Undrar om det var något han bara kastade ur sig eller om han verkligen kastade sig ur?

Mittlinjen mellan Ånge och Östersund

En ung man på tåget ser stressad ut och springer fram till konduktören.
Mannen: Stannar tåget i Brunflo?
Konduktören: Nej det gör det inte, du får kliva av i Gällö.
Mannen (panikslaget): Men det kan jag inte! Jag måste kliva av i Brunflo! Kan ni inte stanna där ändå då?
Konduktören (ser irriterad ut): Nej det går inte.
Mannen: Men kan ni inte bara sakta in lite då?

0 thoughts on “Undrar om det var något han bara kastade ur sig eller om han verkligen kastade sig ur?

 1. P says:

  det roligaste var ju användandet av ortnamnen Ånge och Brunflo :D

 2. Whatevvah says:

  Men varför i hela friden föreslog konduktören Gällö? Måste väl ändå vara närmare från Östersund till Brunfly än från Gällö till Brunflo?

  Bussen Östersund-Brunflo tar ju inte sååå många minuter.

 3. Trace says:

  Klockren.

 4. 08 says:

  HAHAHAHAAAAA, fan va suveränt med människor som drabbats av panik (eller i alla fall av för mycket stress). De tänker i så lustiga banor… F.ö. e kommentarerna ”klockren/t” fullständigt överflödiga och intetsägande. Skippa!

 5. 08 says:

  Förresten, angående att ”sakta in” lite för att släppa av och på folk: här i Svea Rike går vi verkligen stick i stäv mot Darwins teori om de starkares överlevnad. I Sydamerika får iaf bussresenärerna passa på att hoppa av/på när bussföraren kämpar med den halvt osynkade växellådan… Det sköna är att de gamla klarar det utan problem!!!!!! =) Detta gör de på ett par tusen meters höjd i Anderna medans svenska gubbar och gummor behöver bussar med sk nigning för att ta sig i och ur. Heja Sydamerika!!!!!

 6. Josse says:

  Det är när man läser såna här tjuvlyssningar som man undrar hur det egentligen gick för killen, som uppenbarligen verkade vara extremt desperat att komma till brunflo. undrar vad som finns där som är så kul?

 7. Ellan says:

  HAHAHAHA! Desperat var ordet

 8. Caroline says:

  Jag har varit med om att tåget har stannat. Jag gick på folkhögskola i en liten by mellan Kristianstad och Hässleholm. Vi skulle hem från en utflykt på västkusten. Tåget hade ingen station mellan Hässleholm och Kristianstad men tågkonduktören var så snäll och stannade tåget mitt ute i bushen för vår skull, vi kastade oss snabbt av. Annars hade vi fått gå 13 km. Det var så himla snällt!!

  Det här var 1989 så det var ett tag sen. Jag har ofta tänkt: hur kunde han vara så snäll?! Vi var så trötta och hade absolut inga pengar att ta taxi för så vi hade haft problem om tåget inte stannat.

 9. jag says:

  Stadsbussarna går inte till Bruflo;)… dock brunflobussarna. Sen stannar den inte i Gällö vad jag vet?

 10. Sanna says:

  väldigt kul att konduktören säger att han ska hoppa av i gällö när det är fyra mil dit från brunflo och bara en mil från östersund som det dessutom går massa bussar från..lokal förmåga..

 11. do'h says:

  En ganska stor anledning till att killen fick rådet att hoppa av i gällö var nog att tåget var på väg från Östersund till Sundsvall….. Gällö ligger EFTER Brunflo! Hade killen gjort som vissa sagt och hoppat av i Östersund och tagit bussen ist hade han väl för fanken inte klivit på tåget från början?!

 12. saylo says:

  #61
  Det stod tåg mellan Ånge och Östersund, så då antar jag att tåget gick från Ånge till Östersund. Då är Gällö alltså några mil INNAN Brunflo, inte efter. Som sagt, jag förstår inte varför man skulle ge någon rådet att hoppa av i Gällö. :oP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *