”Vet inte, vart går den?”

Buss 4, Östra station

Bussen står och väntar på att släppa på folk. En tjej ~20 går fram till busschauffören.
Tjej: Vart går den här bussen?
Busschaufför: Vad står det på den?
Tjej: Gullmarsplan.
Busschaufför: Vart tror du då att den går?
Tjej: Vet inte?
Busschaufför: Kan du åka hiss?

Cred: Lars Söderlund

69 thoughts on “”Vet inte, vart går den?”

 1. jess says:

  Jag fattar verkligen inte det roliga… =(

 2. Tilda says:

  Haha, sjukt skön chaffis ju ;D

 3. Nejhe says:

  Är det bara jag och den där tjejen som inte fattar?

 4. Trollet says:

  håller med Terrier, även om han tyckte att frågan var dum så ska han väl ändå vara trevlig! suck..trött på griniga busschafförer…

 5. Micke says:

  Min fundering: De blå stomlinjerna i Stockholm är 1,2,3 och 4 så det är inte så fruktansvärt många att hålla reda på. Om bussen är skyltad ”4 Gullmarsplan” borde det inte vara så himla svårt.

  Hissen: Jag anar att bussföraren ruttnade på dumma frågor så han hänvisade henne till hissen intill busshållplatsen vilken leder ner till T-banan, där hon kunde tagit tuben istället (linje 14/17).

  Vilket hon kanske gjorde, och då är hon väl bland de 100 stationerna och virrar fortfarande….?

  För övrigt hade fick jag en skön kommentar häromdagen: Jag börjar åka ut från en hållplats när jag i spegeln ser en kille komma springande. Eftersom jag inte hunnit ut från hållplatsen stannar jag igen och öppnar dörren för att han ska hinna med. Han sätter upp ena foten på trappsteget och frågar med andan i halsen -När går den här bussen ? -Nu, svarar jag. -OK, hinner jag röka ? -Självklart, men då får du ta nästa buss som går om en timma. -Fan också, säger han, kliver av och går iväg åt samma håll han kom ifrån.

 6. Oxido says:

  Visst är hon korkad, men det är väl inte hennes fel iofs.
  Jag skulle frågat henne vad det är hon EGENTLIGEN vill veta. För jag tror inte det är slutdestinationen hon är ute efter även om det låter så av det hon säger.

  Är man busschaufför och inte klarar av att folk är olika får man la börja jobba med något annat, inte låta ens egen inkompetens gå ut över kunderna. Artighet är en del av det yrket, det räcker inte att kunna styra bussen rätt.

 7. e says:

  Om han hade lite serviceanda hade han ju kunnat fråga var hon tänkt åka så han kunnat svara om bussen går dit, för det var ju inte så svårt att lista ut att det var det hon ville veta.

 8. micke says:

  Det var ett j-a tjat om vilken stad det är och om att bussen skulle kunna vara felskyltad. Det roliga är ju att trots att allt var skyltat med en fet stor tydlig skylt så fattade inte tjejen. Och chaffisens reaktion är ju bara så cool..

 9. Anders P. says:

  På sätt och vis är ju inte skyltningen svar på allt här i världen. Den som vill från Östra station till Gullmarsplan tjänar väl nästan en timme på att ta tunnelbanan istället för att åka med 4ans buss. Mer intressant hade väl varit att berätta vilken väg bussen går?

 10. Aron says:

  Saakta i backarna, jag trodde att han menade att det är så enkelt att åka hiss, ännu enklare än buss. Man går på, går av liksom, så att han var tvungen att ge henne en dum, enkel fråga..

 11. Oxido says:

  #32 bussola: Vart går bussen? Till Gullmarsplan.
  Inget fel med att säga så.
  .
  #60 aron: Ja, men hur tror du nu då?

 12. Monica says:

  Skön busschafför, mer vardagsdrygingar kryddar dagen.
  Annars har jag faktiskt suttit på en tunnelbana som bytt ”rutt” under pågående färd. Stod Skarpnäck på tåget när jag klev på (och tanten i tuben sa oxå att tåget gick mot skarpnäck), men helt plötsligt befann jag mig resandes mot Hagsätra. Det är spännande…

 13. Adam I says:

  Man kan ju också fråga om bussen går till den destination man själv ska. Ex: ”Stannar bussen på X?” Svar: ”Ja/Nej”. Det ÄR enkelt att ta reda på sån info, ÄVEN om det inte står på busskuren eller vart fan som helst. Go on tjuvlyssnatfolks, use YOUR brains!

 14. Anna säger says:

  Haha! Så jävla smart!

 15. arsonist says:

  bästa busschaffisen ever!!

 16. arsonist says:

  ni som inte hajar busschauförens motfråga, är det ni som trycker på knapp 3 i hissen och hoppas på att hamna på våning 7?

 17. huggan says:

  hahahahaha, så jäävla bra! Önskar jag var på den bussen och hörde det där

 18. Anton says:

  Bor själv i Skåne, och här får man samma svar från busschaufförerna om man frågar. Att de sedan är så satans pantade att de 50% av tiden har felskyltat, det är tydligen inte deras fel.
  Hon hade rätt som frågade.

 19. Patrik ( Bussförare ) says:

  Ni incer inte vilka korkade frågor man får som busssförare i stockholm.. därför måste man dumförklara folk ibland..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *