Vad svenska folket inte vet…

Öresundståg, Hässleholm-Höör

En tjej ~18 pratar i telefon om hur hon nyss mönstrat och att hon blivit placerad inom ”Skydd”.
Tjejen: Det är jättemycket vi skall lära oss att skydda! (Tystnad) Jo jag läser det här. Vi skall skydda viktiga saker. Byggnader, infrastruktur… och längre ner står det att vi skall skydda kärnvapen och kemiska stridsmedel. Coolt! (Tystnad) Jo, ”Skydd kärnvapen” står det. Vi skall skydda våra kärnvapen och kemiska stridsvapen! Fan, lite nervöst att gå och vakta det, men det är ju viktigt i krig.

63 thoughts on “Vad svenska folket inte vet…

 1. emelie says:

  vad säger hon för fel?

 2. Knappen says:

  Pissenisse, vad är det jag har fel i? Att det hette NBC och inte NCB som du skrev samt att det sen förra sommaren ändrades till CBRN för att bli mer heltäckande (Chemical, biological, radiological, nuclear) Jag föreslår att du isåfall läser på, och handlar det om grammatiken så har #36 och #48 rätt. Så det är bara att söka till komvux till våren :)

 3. pissenisse says:

  #50: Då känner inte du Profesor Balthazar! Han kan både ta fram ett (eller flera) kärnvapen samt ett (eller flera) botemedel mot alla kärnvapen genom att gå tre varv framför sin fantastiska uppfinningsmaskin för att sedan pressa fram en liten droppe av det mest otroliga underbara super rara silver Sara som finns.

  Den enda människa som spöar detta är The Jurg som kan få super rara silver Sara att åka med i hans trampbil.

 4. Överste Gyllenstråhle says:

  Knappen och alla andra, min promillegrad igår går knappast att diskutera. Jag förstog inte meningen, jag skrev trams, med dålig gramatik. Men jag var inte särskilt allvarlig.

  Det enda jag kan säga är puss på er och ta inte livet eller ”forumhjältar” så allvarligt.

  /Forumhjälten ;-)

 5. pissenisse says:

  Kommentar #54 var självklart inte ifrån Överste Gyllentråhle utan ifrån Pissenisse. Detta då Överste Gyllenstråhle ALDRIG skulle be om ursäkt!

 6. Tomas says:

  Svar till inlägg #31 Stump som skiver stump skriver:
  ”hur många av er har gjort lumpen?
  hur många av er är tror på ordet försvar?
  slöseri med pengar.
  sänd idioterna till ettestupet…”

  Käre Stump, jag vill bara påpeka att du förmodligen tillhörde en värnpliktskategori med begränsad eller ingen insyn i de mer kvalificerade enheterna i det svenska försvaret. Att utgå från sina egna? erfarenheter som malaj, vaktsoldat eller annan B-personal är inte riktigt relevant om man ska bedöma en försvarsmakts slagstyrka.
  Läs gärna inlägg #33 där skribenten sammanfattar ovan nämnda värnpliktskategori på ett utmärkt sätt!

  /Reservofficer

 7. Hmm says:

  #40, Om du tänker på hur Sovjets utrikespolitik på den tiden såg ut, så var det itne en fråga ”om Finland skulle tas, det var när,” Därför investerade USA sjukt mycket pengar i svenska försvaret, det finns en anledning till att svenska militärer refererar till Sverige som ett Nato-land när de inte tänker sig för.

 8. Alice says:

  Jag skulle säkert ha uppfattat det precis som tjejen. Tyckte det var en konstig formulering.

 9. Knappen says:

  haha pissenisse, fin vändning där, låtsandes som om du tar det så lättvindigt, medans jag o alla andra lever våra liv i kajakerna (eller varsomhelst) o bara påpekade lite tar du det alltför seriöst :) o va e de me alla alter egon?

 10. viper says:

  Skydd, hon kommer säkert ligga inne som Insats (bevakningsoldat) Eller så åker hon ut när hon märker hur jobbigt lumpen är.

 11. Gran says:

  Sverige har haft planer på att utveckla kärnvapen, dock slopades de planerna redan under 70-talet (om inte tidigare) i samband med att Ågesta Kärnkraftverk avvecklades.

  Vidare har vi en del kemiska ”vapen” i Sverige, om än inte i, för krig lämplig, mängd och koncentration men däremot för tillräckligt för det utbildningssyfte vi har dem för; VX-gas och senapsgas är två typexempel.

 12. milkyway says:

  ja fattar inte….

 13. DregNET says:

  För den nyfikne så kan man lyssna mera om den svenska utvecklingen av Kärnkraft och kärnvapen.

  http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2519&Artikel=1985968

  En mycket bra dokumentär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *