Vi behöver bättre bidrag och bilder!

Hej alla vänner! Vi vill tacka alla er som hjälper till att göra denna sajt, genom att bidra med era lyssningar. Vi har märkt på sistone att det har blivit lite dåligt med bra tjuvlyssningar, vi orkar faktiskt inte läsa om fler fjortisar. Kanske är det kylan som gör sitt, men vi gör sidan för er, och hoppas att ni spetsar öronen ordentligt nu. För att ge lite tillbaka så belönar vi åter månadens bästa tjuvlyssning med något litet och roligt. Januaris bästa tjuvlyssning enligt oss var Reggaechauffören
Grattis till Jesper som får vår bok som tack, hemskickad till sig. För att ni inte ska lockas att skicka in påhittade bidrag så presenterar vi alltid priserna i efterhand =) Skicka gärna in även tragiska och konstiga tjuvlyssningar.

Sen vill vi gärna få in bilder som vi kan ha från era städer som vi kan använda som toppbild. Helst i situationer där folk samtalar eller där någon tjuvlyssnar, och gärna i panoramaformat, då bilden är ganska bred som ni kan se. Alla bidrag som vi använder kommer att belönas. Vår mejladress hittar ni längst till höger i toppmenyn.

Kärlek från oss på Redaktionen

35 thoughts on “Vi behöver bättre bidrag och bilder!

 1. Jennie says:

  Men när man skickar in en tjuvlyssning så står det att 95% av inskickade bidrag inte ens kommer med, varför ber ni om fler bidrag då?!?!? när ni har massor som ni inte publicerat

 2. Damon says:

  Edit: För att många håller inte måttet, och en hel del påminner mycket om varandra, t.ex. alla dumma fjortisgrejer :)
  Jag ändrar rubriken…

 3. Frida says:

  men det är ju fjortisar som är roligast!!!!!de e ju helt underbara…mer fjortisar tack!

 4. Frida says:

  p.s. gärna emos oxå

 5. Diana says:

  Oj vad läskigt! Satt precis och tänkte på att det kommer upp så få tjuvlyssningar nuförtiden och att man kanske skulle ha en form av tävling… och vips, så har vi det!

  Är dte för övrigt okej att skicka in bilder från utlandet? Tror jag har några rätt så passande, fast måste dock kolla efter först…

  :)

 6. clara says:

  reggaechauffören är känd i umeå. ingen som åkt med honom glömmer det, om man säger så. han älskas av alla inklusive pensionärer, trots att han spelar bob marley på högsta volym, kör så fort att man måste hålla i sig och visslar på ett märkligt sätt som en fågel där han sitter i sin virkade mössa.

  ett bra val, det är han värd!

 7. X says:

  Med tanke på att mina bidrag, varav två solklart är bättre än de flesta, inte kommit med, så kommer jag att behålla kommande tjuvlyssningar för mig själv. Om det är något ni inte tycker duger så lägg det i stället i kategorin ”minus”… så får besökarna själv välja om de vill läsa dem eller ej.

 8. what says:

  måste säga att jag kan förstå att ni inte tar med många av bidragen ni får – ni har ju väldigt konstig smak. en halvdan tjuvlyssning som reggaechauffisen blir månadens bästa….vad händer då med de tjuvlyssningar som faktiskt är bra? glömde, de hamnar ju på plus ;) :D

 9. Milla says:

  Dumma fjortisar är ju kul. Att tvinga fram tjuvlyssningar på detta sätt skapar nog falska tjuvlyssningar, tyvärr. Fjortisarna är ju vår framtid, och deras korkade resonemang är hur kul som helst, om än skrämmande.

 10. Pucko says:

  Kan ingen ta kort på den där reggaechauffören istället?

 11. Alexander says:

  Kommer det upp för lite tjuvlyssningar? Snittar väl säkert cirka 3 per dag, det anser inte jag vara särskilt lite..

 12. chibb says:

  Hm, jag har skickat in massa konstiga tjuvlyssningar, både roliga och konstiga, ingen har nånsin kommit med. Med tanke på att det står att ni ratar 95% av alla tjuvlyssnar så minskar ju lusten att skicka in ganska rejält…orkar inte tjuvlyssna på folk längre

 13. Ludvig says:

  jag tycker att kommentar nr 8 var oerhört rolig. nästan värd en tjuvlyssningsplats själv:D

 14. Tomas says:

  Ja, fjortisar säger ju överlägset de mest korkade saker… sen finns det väl den stora kategorin ’inbördes’-lyssningar som inte blir kul för någon utom de tre/fyra som ingår i kretsen…

  Fler fjortisar!

 15. Tomb says:

  Jag tycker det mer är synd då man skickar in något som verkligen är sant. Som man skrattat gott åt.. Samt ens vänner skrattat massor åt.. Sen så blir den ratad på sidan för att vara för otrolig.. :/

 16. Damon says:

  X&Chibb: Det är många som inte fått sina publicerade. Vi måste ju hålla kvaliteten hög och kan inte publicera vad som helst. Allt är subjektivt och ni får lita på att vi i RED vet vad vi gör =)
  What: Reggaechaffisen är en av de mest populära någonsin, både på sajten och inom bloggvärlden så…
  Diana: Helst från Sverige, men det kan funka..Prova!
  Tomb: Vilken tänker du på då? Vi är lite försiktiga med sånt vi får in…
  Jag ser f.ö. att det blev en förbättring direkt i mejlskörden. Stort tack till alla som lyssnade till uppmaningen!

 17. jan says:

  jepser hette han väl?

 18. Lilla jag says:

  Men…
  Om majoriteten av inskickade lyssningar är av en viss typ så borde det väl tyda på att det är såna lyssningar som folk tycker är kul, lägger på minnet och även skrattar åt här på sidan?!
  …sen ni tycker andra är roligare behöver ju inte betyda att era läsare håller med?!

 19. e says:

  lite märkligt, sajten bygger på frivillighet och att folk skickar in saker, men här kritiseras inskickade bidrag i förtäckta ordalag och folk uppmanas att anstränga sig för att finna mer originella tjyvlyssningar. Kanske om ni börjar betala era informanter, sajten bygger väl ända på spontant tjyvlyssnade saker, och inte att folk skall infiltrera grupper med ändå syftet att kunna mata er med tjyvlyssningar?

 20. Tomb says:

  Damon: Den med tanterna som hade spelade WoW.

 21. gurralito says:

  Ge oss pröjs då?
  För boken är väl ändå inte gratis?
  Tjäna pengar på andras arbete är lätt..

 22. zeppelin says:

  damon har ju rätt så varför klaga..

 23. Damon says:

  Gurralito: Blir lite ledsen, när du skriver ”tjäna pengar på andras jobb”. Vi har lagt ner över 1000 timmar gratis på sidan, för vår och eran skull. Det är ingen som har tvingat oss att uppdatera 4 gånger per dag, men vi har gjort det ändå för er skull, och hamnat en termin efter i studierna. Man kan se det som att vi har gått miste om ett halvår med juristlön, kan vi då kräva att läsarna ska betala mig de nästan 400.000 som jag och Gloria har förlorat på detta?
  Och så mycket bokpengar är det inte, titta vad royaltyn ligger på böcker, vi blir inte miljonärer direkt…

 24. Helig says:

  Härligt! Pusha på folket bara! Gör vad jag kan men nej, inga roliga människor omkring mig inte. Lätt bästa tjuvlyssningen som vann också! Bra val ;)

 25. J says:

  Lägg dom som inte ”håller måttet” på plus då? det är ju synd att bara slänga bort massor, och alla har ju som bekant ganska olika smak..

 26. Fillimojen says:

  @Damon: Tack tack. 1000 timmar gratis på sidan är rätt mycket och det tackar man för. Ett par invändningar bara:

  Hur många får betalt för sina bloggar förutom ni? Kan man ens förutsätta att få betalt för en blogg? Man borde väl vara ganska lyckligt lottad om man klarar av att få det? Särskilt när texterna inte kommer ur eget skapande.

  Eftersom jag inte känner dig så vet jag inte vilka ambitioner du har i livet, men om jag lånade en färdig idé från USA, satte upp den i ett svenskt koncept, blev erkänd och känd, intervjuad i TV, gör en bok och tjänar pengar på något jag från början gjorde för att det var kul, skulle inte jag vara martyr. Jag skulle vara rätt nöjd och glad över att det blev så bra. Istället är du besviken på att bidragslämnarna gör ett dåligt jobb. Sånt blir jag ”lite ledsen” över.

  Tjuvlyssnat.se är kul. Inte tu tal om det. Och kan ni få in ett par slantar så bryr väl inte jag mig om det. Men det känns inget kul när du kräver av bidragslämnarna att de ska göra ett ännu bättre, obetalt, jobb för att ge er möjligheten att fortsätta.

  (Och förresten; hur kräver man bättre tjuvlyssningar? Ber folk på bussen att prata högre?)

 27. Damon says:

  Fillimojen: Du har rätt, vi är lyckligt lottade och absolut inga martyrer. Jag kräver ingenting. Så länge ni tycker att det här är kul så fortsätter vi med sajten. Den dagen ni slutar skicka in så lägger vi ner. Vad jag menade var att vi gjorde det här professionellt, och la ner massa tid för läsarnas skull. Läsarna har tyckt till om allt och bestämt om det mesta. Det är press på oss att uppdatera fyra gånger per dag, den pressen har inte en vanlig bloggare.

  Sen så skrev jag väl kanske otydligt eller så har du missförstått. Uppmaningen var bara ett sätt för att få folk uppmärksammade på att vi är trötta på fjortislyssningar. Och att vi ville ha mer kvalitet.

  Men om folk vill ha betalt för sina tjuvlyssningar så ska de få det, men då måste vi börja ta betalt av läsarna, för ekonomin blir inte hållbar. Det är upp till er läsare att avgöra om ni vill ha det så…

 28. e says:

  Damon:

  Håller med Fillimojen, anser att ditt inlägg daterat tisdag 27 februari, 2007 @ 18:10 söker att framställa Red. som offer för den framgång som ni har haft genom tjyvlyssnat.se, och vidare framställer det som om läsarna har försakat er en studietermin och, utifrån ett resonemang som jag inte vet alla bakomliggande belägg till men som utifrån en neutral synvinkel känns väldigt högdraget, 400 000:-. Red. bestämmer helt och fullet själva vad ni vill göra med er tid.

  Med tanke på att ni ”endast”, i stora termer, utför ett design- och utvalssarbete och, utifrån detta resonemang, har läsarna att tacka för att ni har tjänat pengar samt erhållit uppmärksam, så skulle jag personligen vara väldigt försiktig med att kräva högre kvalité på det som läsarna gör på fri bas. Det kan med lätthet ses som att ni klagar på de personer som till stor del har skapat den position som ni befinner i er dag.

  Sedan accepterar jag ditt resonemang daterat onsdag 28 februari, 2007 @ 12:15, med det undantag att det aldrig kan föreligga en press på att ni skall uppdatera ett visst antal gånger per dag. Den pressen föreligger endast om ni vill fortsätta inneha positionen som ”ägare” av Sveriges mest lästa blogg, d.v.s. den är egen skapad även om ni verbalt får uppmaningar om regelbundna uppdateringar.

  Jag tror inte att det här handlar om att läsarna vill ha pengar, det var endast ett hypotetiskt resonemang för att föra fram mina åsikter på ett tacksamt sätt tidigare. Istället tycker jag det handlar om att med större insikt inse Reds förhållande till läsarna, och reflektera över vad läsarna har gjort för er, istället för att endast inneha perspektivet vad ni har gjort för läsarna. I det senare perspektivet har ni gjort mycket, jag är glad över att jag kan besöka tjyvlyssnat.se men det är inte det som den här diskussionen handlar om.

  Lycka till i framtiden,
  e

 29. Damon says:

  e: Fast nu missuppfattade du vad jag precis hade försökt förklara. Vi KRÄVDE inte bättre tjuvlyssningar, vi ville ha in andra former av tjuvlyssningar än fjortislyssningarna.
  Sen det med 400.000 var för att dra det till sin ytterlighet, i jämförelse med att vi ska betala varje tjuvlyssnare
  Vi är läsarna tacksamma för allt vilket jag klargjorde två gånger i TV-sändning idag, men ingen läsare har ju förlorat några större inkomster eller tidsförlust av att skicka in en tjuvlyssning.
  Men som vanligt ska ni läsare få bestämma, och jag ska undersöka möjligheterna att börja både betala och ta betalt av läsarna.

  Ps. Och detta ”endast” som vi gör varje dag tar ca 3 timmar dagligen, det tål att tänkas på…Både jag och Gloria är helt slut just nu, vi får ta och diskutera det här ordentligt.

 30. x2 says:

  wtf? vet med bestämdhet att jag skrev ett inlägg här tidigare idag… censurerar ni kommentarer som känns lite jobbiga? lite von oben-attityd? stå upp för tjuvlyssnat eller lägg ner.

 31. x2 says:

  PS. alltså… jag gillar ju tjuvlyssnat egentligen… bra jobbat. heder & tack för allt obetalt slit. seriously

 32. e says:

  damon: tack för svar.

  Jag omgav ordet ”endast” med citationstecken för att påvisa att ordet var illa anpassat då jag anser att ni har gjort mycket. Beklagar att det tycks som att du missuppfattade detta.

  Jag har aldrig syftat till att förminska det som Red. har gjort, då jag anser att det är mycket, vilket jag har påpekat genom mina båda inlägg. Jag har endast argumentera för ett perspektiv att betrakta Red.s roll gentemot läsarnas roll i det hela.

  Återigen, lycka till! /e

 33. Miriam says:

  Hör upp nu, ni snålisar som beklagar sig över att bidragslämnarna gör obetalt arbete:
  Antingen har man ett gratis tjuvlyssnat.se, eller så får vi börja betala, och eftersom jag och många med mig av principskäl eller andra skäl inte vill göra det.
  Att lämna in ett bidrag till tjuvlyssnat.se är frivilligt, det är ingen som måste göra det, om man tycker att man gör ett så fantastiskt jobb så kan man faktiskt upprätta en egen affärsverksamhet där man tar betalt och får lön.
  Jag tycker att det är oförskämt, otacksamt och sniket att nu börja beklaga sig för att man inte fått betalt. Det var ju inget problem innan, va?
  Dessutom skulle tjuvlyssnat.se vara fullt av reklambanners och annonser, om Damon och Gloria hade haft ett sådant vinstintresse som ni insinuerar!
  Jag har inget emot att man genom diskussioner och -konstruktiv- kritik får en högre kvalité på tjuvlyssnat.se, men det mesta som sagts här ovan är inte konstruktivt eller utvecklande. Det som efterfrågas är ett bredare spann av tjuvlyssningar, och personligen tycker jag att det räcker med fjortis-tjuvlyssningarna!

 34. Miriam says:

  Låt mig förtydliga min klumpiga mening: Jag tycker att det finns tillräckligt med fjortis-tjuvlyssningar.

 35. Fillimojen says:

  @Miriam:

  Nu tror jag faktiskt att du missförstod allt som över huvud taget gick att missförstå.

  Det finns ingen som tycker att att D&G är snikna eller giriga. Detta handlar inte om pengar. Mina och e’s invändningar ligger på ett annat plan, och Damon har klart och tydligt förklarat att han tagit till sig kritiken och skall fundera över saken. På samma sätt som vi lärt oss att redaktionen inte KRÄVER bättre tjuvlyssningar. No hard feelings left.

  Det var fritt upp till var och en att skapa det första svenska tjuvlyssnat, och D&G gjorde det. De kan gärna få dra in stålar på det. Vi får ju gratis kul av det, så varför inte? Återigen; det handlade inte om snikenhet, utan om något annat.

  Läs igen så förstår du säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *