Vi skulle faktiskt behöva ha vår egen reggaechaufför i den här staden…

Busshållsplats, Norrtull, Stockholm

Det är måndag morgon och rusningstid, en fullproppad buss 515 stannar. Två käcka lantisar i trenchcoat o breda slipsar går fram.
Lantis 1: Går den här bussen till Stureplan?!
Chauffören: Njäe, det gör den ju inte precis…
Lantis 2: Du kan inte ta vägen om då?

Cred: Eva H

45 thoughts on “Vi skulle faktiskt behöva ha vår egen reggaechaufför i den här staden…

 1. Hoffa says:

  Se på fan, trenchcoat är så jävla tungt, och dom har det båda två!

 2. henkeee says:

  käcka lantisar… existerar den ord-kombinationen ens?

 3. kapi says:

  alldeles strålande inställning :) tänk om sl hade den flexibiliteten att man kunde ta en buss ”ungefär” dit man ville och sen ta en liten avstickare.

  tummen upp för ett bra initiativ.

 4. Micke says:

  Haha lantisar!

 5. Linn says:

  Sköna människor :D

 6. Marcus R says:

  Haha! What’s up med hans svar egentligen? ”Det gör den ju inte precis”…

 7. urskogen says:

  vadå lantisar?

 8. eeeeee says:

  lantisar på stureplan??

 9. Damon says:

  Jag har bara publicerat vad tjuvlyssnaren har skrivit ner, och jag antar att hon menade att man såg att de var lantisar, p.g.a. klädsel och sitt sätt. Vi Stockholmare kan vara rätt hårda på att anmärka det, trots att merparten själva är inflyttade ;)

 10. patric (den riktiga) says:

  ”Reggaechaufför” är ju klickbart. Men det syns/märks inte, iallafall inte i firefox. Många som inte läst om reggaechauffören tidigare missar nog det :(

 11. Julia says:

  vilken ord-kombination?

 12. I says:

  Påminner mig om när jag är i norrland på sommrarna. På vissa bussträckor behöver man inte ens gå av vid någon bestämd busshållsplats, det räcker med att gå fram till chauffören och säga att man vill gå av!

 13. Anna says:

  Haha!! Skön rubrik ju, förhöjde hela tjuvlyssningen :)

 14. SnuttJulle says:

  Lattjo att Stockholmare är så pigga på att dömma folk efter klädsel…jag menar hur ser vissa ut själva i den stan egentligen :o)
  Appropå inflyttade….inte bara ”inflyttade” som anser att dom är s-holmare, snackade med två fjortistjejer när jag gjorde lumpen o dom envisades med att dom bodde i s-holm o när jag frågade i vilken stadsdel så fick jag svaret Södertälje….ja…

 15. Hansch says:

  rubriken är bäst ^^

 16. Elsa says:

  SnuttJulle>> Det låter konstigt. Det finns få som är så lokalpatriotiska som Södertäljebor, man ska passa sig för att säga att dom bor i Stockholm.
  Sen är det ju inte så konstigt att man säger Stockholm, hur stor är chansen att folk vet var ens förort ligger nånstans? Vet en tjej som sa att hon kom från Eskilstuna trots att hon bodde i en håla utanför (en ingen skulle känna till iaf). Med andra ord är det inte bara vi Stockholmare som gör så.

 17. Andreas says:

  Jag åker ofta buss här uppe i norr, och jag har aldrig upplevt att en chaufför har vägrat att stanna om man frågat vänligt om att få kliva av mellan två hållplatser. Det är inte heller ovanligt att bussen kör omvägar på begäran, sålänge det inte går ut över tidtabellen. Men så är ju Jokkmokk aningen mindre än Stockholm, och enligt traditionella definitioner är ju alla här uppe lantisar så vi tar den extra servicen för given… :)

 18. Chall says:

  klart ni ska ha en egen reaggechaufför.. han förgyller dagen!

 19. sophie says:

  Inget illa om Södertälje nu! Men om någon frågar mig var jag bor (och jag befinner mig utanför Stockholms län) så säger jag Stockholm. Det blir enklast om man vill slippa onödiga frågor. Vilket man vill.

 20. HM says:

  SnuttJulle, om man bor i Stockholms län så bor man ”i Stockholm”. Täby, Botkyrka och Solna är snarare svaret på nästa fråga – ”var i Stockholm?”

  Nyligen inflyttade brukar däremot tycka att det är himla viktigt att bo ”i kommunen”, även om den platsen ligger en bra bit nerför gröna linjen. ;)

 21. elli says:

  marcus R: Han kanske tyckte att odenplan var ganska nära stureplan och därmed ”nästan” stannade där, fast inte ”precis”. Eller så tyckte han att det var en dum fråga

 22. henke says:

  helt underbar rubrik!

 23. stina says:

  kärlek till reggaechauffören

 24. Ellie says:

  Jaaaaaaaa DET BEHÖVER VI! KÄRLEK TILL DEN HÄR!
  ÅTERKOPPLINGAR är kärlek alltså.
  (det syns inte att den är klickbar, använder safari)

 25. Ellie says:

  Det var förresten väldans vad det finns många varianter av ”mitt” nick nu.
  Ni måste skilja oss alla Ellisar åt!

  (jag är egentligen fortfarande den bästa ellien)

 26. davito says:

  Men Elsa lilla, Södertälje är ingen förort. Det är knappt en kranskommun. Stan e ju för fan enorm! O ja

 27. demo says:

  lantisarna tyckte nog att de var viktiga som skulle till stureplan. o tyckte att busschaffören också borde tycka att de var viktiga och därför skulle vilja köra dem dit även om hans rutt inte gick dit.

 28. Elna says:

  Till I: Vaddå Norrland? Menar du Gävle eller Karesuoando?
  Annars- Cred till de s.k. lantisarna!

 29. Mr T says:

  Länken under ”Reggaechaufför” är nog fel… Antar att den ska gå till den gamla tjuvlyssningen men den pekar på ”sig själv”.

 30. Yeah says:

  I, ja det är inte bara i norrland det är så. I Värmland är det likadant.

 31. I says:

  Elna: Sorry, glömde att man inte får kolla någon del av norrland bara för norrland! :/ nej men jag menar typ, pajala?

 32. Elsa says:

  Davito>> Jag syftade inte på Södertälje när jag sa förort, jag syftade på min egen uppväxt kommun som jag inte tänker skriva ut här.

 33. Mmm says:

  >Elna. Vad är det för fel med att säga bara Norrland?

 34. z says:

  Jag vill ha reggeachaufförer i Sthlm. Ha kvar de befintliga busslinjerna men sätt in ett gäng jokerbussar som kör en ungefärlig sträcka, lite vart man vill. Haha. Vilket ställe kom den tjuvlyssningen ifrån, med reggeachauffören?

 35. Tove says:

  Varpå busschaffören svarade……?

  Skulle va roligt att se hans min plus blick.

 36. Totte B says:

  Mmm
  Felet att säga bara Norrland är att området som sörlänningarna referera till motsvarar 65 % av Sveriges yta.

 37. tonårstjej says:

  davito: Södertälje, enormt? Nja inte så superstor tycker jag, inte mycket större än typ Esklistuna vilket är typ civlisation allt mindre är ocivliserade hålor.

 38. P says:

  Hur definierar man en lantis? För mig är en lantis någon som bor på landet (dvs. i skogen nånstans, gärna på en bondgård), går i skitiga jobbarbyxor, en sliten (gärna blå) skjorta och spottar snus, inte nån som inte vet hur man tar sig till stureplan och har trenchcoat. Visserligen kan de varit från en annan stad och snackar på med vilken dialekt som helst, men lantis… Please…

 39. Patric says:

  Haha, de där killarna har ju en skön inställning iallafall. ^^

 40. Meli says:

  Öh, lantisar pga klädsel och sitt sätt? Hihi, generaliseringarna flödar :P

 41. Ola H says:

  Pja… Jag har bott i Stockholm i femton år nu och minst 95% av de nollåttor jag känner är inflyttade. Halva Stockholm består av ”lantisar”. Kanske därför vi är så pigga på att döma dem? För att vi minns tiden då vi själva inte visste var Stureplan låg…

 42. Hermia says:

  Förlåt att jag påpekar, men… Det heter ju busshållplats, inte busshållsplats! ;P

 43. Magnus says:

  Måste berätta att en gång åkte jag med en ”extrainsatt” buss så busschauffören frågade typ alla när vi gick på ”vart vill ni åka då?” så körde han oss dit skitskönt!

 44. emma says:

  Jag har bott i Luleå och Piteå i Norrbotten (som i sin tur ligger i Norrland). Den enda gången jag varit med om att någon klivit av mellan hållplatser var med festivalbussarna under Piteå dansar och ler, på väg från Piteå till Luleå mitt i natten. Någon frågade om inte chauffören kunde stanna någonstans på vägen, eftersom hon/han då skulle slippa åka en omväg från busstationen i stan. Chaffisen var snäll och gjorde det.

  Däremot har jag aldrig varit med om att någon chaufför stannat mitt i en lokalbussrutt.

  Fantastiskt att någon alltid lyckas få kommentarer att handla om Norrland och om att vi som kommer därifrån är lantisar. Att 95% av alla påståenden om den delen av landet skrivs av folk som aldrig varit i Norrland, och dessutom är totalt felaktiga, är ju också imponerande.

 45. AAAA says:

  Här på min gata i staaaan (håla) händer det att om man ber snällt så stannar busschauffören vid en rondell, grill osv bara för att slippa gå så långt :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *