Var inte så konversativ med språket, okej?

Karlskoga

2 tjejer och 2 killar (~15) sitter och tittar på fotbollsmatch. En av killarna tycker det är konstigt att den ena tjejen bara pratar med honom och inte med den andra killen.
Tjej 1: Mäh, vad ska jag säga till honom då?
Kille 1: Det är väl bara att starta en konversation om vad som helst.
Tjej 2 hugger snabbt: KONVERSATION? Hahaha, konSERVATION heter det! Haha…
Tjej 1: Juste! Konservation heter det!
Kille 1 (rodnar lite): Ameh, jag hade faktiskt IG i svenska…

Cred: Fanny

61 thoughts on “Var inte så konversativ med språket, okej?

 1. mia says:

  Nej, de tjejerna ska nog inte vara så konversativa i språkfrågor. Bättre att de håller tyst.

  Dock tror jag inte att vare sig ordet konversativ eller konservation finns . Konversativ skulle ju kunna vara ett ord, konservation är så vitt jag vet bara en dålig översättning av conservation. Bör vara antingen bevarande eller konservering istället.

  I en fysikuppsats råkade jag och mina klasskamrater snabböversätta och skriva konservation. Dock rättade Words rättstavningsfunktion oss och föreslog att vi istället skulle skriva konservration eller konservnation. (Fler alternativ fanns, men det är de två jag kommer ihåg.)

 2. Flarzik says:

  ”konversativ” ger 665 Google-träffar, varav 177 svenska. ”conversative” ger 26.500 träffar.

 3. LA says:

  Stackars kille

 4. oxido says:

  #47 J.B: Det vara bara en enkel beskrivning för att du skulle förstå sambandet, när du ondgör dig över dagens ungdom kontrar jag med att retas för din språkligt vedervärdiga !-hög. Dessutom skrev jag bildning, inte utbildning. Men om du säger det så har du väl låg utbildning. Får väl lita på det du säger :-)
  Det var väldigt vad du försöker vara nedlåtande, men om du ska kalla mig för översittare och patetisk får du väl försöka låta som något annat än det själv? Annars blir ju beskyllningarna lite tandlösa? Kul att se alla dina försök att tala om hur jag är på sådana plan du inte känner till :-)
  Mitt svar på din trotskommentar: ”jag skriver så många ! jag vill” var bara en ren upplysning. Det är inte du som begränsar hur många ! som kommer med. Det är TL crew.
  Jag gillar ditt raljerande, men såsom den patetiska översittare jag är så håller jag i maktpinnen och låter dig inte roas av sajten ifred :-)
  Om du inte tål att någon retas med dig för att du häver ur dig en hög med ! så är du nog lite för känslig för ditt eget bästa.
  Krya på dig :)

 5. Ayla Catpaw says:

  Jag hoppas att de skämtade…

 6. J.B says:

  oxido* Du drev med mig, jag drev med dig. Men det klarade du uppenbarligen inte av. Därav den här meningslösa diskussionen. Och då är jag känslig?
  Som jag har sagt två gånger tidigare, låt folk roas av sajten ifred. Är det så jävla svårt?
  Tror du jag lägger ner energi eller engagemang i mina inlägg här? Internet är en lekpark, så lek. Jag arbetar med affärer hela dagarna och detta är ett perfekt sätt att fly undan all vardaglig seriositet.
  Du vet att som du skriver och vinklar saker styrker bara det jag skrev om ditt privatliv tidigare. Är det verkligen så svårt att be om ursäkt för att man var klumpig från början?
  Och du, om du nu nödvändigtvist skall svara på detta så undvik att skriva smileys hela tiden, det ser fördjävligt ut och är bara äckligt sarkastiskt. Du kommer även att skriva för blinda ögon. Im out.

 7. Joanna says:

  Hahaha. Nee stackarn!!

 8. ,aka says:

  Stackars små barn .. Vad ska hända dem?

 9. Leeeenu says:

  Jag tycker synd om killen, skömmas för att hn har rätt när han vill hjälpa en vän :P

 10. Leeeenu says:

  Skämmas, han*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *