver – det är ingen humorsida, det är en tjuvlyssnatsida. Vill ni ha skämtsidor, så finns det säkert några tusen såna på vilda webben.

  Ingela – SUCK på dej med.

 25. Registratorn says:

  Till arkivet:

  Undantaget som bekräftar regeln

  Föreningssparbanken, Staffanstorp

  Mamma ~47 och dotter ~17 är inne på banken för att fixa två nya kontokort. Mamman ska fylla i ett formulär för varje kort men på det första fyller hon i fel och får kladda över. Hon tar sedan fram det andra formuläret.
  Dottern: Fyll nu inte i fel igen mamma…
  Mamman: Nej då. Jag gör aldrig om samma misstag två gånger.
  Dottern: Och varför gifte du då om dig med pappa?

 26. Prinsessan says:

  Ingela > men varför ens skicka in konversationen hit? det här är ju en sida med konversationer som någon snappat upp från någon eller några andra? varför bli så upprörd när den bara inte hör hemma här?

 27. Lina says:

  Var inblandad i en konversation jag önskat att någon hört. inte för att det var kul för att man kunde missförstå eller feltolka, utan för att killen jag snackade var så smart och söt. Under ”framtidens förhandlare” på min blogg.

 28. Jonatan says:

  är de bara jag som tycker att de är lita små kul att 120 pers. har givit det här inlägget stjärnbetyg? 3,84 i nuläget. ge det några till 5:or så blir det här en av dom bästa ”tjuvlyssningarna”

 29. Kristoffer Nolgren says:

  Så sjukt löjligt. Syftet med den här sidan är väl att underhålla. Exakt hur innehållet har producerats är väl egentligen ointressant. Det blir såklart roligare om det verkar vara på riktigt, men vem som hört det, spelar väl ingen som helst roll.

  Satsa på bra lyssningar istället! Skit i vad adressen till sidan är!

 30. aaa says:

  @29 Jonatan: Vi ger den inte en 5a för att den är en bra tjuvlyssning utan vi röstar 5 för att vi håller med om det Marie skriver och tycker det dom gjorde var bra. Att kunna stå på sig och hålla på sina principer kräver högt betyg. Bra bra!

 31. Prinsessan says:

  #30 nej, syftet med den här sidan är inte att underhålla. som du hör på namnet, det handlar om tjuvlyssningar.

 32. Klas Katt says:

  Tjuvlyssnat är tjuvlyssnat och så ska det förbli. Det är det som gör den här siten så unik och annorlunda jämför med andra miljontals humorsiter på nätet och fått så stor uppmärksamhet. Om syftet är enbart att underhålla så kanske man ska börja skicka in roliga vitsar, videoklipp etc… Helt rätt att vara strikt, annars kommer sidan att spåra ur förr eller senare.

 33. Armon says:

  Synd att det ska vara så petnoga med reglerna. Jag minns ett samtal jag hade med en dåvarande klasskamrat som alltid är lika kul att återge, trots att mina repliker i samtalet inte var de väsentliga.

 34. Lifetime says:

  Man har hört många puckon här i USA men inte faan skrivr jag och bjuder på de utan betalning. Fånigt att ta bort inlägget med mamman som gifterom sig med pappan. Hur många av inslag är inte fejkade. Bu, bu, bu, bu, bu.

 35. G =) says:

  ”det var fett roligt och jag är stolt över min dotter”
  öhh, låter snarare som att en ungdom har skrivit det där.

  jag hoppas att du fattar att skulle man bara ange en ”not” om att fel person hade skickat in det, så hade förmodligen MÅNGA människor gjort samma sak! skickat in det och låtsas att dom själv var tjuvlyssnaren.. tänk lite kanske!!!

 36. Daniel Giertz says:

  Inte för att till varje pris försvara att ”tjuvlyssningen” ska tillbaka, men en liten reflektion: Om Ingela går tillbaka till banken, och frågar personalen om de hörde konversationen, och uppmanar dem att skicka hit den om de gjorde det, kan ni då publicera den igen?

 37. Rob says:

  För min del säger jag att det är skit samma vem som sagt det, om man kommer på att man själv sagt något lustigt… bara det är roligt.

 38. Prinsessan says:

  #33 Klas Katt, väl rutet!

 39. Tjuvlysnare, ej författare says:

  Charmen med tjuvlyssnat är just att det är tjuvlyssnat och INTE egenproducerat material.

  Håll tjuvlysnat renodlat tjuvlyssnat och lägg övrigt material på andra ställen!

 40. jinx says:

  Vad spelar det för roll om man skickar in sina egna kommentarer?
  Jag känner ju ändå inte den personen, så då blir det ju samma upplevelse för mig?

 41. Emil says:

  Till alla som inte tycker att det spelar roll:

  Skulle ni kunna skicka in andra låtskrivares låtar till melodifestivalen också med argumentet ”Det spelar väl ingen roll vem som skrivit den? Det är ju samma låt!” ?

 42. haX00r says:

  Emil: Det spelar ingen roll vem som skrivit låtarna i melodifestivalen för de låter alla likadant. Dålig liknelse med andra ord.

 43. yes yes R says:

  Nummer 26. DEN ÄR SÅ KLOCKREN!!!!

 44. fyndbloggen says:

  Den stora frågan är väl hur många av tjuvlyssningarna som har någon som helst verklighetsförankring…

 45. Maria says:

  Det här händer väl ganska ofta om ni verkligen läser VAR tjuvlyssningarna har ägt rum, ”i en sommastuga ute på landet” eller på en tom toalett osv hmm… hur mycket folk är där som kan ha ”tjuvlyssnat”. Sen är det ju upp till er hur strikta ni vill vara med att det verkligen ska vara tjuvlyssningar…

 46. Klas-Kristian says:

  Det är helt enkelt inte lika roligt när man vet eller anar att ”tjuvlyssningen” i själva verket inte är en tjuvlyssning.

  Ni som skickar in egna konversationer som ”tjuvlyssningar” samt ni som försvarar detta är säkert sådana som skrattar åt era egna skämt också.

 47. KK says:

  Jävligt löjligt att skicka in egna tjuvlyssningar. Visst, jag har själv sagt nåt fiffigt och önskat att någon annan hade skickat in mina konversationer men jag skulle aldrig skicka in mina egna tjuvlyssnigar, för det skulle vara så patetiskt. Alltså hon råkar säga nåt fiffigt och sen vill skryta om det genom att skicka in det till tjuvlyssnat. Och istället för att skriva ”jag” och ”min mamma” så skrev hon ”dotter 17” och ”mamma 47”. Personen ifråga visste alltså att det är förbjudet att skicka in egna tjuvlyssningar och låtsas därför vara någon annan som tjuvlyssnat. Så patetiskt!

 48. Carl says:

  Om man nu tvunget måste visa upp för hela världen vilken kvick och vass tunga man har så får man väl börja skriva en egen weblogg istället. Det är väl inte helt otroligt att personen som skickat in denna tjuvlyssning dessutom skrev om den på sin egen weblogg (om det nu var så det upptäcktes) av just den anledningen att personen i fråga ville skylta med att hon sagt denna kvickhet.

  Snart börjar väl PR-folk skicka in sina smarta reklamer till tjuvlyssnat som ett marknadsföringsknep och blir försvarade eftersom ”detta är en humorsajt”. Personligen tog jag en paus från tjuvlyssnat efter att jag sett just en modern myt (som dessutom är obehagligt sexistisk) uppföljt av en konversation översatt från en humorsida med IRC-loggar.

  Sedan finns det såklart gränsfall där ett gäng vänner stått och snackat och en av dem som inte varit direkt involverad i den aktuella ordväxlingen kanske skickat in, och där får man väl avgöra från fall till fall.

  En smartare strategi ifrån moderatörernas håll skulle nog helt enkelt varit att ta bort tjuvlyssningen i all ”hemlighet” och bara göra en post som påminde om sidans regler, för på det här sättet fick ju den aktuella ”tjuvlyssningen” bara än mera uppmärksamhet.

 49. C-G says:

  Att fela är mänskligt.
  Att spela violin är ännu värre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *