Vilket inte är så charmigt som det låter

Konsum, Lambohov, Linköping

En bunt studenter i lila overaller är på väg in på Konsum. En grabb ~5 och hans mormor går samtidigt ut. Mormorn förklarar varför studenterna har overall på sig.
Mormorn: De är som lite större dagisbarn.

Cred: Forsberg

84 thoughts on “Vilket inte är så charmigt som det låter

 1. GurkeBurke says:

  Det måste vara matnat ja. Härligt gäng.

 2. Louie says:

  Så jävla klockren! leka är vad vi gör bäst och många gånger kan man inte se skillnad på en overallare och ett dagisbarn. =]

  #33
  Precis, man behöver inte supa bara för att man har ove, är själv nykterist och aktiv. Senast vart det AG (hemkommen igår) och allt vad det innebär.

 3. RosaBlå! says:

  ”Tvätta” overallen gör man bara i den oerhört mysiga Stångån! Punkt!

  För övrigt så är overallen det mest praktiska klädesplagg någonsin! Man kan rulla runt som en femåring och svina sig hur mycket man vill utan att behöva tvätta dagen efter. Dessutom finns hångelfickor och man kan pimpa den som fan.

  Att ALLA oavsett fakultet använder sig av overall på LiU är förövrigt något av det bästa med LiU och att man med hjälp av färgerna kan veta vilka som är teknologer och som man därmed skall hålla sig undan från gör saken ännu bättre!

 4. Oxido says:

  Det verkar jäkla smart att ha reflexrevärer. Så kanske man slipper bli påkörd om man skulle ragla hem och inte riktigt hålla sig på trottoaren :)

 5. bimbo says:

  Det går också alldeles utmärkt att vara studentaktiv _utan_ overall. Men aktiv tycker jag att man ska vara! Nyttigt och värdefullt, och jätteroligt =)
  (Stockholms universitets naturvetare har skitvita ovvar med gröna bän.) (Biologer får världens kanske roligaste utbildning, men har galet svårt att få jobb.)
  //Överliggaren

 6. Eovyn says:

  det är så nice med overall!

  Vi har neongröna overaller, bioteknik i uppsala. Fast är svartsjuk på Linköpings kultur, skulle vilja ha den mycket oftare!

 7. Emma says:

  Under SOF 2007 stod jag och några kompisar i våra overaller och tittade på Kårtegen. Bakom oss står en pappa och hans son. Sonen (~5 år) frågar ”Varför har dom så konstiga kläder på sig?” varpå pappan svarar ”Dom har inte råd med andra kläder”. Detta är ganska roligt svarat med tanke på hur mycket en overall faktiskt kostar.. Men det var lite kul. :)

 8. Pytt says:

  Overall kan vara det bästa plagget i hela vida världen! På Chalmers måste man förvisso vara föreningsaktiv för att få overall, men det är nog lika bra. Jag tror inte att alla studenter tycker det är lika kul att svina runt, är man föreningsaktiv betyder det att man kommer använda sin overall iaf.

  P.s. AG var underbart! D.s.

 9. Jonte says:

  Standard för overaller är att de endast får tvättas om man har den på sig under tiden. Traditionen här i Uppsala är att det ska göras i Fyrisån.

 10. Wildheart says:

  Det glädjer mig att ingen hittills har klivit in och sagt :
  ”det heter faktiskt förskolebarn, inte dagisbarn”.
  Än finns det hopp…

 11. E says:

  Allt det prat om overaller får mig att nästan sakna min gräsgröna :) Btw kemistprogrammet i Ume

 12. Olle says:

  #58 Pytt: Föreningsaktiv för att FÅ overall, ja. Kåren/sektionerna kan inte hindra någon från att KÖPA overall, och här på Datateknik på Chalmers uppmuntras alla nyantagna att köpa en. Att de sedan inte gör det är en annan femma…

  Kan inte alla sluta träta om vilket sätt som är ”rätt” eller vilken tradition som är ”mest riktig”? Fatta att det finns många olika traditioner. Det skiljer sig mellan lärosätena, och kan till och med skilja sig inom dem.

 13. Josefin says:

  Mycket klok mormor!

 14. GG says:

  #62: Bara för man är föreningsaktiv FÅR man inte en overall, den får väl köpas som allting annat. Klart att vissa föreningar har råd att ge de nya overaller men inte alla. Jag har köpt min overall och hängslebyxor i H6 o HRust Sen är det väl inte många sektioner på Chalmers som har sektionsoverall, data är väl undantaget? Min overall är förövrigt cerise med vitt vänsterben och det är alltid folk som undrar vilka vi bytt med, chalmerister byter inte overallsdelar överhuvudtaget. Inte officiellt iaf.

 15. thorkun says:

  @48, Maja: Ber om ursäkt för mitt ovetande, som TBI:are har jag bara fått lära mig att de andra gröna overallerna är psykologer.

  49, Johan: I min erfarenhet inte ofta alla de festar på samma ställe samtidigt :P

 16. Fredrik says:

  @ 54, Oxido: Det ÄR helt underbart, jag undrar hur många gånger de har räddat livet på mig på fyllan.. Dessutom är det oerhört praktiskt när vi ska försöka hitta varandra i mörkret, bara att gå mot de lysande benen. Ännu bättre är det förstås när man ska hitta någon som supit bort sig i skogen, bara att ta med sig en ficklampa och lysa lite omkring sig. ;) Däremot fastnar vi inte så bra på kort…

  @ 65, Thorkun: Nope, jag tror dessutom att slöjd och hantverk (eller vad de nu heter..) har gröna overaller, dock en ljusare nyans. De är ju inte så många i vilket fall så det är en overall man ser sällan.. Dessutom så festar vi ju alla ihop på kravall! ;)

  (Och eftersom alla andra beskriver sin overall så är min en grön en med reflexrevärer, vita hängslen, en orange patetgnutt på varje ben (en avklippt remsa benhår) samt en silvermantel med orange luddtyg runt. Kapsglas, öppnare, handduk och gaffatejp brukar också följa med beroende på tillfälle.)

 17. Fredrik says:

  Dessutom måste jag tillägga att mormorn hade den bästa förklaringen på overallsbärandet jag någonsin hört! Om det är såhär att vara dagisbarn vill jag aldrig bliva stur. ;)

 18. Rasmus H says:

  De finns fler likheter än vad man kanske tror.

 19. Eliza says:

  Haha! Inte riktigt så. Jag älskar min gröna hängseloverall med guldrevärer på. :D

 20. L says:

  Hahaha, jag har aldrig hört något mer sant … Särskilt som barn i dagisåldern inte heller kan kontrollera sina impulser, hantera sina drifter på ett konstruktivt sätt, kanalisera bort aggressioner eller avhålla sig från att skrika hysteriskt. :/

 21. RosaBlå! says:

  Spin-off: Hur kommer det sig att det är så otroligt ovanligt med bråk på studentfester (speciellt när overallen är på) jämfört med vanliga fester! Eller så har jag fel i min observation, men det känns väldigt ovanligt med bråk åtminstone på studentuteställena här i Linköping.

 22. Elna says:

  Damen visste verkligen vad hon snackade om! Fy håken vicket larv… Tom att ta ”studenten”..? Vaddå? I.. tja, inte fasen vet jag, men ”studenten” tar dom, om man bara masar sig tre år genom vilket gymnasieprogram som helst.

 23. Patrik says:

  Haha har hänt mig med, var i en matbutik och en tant kom knuffandes på sin senila morsa och sa ”kolla vilka fina byxor” ^^ var nerkabbad vid det tillfället :P

 24. Patrik says:

  Bråk+overall? whaat? som sagt, lekar och ha roligt är det som gäller, vart man än är!

 25. liten says:

  #60 – ledsen att du är så opåläst att du inte vet skillnaden mellan förskola och dagis… det är ju ett rejält glapp däremellan..!

  f.ö. är studentfesterna i Norrköping fortfarande de bästa festerna jag varit på! särskilt då i overallen. med obligatoriska tillbehör; tratt, sked, visselpipa, kapsylöppnare och märken. på mig var overallen föresten grön med röda revärer. förutom när jag var festerist då det var ett par hängselbyxor. grymt otvättade. båda två. förutom ett par dopp i stångån, då…

 26. Syrra says:

  Det var sjuksköterskor ju!! Klockrent gäng ;)

 27. EHM says:

  RosaBlå!

  Töntar kan inte slåss helt enkelt.

 28. Johan says:

  Haha! Äntligen nått hemifrån! :-p

 29. Johanna says:

  Kul att jämföra våra blivande sjuksköterskor med dagisbarn (förutsatt att det inte var lingare förstås).

 30. Alexandre says:

  Studenter med något som helst sinne för tradition och stil bär akademisk högtidsdräkt. Annat alternativ existerar inte.

 31. Schmidt says:

  Jag längtar efter overall ännu mer nu! :)

 32. Suss says:

  Nostalgi…lila overall i linköping, min lila ligger i källaren i tryggt förvar.
  Dagisbarn eller inte, kul var det iaf…

 33. UmeBarn says:

  HAHA xD
  Själv har man en fin vit ove (som snart ska få lika fina röda revärer) som börjar bli lite fint smuts brun :D

 34. Leftover says:

  20 år efter studenttiden i Linköping hänger min Löfbergs Lila-färgade overall och min mans bruna kvar i garderoben tillsammans med en frack med en drös medaljer på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *