Uppenbarelseboken 1:15; Den grekiske strandraggaren och skoterraggaren

Klassrum, mellersta Norrland

Biskopen är på besök i en av klasserna i skolan för att samtala med eleverna.
Biskopen:…och nu när jag har berättat om mig själv och lite sådär, så kanske det är någon utav er som har nån liten fråga och ställa?
Kille ~15 (räcker upp handen) : Jo, den där guldkedjan du hängt runt halsen, är den gjord av guld?
Biskopen: Ja, det är bröstkors!
Killen (väldigt förvånat): Så varför har du inte smält ner den och köpt en Ski-doo då?

Cred: Fredrik L

67 thoughts on “Uppenbarelseboken 1:15; Den grekiske strandraggaren och skoterraggaren

 1. Peter says:

  Vad är definitionen på en tjuvlyssning? Är det något man tjuvlyssnar bakom ryggen på någon eller en kul konversation som man mer eller mindre är delaktig i? Har svårt att tro att någon har har tjuvlyssnat på det här inlägget. Känns snarare att det är en ur klassen, som fick besök av biskopen, som skickat in ett återgivande av en rolig händelse.

 2. J says:

  haha han kanske måste sälja resten av kyrkans guld för att laga ski-doon sen, hållbara chassien 08a.. Rajd FTW!

 3. sarkasm says:

  Jag visste inte vad en Ski-doo är och har aldrig haft anledning tills nu. Tydligen är man efterbliven om man inte vet sånt, och jag som var helt säker på att alla efterblivna bodde just i Norrland, drack öl och åkte skoter – vad mer finns att göra? Men vad roligt att internet når ända dit upp.

 4. Gorbo says:

  Om man läser rubriken först(vilket man ska göra!) kan det väl inte undgå nån att det handlar om en j-la skoter.
  Annars så bekräftar ju killen att ” the norrland dream” om att bara få dricka bärs och köra skoter, faktiskt finns och inte bara är en myt.

 5. julia says:

  36. diana. asså ofta man inte vet vad en skii-doo är?
  och de e int precis som om vi typ kör skoter för att komma dit vi ska. vi hör faan å bil! mer än er! så håll käften jävla fjortis som int kan nå. nästa gång du vill säga nått håll igen.

  och du 53. sarkasm. vadå efterblivna? vi kan ju göra mer än er? kan du köra skoter? nae! kan du åka slalom lr snowboard? troligast inte! och ofta vi bara kör skoter och dricker öl! vi gör andra saker. och snälla du, tro inte på allt du ser på tv. bara för att vi norrlänningar verkar som värsta lodisarna i norrlandsgulds reklam betyder det inte att alla e de. visst många e de och de e svin kul att bara kunna vara sig själv utan att man 24/7 behöver kolla om ett hårstrå sitter på sin plats.
  asså gud! vad tror ni om oss?
  du borde komma hit och skaffa dig ett liv.
  men om du kommer hit finns de ju en efterbliven människa här iaf ;P

 6. me says:

  varöfr ska man veta vad en skii-doo är? hur många nedanför norrland har en skoter ewgentligen? det finns lixom ingen snö att köra på! Idiotiskt att tycka folk är idioter för att de inte vet vad en skii-doo är, norrlä’nningar kanske e lika dumma som det sägs trots allt, jag som alltid trott att det var en myt…

 7. Caligula says:

  #36. ”asså gud! vad tror ni om oss?” Betydligt sämre saker än jag gjorde innan jag läste den här kommentaren.

  Eller så är den ett skämt…? Inte lätt att tolka sådant enbart via text. I så fall var det ju ganska roligt.

  I annat fall skrämmande.

 8. jurg_ says:

  haha julia!
  jag hade aldrig hört talas om nån skii-doo förut, så jag var tvungen att kolla runt om jag var ensam om det, som norrlänningarna så enfaldigt påstår. Hittills har jag inte hittat någon jag känner som vet vad en skii-doo är.

 9. Fredrik L says:

  Tråkigt med alla negativa tongångar här men jag skulle kanske ha skrivit i parentes att det var en skoter…men i värsta fall får man väl googla?
  Tänkte bara berätta om denna väldigt sköna kille som var där då jag hade äran att vara på besök.
  #32, Enligt mig blir det också en ”riktig” tjuvlyssning för jag hade smugit mig in och lånat en dator i rummet och borde därför nog inte ha varit där.

 10. Diana says:

  julia hahaha, sur över att vara norrlänning? Är det plötsligt en tävling mellan Norrland vs resten av Sverige om vem som kör bil mest?

  Åka till Norrland och skaffa ett liv? Snarare förlora den…

 11. Malin says:

  Ockelbo 300 är det enda rätta, ingen jävla skit-doo

 12. Fredrik Olsson says:

  Jag måste verkligen lära mig att sluta läsa kommentarerna. Det är alldeles för mycket skitkastning.

 13. Osmo says:

  Jag har förvisso aldrig hört talas om Ski-Doo. Men vad som är förvånande är att folk ödslar tid på att fråga frågor om allt möjligt det är när det går att googla/wika/altavista/yahooa fram svaret på fem sekunder.

 14. Jonna, Malmö says:

  Vi som bor här nere i Skåneland vet inte vad en Ski-Doo är eftersom vi inte ens sett en skoter förutom på tv :-P
  En annan tanke som slog mig var; tar inte skoterhandlare emot pengar? Måste man smälta ner sina guldkedjor?

 15. Erica, Norrland 51% av Sverige says:

  …googlade ski doo trots att jag mycket väl vet vad det är… suckar av längtan så fort jag ser bilden på deras hemsida.. snön… solen…

  kommer ihåg det stora leendet av ren och skär lycka när jag lärde min skånska tjejkompis köra… dock var det en polaris.. ändå var det bland det bästa hon varit med om! Alla bakom negativa åsikter som är skeptiska till norrland kanske skulle våga sig på att prova köra nån gång? I dare you! :D

 16. HR says:

  Måste ju skriva här =P Jag är norrlänning och vet vad Ski-doo är. Jag har inte rest mycket och har aldrigt åkt tunnelbana men vet vad det är; bara sett på tv. Har aldrig åkt eller ens sett en Rolls-Royce i verkliga livet men vet vad det är. Jag har aldrig behövt något av dem två, hade inte tackat nej dock, men vet vad dem är. Varför är det svårt att fatta att det räknas till allmänbildning att veta vad Ski-doo är? =P
  Förresten tänker jag inte ens lägga ned dit, förutom detta stycke då, på att svara på fördomsfulla och felaktiga bilder om Norrland och dess invånare =P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *