Tunnelbaneteologi med en gnutta magi

(Man ~40 går fram till en tjej ~15)
Man: Ursäkta får jag fråga en fråga?
Tjej: Mmm.. visst.
Man: Vem tror du att Jesus är?
Tjej: Jag vet inte, jag är inte så kristen, han kanske var en person men jag tror inte att han var magisk.
Man: Oj.

Röda linjen, Skärholmen

73 thoughts on “Tunnelbaneteologi med en gnutta magi

 1. Daniel says:

  Givetvis är poängen att hon använder ordet ”magisk” om jesus. Jag ”tror inte han var magisk”. Det är både ett förvirrat sött svar och en tydlig krock mellan äldre kristna och yngre okristna. Men ordvalet är ju det roliga och de mest intressanta här är ju hur många som missar en så enkel poäng på forumet. Man blir lite mörkrädd.. brr =/

 2. Sussi says:

  Tycker att det är så roligt att läsa alla kommentarer efter en tjuvlyssning. Alla tycker olika och det är väll det som är bra!! Tycker om när det bli debatt, mera sånt folket :)

  Den här tjuvlyssningen var ingen favorit direkt från min sida. Ointressant ämne. Jag tror inte på Gud. Det är bara en massa humbugg!!!!

  Ha det så gott alla!! ;)

 3. Molly says:

  Haha. Mer surrealism åt folket.

 4. I.C. Wiener says:

  Ingen verkar tycka den är rolig av samma anledning som jag. Jag tycker bara att ”oj.” är ett förbaskat roligt svar. Jag associerar det med en kort dialog i South Park:

  Stan: ”Why do dogs have cold noses?”
  Mr. Mackey: ”I don’t know”
  Stan: ”Whoa.”

  Fruktansvärt roligt av någon oförklarlig anledning.

 5. isa says:

  det som jag undrar är varför ni inte tar med mina JÄTTEROLIGA tjuvlyssningar om ni tar med den här? jag fattar inte, känner mig kränkt.

 6. Jonas says:

  Saker jag känner jag måste säga efter att ha läst samtliga kommentarer: Tjejen säger att Jesus förmodligen inte var magisk. Vissa tolkar detta som att tjejen är helt ute och cyklar. ”Jesus var inte magisk. Han utförde dock under.”, kanske de resonerar. Direkt motsägelse. Tjejens svar var mycket mer rationellt sekulariserat än mannen förväntade sig, därav ”Oj.”, vilket ju är väldigt kul, med tanke på att han förmodligen hade för avsikt att, som några sagt, predika för den unga tjejen, som han förväntade sig vara mer mottaglig för religiösa budkap.

 7. Danny says:

  Till Isa:

  Jag tyckte den var rolig =)
  Det roliga var givetvis ordvalet ”magisk”. Ett ord man kanske brukar när man pratar om kristallkulor eller trollkarlar eller tekniska idrottsutövare och knappast om en religiös person som Jesus. Det är ju ändå sött och den kristna mannen blev väl lite förvånad över ordvalet och replikerade ”oj”. Jag e seriöst skakad över att så många inte ser den enkla poängen och att så många överanalyserar karaktärerna i monologen.

  Helt sonika en enkel o bra tjuvlyssning =)

 8. I.C. Wiener says:

  isa: Starta din egen tjyvlyssningssida, ingen som hindrar dig från det. Där kan du publicera dina ofantligt roliga lyssningar, medan vi får nöja oss med det otroligt dåliga utbudet här på tjuvlyssnat.

  Man har olika smak, vettu.

 9. Samuel says:

  Jag tyckte ordet ”Oj” var roligare än ”magisk” i den här tjuvlyssningen =)

 10. jonas says:

  Emil: Din kommentar tar säkerligen upp lika mycket serverutrymme, och du tycker den förtjänar det?

  Till alla som tycker att den här tjuvlyssningen var skittråkig, och inte tycker att jesus och magik i samma mening är roligt, gå in på youtube och sök på ”jesus is magic” med sarah silverman, eller se hennes film Jesus is magic. Det kanske kan få er lite roade av tjuvlyssningen…

  Som sagt, Ignorance is bliss..

 11. Oscar says:

  Jonas:

  Naturligtvis menade jag att tjejen inte trodde att Jesus utfört några under.

  Precis som du säger är det roliga då att mannen säger ”Oj”, eftersom han inte väntat sig att hon faktiskt hade reflekterat över vem Jesus är.

 12. Frans says:

  Hahaha… ”jag är inte så kristen”, ”han kanske var en person”, ”jag tror inte att han var magisk”. Mannen måste ju bara känns för att säga ”Eh, vet du vad…? Det var inget.” och sedan gå vidare. Att döma av hennes svar så skulle det ju vara som att försöka föra en diskussion med Derek Zoolander. Han kunde lika gärna ha fått svaret ”Hmm… Den här Krösus du pratar om… Är det någon jag borde känna till?”

 13. trorjag says:

  Han säger definitivt ”Oj” pga ordet magiskt. Magi, trollkonster räknas som häxeri i kristendomen, hennes svar kan tolkas ungefär som ” Jo, det kanske fanns en man som hette Jesus, men jag tror inte han var häxa.” Hajjar ni? Tror verkligen inte en kristen person blir chockad över att en tjej har den uppfattningen, många kristna får nog höra det där dagligen…

 14. Sputtie says:

  Hej hopp!

  Blir min första kommentar här på tjuvlyssnat, gamla long-time-listener-first-time-caller ni vet =)

  Tycker till att börja med att tjuvlyssningen är grymt mkt humor, detta på grund av att jag pluggar till religionslärare. Trorjag träffar prick när han skriver att magi är ungefär som häxeri enligt bibeln, det är faktiskt så att de enda som pysslar med magi i bibeln är allas vår Belsebub, djävulen alltså, samt hans tjänare.

  Min teori är att mannen var från jehovas vittnen, de har som standardtaktik att snacka med folk (gärna unga) på tåg, spårvagnar och liknande. Dessutom så tar dessa ännu hårdare på bibelns ord, därför är jag inte alls förvånad över hans svar ”oj” för honom blev hennes svar typ närmare ”han kanske var en person, men jag tror inte han var djävulen eller nån av hans hantlangare”

  Så, nu ska jag lägga av innan det här blir alldeles för långt.

  ha det, keep up the good work/sputtie

 15. Erika says:

  Jag tror jag skrattar ihjäl mig! Har råkat ut för den här mannen själv. Han opererar uppenbarligen längst Norsborg-linjen. Det var i alla fall på den nattbussen han försökte omvända mig till kristendomen. Han pratade om Jesus, paradiset och jag vet inte vad. Bussen var full med skräniga förortskids som alla blev knäpptysta när jag och Jesus-mannen började käbbla. Det hela slutade med att han stod och tiggde om att få be en bön för mig. Precis vad man vill höra klockan halv fem på natten…

 16. Daniel says:

  Tack för att de finns några till som förstått iaf ;-)

  För er andra får vi väl bryta ner till atomer nästan. Följande liknelse kanske kan hjälpa?

  Säg att den äldre mannen frågat henne vad hon trodde om jordens skapelse och ursprung och hon hade svarat ”jag vet inte men jag tror jorden är platt”. Då hade en ”oj”-replik varit på sin plats eftersom att det är en väldigt ovanligt uppfattning dessa dar. Att den kristna mannen skulle svara ”oj” på att tjejen delade den kanske näst mest frekventa åsikten att jesus funnits men inte utfört under, känns ju väldigt ologiskt. Varför skulle det förvåna en äldre kristen? Ordvalet magiskt i detta sammanhang är helt klart poängen och poängen är så enkel. Nu får ni allt ta er i kragen gott folk om ni ska kritisera eller analysera tjuvlyssningarna i framtiden haha =D

 17. vladac says:

  Fattar ni inte?? Hon ägde ju honom helt. Svaret är klockrent vad hon tro och tycker att Jesus ät. Alltså en vanlig person som har funnits, ingen ”helare”.

 18. wonderwall says:

  det absolut roligaste är ju givetvis mannens ”Oj.” precis som han är hur fascinerad som helst över hennes svar. tänker mig typ att han är som Leo i That 70’s show. jag skrattade rakt ut åt denna, det händer inte ofta.

 19. cresta says:

  det roliga är ju att det säkert är beyond denna mannens fattningsförmåga att hon tror som hon tror. i sånt läge kan man inte svara så mycket annat än ett pafft ”oj” som kristen. därför är oj ett väldigt roligt svar i detta läge; hans chanser att frälsa över henne till sin sida inom en överskådlig framtid är troligtvis rätt dystra. sen är det rätt roligt att hon väljer ordet ”magisk”… kan ha hjälpt till att förbrylla mannen än mer. =)

 20. urpan says:

  Cool tjej. När jag var femton flydde jag i panik när det kom jesusgubbar…

 21. john says:

  galet kul ;>

 22. E-tuna Rockar Fett says:

  Cred till tjejen

 23. Lell says:

  Förstår man inte humorn i detta, så är det meningslöst att förklara. Varför inte nöja sig med att konstatera att man inte förstår det roliga? Att man är lite dum, helt enkelt, och acceptera det, istället för att skriva enfaldiga kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *