”Vaddå? Varför skulle barnen bli rädda för en godisaffär?”

Radhusområde, Göteborg

Tjej ~18 sitter i trädgården och lyssnar på dödsmetall. I trädgården bredvid leker en man ~40 med sina barn ~5 och ~8.
Mannen: Stäng av musiken! Det är för högt.
Tjejen: Men du kan spela hip hop så högt att jag kan höra texten från mitt rum?
Mannen: Men man kan ju för fan inte lyssna på vad som helst! Barnen blir ju rädda!
Tjejen: Den här låten handlar om en man som är besviken över att hans mamma övergav honom som liten. Vet du vad ”Candy shop” handlar om?

Cred: J

84 thoughts on “”Vaddå? Varför skulle barnen bli rädda för en godisaffär?”

 1. Jenny says:

  Hahaha! Fan va ägd han blev! You go girl ;)

 2. Jessica says:

  sååå grym XD metal<3

 3. pissenisse says:

  #30 ubbelubb: uttrycket ”ett icke oansenligt antal”, tror jag inte att pissenisse använde sig av. Men det är onekligen ett uttryck som pissenisse kunde ha använt sig av. Dessutom så lider inte pissenisse av 50-cent krisen, utan snarare av 50-Schweizerfrankskrisen. Ska man bli gammal så ska man ha platina i håret inte någon slags nysilver!
  Och Vildis, det är klart att du är celeber :-)
  Och Zzoom, ja visst fan gör det ont när knoppar brister, och ändå ondare gör det när blommor vissnar (parafasering av Karin Boye, som lilla J säkert kommer att få läsa om när hon börjar högstadiet).

 4. pissenisse says:

  *parafrasering*

 5. Kelle K says:

  Hrrrm…dålig poäng av tjejen. Skulle barn vara mer rädda för sex, än att bli övergiven av sin mamma? Att bli av med sin mamma är ju rena skräcken för små barn.

 6. Zanizaila says:

  Fattar inte alls det roliga. Vadå candy shop?
  (Om någon tror att jag är ett troll för att jag bara skriver att jag inte fattar det och det, så tycker jag bara det är onödigt att skriva varje gång jag faktiskt fattar.)

 7. hockeysemlan says:

  Zanizalia: Går du i sexan?

  Annars: http://www.youtube.com/watch?v=SRcnnId15BA

 8. Angry Nerd says:

  Har kidsen en farsa som lyssnar på candyshop är det nog bara en tidsfråga innan deras mamma fördvinner och pappa köper en sportbil och flyttar ihop med en modebloggande 20åring som ”vill jobba med design eller inredning”.

 9. David says:

  Det var säkert nån metalcore-skit med emo/angst-text…

 10. Derpelina says:

  Hah! Farfarn blev så ägd av metaltjejen! You go girl! Visa honom vart skåpet ska stå!

 11. F says:

  Spänn av! Lyssnar själv på dödsmetall, black metal etc, och även om man blir irriterad ibland kan man inte förvänta sig att alla ska kunna placera det de hör i rätt fack. Många tror t.ex att det räcker att growla lite så blir det metal, precis som att vissa tror att har man en sax i bandet blir det jazz. Det härliga är väl att någon gav svar på tal åt någon idiot som trodde att alla metalband sjunger om satan och död?

 12. Burk says:

  @25 Vante: Pre-fakking-cis!

 13. Duke says:

  Det kan vara den skönaste tjejen i hela Sverige.

 14. Duke says:

  Det kan vara den skönaste tjejen i hela Sverige.

 15. Cilla says:

  Heja den tjejen alltså! Grymt!

 16. Omnivor says:

  Ursäkta om jag avbryter i hyllningarna, men är det ingen som uppfattat att det handlar om barn på ~5 och ~8 år??
  Är de idioter om de inte fattar att den framgrowlade (?) engelska texten ”bara” handlar om ett barn som blir övergivet av sin mor???

 17. lakrits says:

  Egentligen är ju hennes argument ganska dåligt. Barnen förstår ju med största sannolikhet inte texten. Och om dom ändå förstår är det väl inte så kul som barn att höra om hur någon blev övergiven av sin mamma som liten.
  MEN hon har en poäng. Självklart ska barnen få lära sig att det finns olika sorters musik, och att det är ok att lyssna på vad man vill.

 18. Burg says:

  Misstänker att bruden egentligen raggar på mannen. Hon vill ju uppenbart ha en reaktion från honom och sedan går de in i ett skjul för att ”diskutera saken” och….

 19. J says:

  #68 Burg
  Varför skulle tjejen vara intresserad av att ragga på honom, som är mer än dubbelt så gammal och har barn? Misstänker att du skrev det där i rent syfte att provocera. Men å andra sidan, det är ju många här som gör det…

 20. ep says:

  @21 Det är också vetenskapligt bevisat att folk som svarar nummer 70 på en kommentar har högre IQ än de som svarar som nummer 21.

 21. Danne says:

  Haha, låter som det kunde va taget från en Nemi-serie! :D

 22. Fredde says:

  Ljuvliga grannsämja! Cool brud för övrigt.

 23. Lanaenko says:

  Klockren!

 24. Odjuret says:

  Skön brud! :) Sverige behöver fler metalheads!

 25. Amon says:

  Vem av mina grannar skickade in detta?:D

 26. Bella says:

  ÅH! Awesome brud!! :D

 27. cendariel says:

  jag vill ha henne till granne… :)

 28. Cecilia says:

  Till er som kommenterar på att hon har en dålig poäng: Jag tvivlar på att hon verkligen tror att barnen förstår texten, det är väl inte det som är poängen? Sen tror jag knappast att barnen blev rädda. De tål mer än vad vi tror.

 29. Gösta Stark says:

  Jag besökte länken till Candy Shop, och fann den musikaliskt slätstruken. Snygga tjejer, dock. Skulle därför möjligen kunna tänka mig att se den igen, men med ljudet avstängt. Någon borde tipsa den stackars 40-åringen om den möjligheten, om inte annat så för grannsämjans skull.

  Någon som har en länk till någon dödsmetalltrall eller låt av det slag som flickan kan ha lyssnat på? Skulle vara intressant att jämföra.

 30. Peaches says:

  Gösta: här har du lite gammal, god svensk dödsmetall: http://www.youtube.com/watch?v=ZdL-wNwXPCg

 31. Amandisen says:

  Låter lite väl detaljerad och tillrättalagd för att vara en äkta tjuvlyssning enligt mig…

 32. Haha says:

  J låter som en Janne jag känner som är över 30 och sätter på småtjejer under 20. Tror själv han är 20 och är i själva verket jäkligt gubbsjuk och ser äldre ut än 40.

 33. Gösta Stark says:

  Tack Peaches. Det där var väl inte heller riktigt min typ av musik, men det var åtminstone inte tråkigt att lyssna på. En del trevliga gitarriff var det. Men det är synd att sångaren ska skrika och ryta så sluddrigt att man inte hör vad det handlar om.
  Det är inte lätt… Eller som Bachman-Turner Overdrive säger: Nothing comes easy (for a woman today)

  Om man nu vågar länka till en låt spelad av gamla gubbar…

 34. Kicki says:

  Någon nämnde KoRn, då kan ju jag fylla i för er nyfikna att Jon Davis, sångaren i KoRn gjort flera låtar om hur hans mamma övergav honom och inte trodde honom när han berättade för henne (han har även antytt att hon såg det hända) att han blev sexuellt utnyttjad som barn. Det kan mycket väl vara något annat band, någon annan låt, men skulle gissa på KoRn! Fast om det var låten ”Daddy” hon spelade så skulle det knappast vara det bästa att spela inför barn, om de nu skulle förstå texten :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *