Två dagens

Pendeltåg mot Bålsta, Stockholm

En svartsminkad och alternativ tjej ~17 pratar med en killkompis i samma ålder om vegetarisk kost.
Tjejen: Alltså, ibland när jag säger till folk att jag är vegetarian så frågar de om jag äter kyckling. Liksom, kom igen, neeej, det är ju en fågel.
Killen: Och fisk?
Tjejen: Ja, men fisk är ju en annan sak. Jag menar, om du tar en lax och tittar på den så är det ju liksom… det är annorlunda. Dessutom skulle jag aldrig kunna leva utan sushi!

Cred: Camilla

Gårdarnas Butik, Södermalm, Stockholm

En kvinna ~30 ska beställa lunch på Gårdarnas Butik som endast säljer och serverar närodlad svensk mat.
Kvinnan: Kan man få ris istället?

56 thoughts on “Två dagens

 1. Ulf says:

  Jag hänger inte riktigt med här.
  Jag bor på landet. Jag äter kött som vi slaktar själva/annat kött med ibland.
  Alla våra djur går fritt. Dom lider inte snarare väldigt spralliga
  speciellt kalvarna. Om alla hadde det så skulle ingen va vegitarian då? Med tanke på att folk påstår att man är det för att det har med koldioxiden och inhumana slaktmetoder?
  Trodde man va vegitarian för man inte klarade av att djur va föda.

 2. KawaiiCuteness says:

  Det har inte slagit henne att det finns vegetarisk sushi? Haha :)

 3. listor says:

  @#24 R

  Det är ju fortfarande en diet, bara inte en diet för att gå ner i vikt?

 4. Lidodido says:

  #43 jo: Nu vet inte jag hur mycket du forskat kring fiskarnas nervsystem men de som gjort det hävdar att de inte känner smärta. Smärtnerverna är till för att signalera att något är på tok, lägger vi handen på en spisplatta säger smärtan till att vi ska ta bort handen. Det som forskats fram är väl i princip att fiskar känner att något är fel och försöker ta sig undan men inte att de upplever det som smärta. Isåfall tror jag de skulle simma runt helt i panik och vara helt vansinniga efter att ha krokats och släppts tillbaka men de gör dom inte, dom upplever att faran är över och simmar lugnt vidare kanske mer varsamma till nästa gång. Eller ja, det är då mina erfarenheter och de sammanfattningar av forskningsrapporter jag läst, men klart det går ju inte veta allt :)

 5. leffe says:

  @Lidodido, Du har fel, när det handlar om ifall fiskar kan känna smärta så är i princip alla seriösa forskare numera överens om att de har nervsystem som reagerar på smärta.

  Det man bråkar om är ifall fiskarna upplever smärta som däggdjur gör. Det finns inget som tyder på att de inte gör det men det som komplicerar det hela är att fiskar inte har något sätt(mimik eller ljud) med vilket de kan uttrycka smärta.
  Man vet att de reagerar på smärtstimuli och det finns egentligen inget som indikerar att de inte skulle kunna känna smärta.

 6. Yanto says:

  Kommentarerna var tråkiga. Jag återvänder till att umgås med min stam av vegetariska kannibaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *