Varför får inte jag babbla, när Lady Gaga?

Dop i Göteborg

Prästen står och talar och en pappa försöker tysta ner sin dotter ~ 5.
Pappan: Sch!
Dottern Fortsätter prata och skoja
Pappan: Scchh!
Dottern: Varför får inte jag prata när han där framme får prata?
Skratt utbryter i hela kyrkan.

Cred: Daniel

63 thoughts on “Varför får inte jag babbla, när Lady Gaga?

 1. Hank says:

  Varför måste jag arbeta när det är Silvia Sommerlath?

 2. Kelle_K says:

  @47 Hank. Historien har lärt oss att ”vetenskapen” väldigt ofta har fel, eller åtminstone, inte har all information tillgänglig. Därför måste man vara försiktig att kategoriskt utesluta allt som den nuvarande vetenskapen inte kan bevisa. En gång i tiden var de ledande vetenskapsmännen övertygade om att jorden var platt. Om 100 år är det mycket möjligt att vetenskapsmännen skrattar åt det vi tror är sanning/fakta nu. Så var inte så kategoriskt ”ja” eller ”nej”, och pracka inte på din åsikt på alla andra när du (och de just nu ledande vetenskapsmännen) egentligen bara spekulerar.

 3. Magnus says:

  @ 51 Kelle_K

  När, mer exakt, var de ledande vetenskapsmännen övertygade om att jorden var platt?

 4. Floatpooper says:

  Voffur får inte jag babbla när soulartisten Sadé?

 5. Kelle_K says:

  @53 Magnus
  Typ ända fram till då Eratosthenes 200 fr kr gjorde sina beräkningar och påvisade motsatsen. Ett annat exempel: att jorden snurrar runt solen och inte tvärtom: Ptolemaios och Aristoteles (annars hyfsat smarta killar) var ju ganska övertygade om att jorden var i centrum. Galileo fick så småningom kämpa en hel del för att överbevisa sin tids vetenskapsmän i den frågan. Så min poäng är: var inte för kategorisk vad som är rätt och fel, sant och falskt. Det ändras över tiden, allteftersom nya rön görs.

 6. eva says:

  @ 47 hank Där skrev du med väldigt stor ovetenskap… Hur vet du att gud inte finns med alla historiska bevis som bibeln oxå skriver om? o vad basera du på när du acepterar att det finns utomjordingar? :)
  för övrigt. skön tjuvlyssning! barn är underbara ^^

 7. Hank says:

  @52. Kelle_K. Du har rätt. Jag menade inte att vara svart eller vit men förstår att det var så det framstod. Det vi vet idag är nödvändigtvis inte det bästa eller sanningen i framtiden.

 8. Hank says:

  Passande kan då vara:

  Varför får inte jag säga ditt när Anwar Sadat? :)

 9. Rob says:

  Det är inte lätt att vara liten!

 10. Lars-Mohammed says:

  Jag har besökt olika ceremonier i både kyrkor och moskéer när vänner och släktingar gift sig, blivit begravda etc, dvs när det handlar om vuxna människor som agerar utifrån sina egna val.
  Dock tackar jag alltid nej när jag blir inbjuden till barndop, av rent principskäl. Barnet har inte valt att bli döpt, och bör därför enligt min uppfattning inte döpas innan han/hon blivit tillräckligt gammal för att själv kunna ta det beslutet, och då tänker jag inte heller bevittna (och därmed rättfärdiga) detta övergrepp.

 11. Sofia says:

  Detta är ingen tjuvlyssning. Det är en gammal rolig historia som jag läst tusen gånger i ”Skratt”-spalten i olika tidningar. Så ni kan sluta bråka om huruvida barn är välkomna i kyrkan eller ej.

 12. Daniel says:

  Re: #61 Sofia. Detta är en tjuvlyssning. Det var jag som skrev den och jag var med i kyrkan när min kompis dotter döptes. Det var väldigt roligt kan jag meddela och en annars ganska långtråkig ceremoni livades upp lite grand.

 13. Samuca says:

  Det ironiska är att hon förmodligen skulle kunna ha lika mycket att säga som den talande prästen. Ibland är barns impulsiva realtidsinsikt långt mer träffsäker än den hos oss vuxna som är så otroligt begränsade av våra normer och regler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *