Where is the love?

(Bussen är fullsatt och en kvinna försöker få in en tredje barnvagn där det är plats för två. Dam 65+ kommer på bussen)
Dam 65+ (till kvinnan med barnvagn): Det är fullt. Du måste gå av!
(Kvinnan börjar fälla ihop barnvagnen)
Dam 65+: Du måste gå av eller fälla ihop barnvagnen!
Man 35+ (argt): Men ser du inte att hon håller på?! Det är inte så lätt att få in tre vagnar där det är plats för två. Det är helt sinnessjukt!
Dam 65+: Men…jag har knäproteser! Hoppas att du också får det en dag!

Buss 20, Uppsala

0 thoughts on “Where is the love?

 1. the_eyelius says:

  Tragisk tant. Har varit med om nåt liknande en gång på Konsum. En tant puttar på mig med kundvagnen varvid jag ber henne sluta. Då svarar tanten ”Jag är faktiskt invalidiserad”, istället för att be om ursäkt för sitt beteende. En (försvinnande liten) del ”handikappade” verkar tro att deras funktionshinder är en acceptabel ursäkt för ett dåligt beteende.

 2. hihi says:

  sidans bästa !

 3. Anders Lindholm says:

  Hahaha, önska det onda man har själv på andra då?? hehe

 4. Jem says:

  Åh vad irriterande det är med folk som tror att de äger bussen.

 5. Eva says:

  Klart man blir grinig om knäproteserna svider! :D

 6. Rickardsson says:

  Jag håller med the_eyelius.

  Satan i gatan vad irriterad jag skulle blivit om hon hade tilltalat mig på ett sådant sätt.

 7. fang says:

  fan vilken jobbig tant!

 8. Fredrik says:

  Vilken otroligt bitter tant. Inte alls lika skön och avslappnad stil som 85-åringen som snackade om att få sig ett nyp.

 9. Anonym says:

  Eh var inte grejen ”få in tre vagnar där det är plats för två”. suck dessa småbarnsföräldrar som tror de kan kräva utrymme

 10. Anonym says:

  Håller med föregående post faktiskt. Man äger inte världen bara för att man har en barnvagn.

 11. Shozan says:

  namnlös: Vänta bara tills du själv blir förälder…

 12. Flydde fältet says:

  Haha, det här är väl andra gången som en tjuvlyssning har hörts på buss 20 i Uppsala? Sådana här vitsiga ordväxlingar hördes minsann aldrig på min tid som regelbunden åkare av buss 20.

 13. Aron Modig says:

  Fast barnvagnar i kollektivtrafiken är i och för sig rätt jobbigt.

 14. Elsa says:

  Det kan inte va lätt att vara småbarnsförälder och bussåkare. Det var en stackars mamma som för nåt år sedan kämpade med att få på sin vagn på bussen (observera att ingen gjorde något för att hjälpa henne, själv satt jag längst in annars hade jag gladeligen hjälpt till) då busschauffören argt skriker ut i högtalarsystemet att ”Nu får du skynda dig på, jag är redan försenad”. Jag trodde det var deras jobb att hjälpa till..fast det kanske inte gäller busschaufförer i Stockholm…tacka vet jag Gotland.

 15. Linn says:

  Hur ska man annars ta sig från punkt A till punkt B utan att gå benen av sig i Uppsala?
  Och det är ju inte direkt så att man kan kräva av ungen att gå själv och bär på knådden hela sträckan är ju ohållbart.

  Studenterna kan väl cykla istället, för det verkar de ju så himla bra på. Så får vi andra plats på bussarna.

 16. Frida says:

  alla som tror att de äger bussarna och ska få plats för att de är handikappade, med barn, utan barn, med barn i barnvagn, har hund, rullator eller käpp är sjukt irriterande. de borde få gå allihopa.

 17. Anonym says:

  Jag förstår inte varför pensionärsdamer är så vansinnig ohövliga jämt.

 18. sofie says:

  För det första, hur kan man gnälla på stackars kvinnan med barnvagnarna? Hur skulle hon kunna komma hem eller iväg eller var hon nu skulle med sina tre barnvagnar nu då? Undrar om hon lyckades tränga ihop dem på en buss med mindre gnälliga passagerare eller om hon fick gå.

  För det andra, klaga inte på stackars tanten. Jag vet hur svårt det är att kontrollera sitt humör när man är i smärta eller har humörsvängningar eller liknande, det är som när man har PMS, jag skriker åt alla fast jag egentligen inte menar det.

 19. Christoffer says:

  Det ska jag börja säga också; ”Men.. jag har knäproteser”. Det verkar vara ett universal-alibi. Sen att jag är 25 år kanske påverkar trovärdigheten en aning.

 20. Andreas says:

  Men det är faktisk sjukt irriterande med barnvagnsföräldrar som prompt *måste* med när det är knökfullt. Särskilt här i Göteborg när det ofta bara är att vänta några minuter på nästa spårvagn.. man nej; barnvagnen *ska* tryckas in även om det är så fullt att folk nästan ramlar av!

 21. Susanne says:

  haha, jag ska börja berätta för alla jag snäser åt på bussen att jag har PMS :0)

 22. dennatrollet says:

  sofie, säker på att alla barnvagnarna var hennes?

 23. Viktoria says:

  Haha… självklart var endast EN vagn hennes… Och till alla småbarnsföräldrar ett tips: flytta ut på landet eller åtminstone till mindre ort, skaffa en eller två lätt begagnade bilar o slipp trängas! Bidrag på kuppen till att låta hela Sverige leva! Som bonus slipper du oroa dig för att bli en bitter tant med benprotes… ;-)

 24. elli says:

  viktoria: Ska alla med småbarn flytta ut på landet och köpa bilar? Låter hållbart.

  Fast det vore iofs jävligt skönt.. Mindre bostadsbrist för oss som vill bo i innerstan OCH inga jävla ungar överallt. Skitbra.

 25. diesel says:

  Andreas: i Uppsala går ju inte bussarna lika ofta som i Gbg, så man kan få vänta ca 30 min på nästa buss, och har man en tid att passa så är det inte såå himla kul att komma en halvtimme för sent. Så varför har föräldrar med barnvagn mindre rätt att åka med en fullpackad buss än någon annan?

 26. Viktoria says:

  elli: Ja, jag tror det skulle vara hållbart om Sveriges befolkning, liksom myndigheter o andra arbetstillfällen, blir jämnt fördelade över landet. Då skulle underlaget för en mer heltäckande kollektivtrafik öka o småbarnsföräldrar + alla andra skulle inte behöva åka lika mycket bil, vilket ju vore bra för miljön, inte minst. Min poäng ovan var inte att man bör åka bil, utan att man slipper trängas om man fördelar sig på en större yta. Vore väl hur bra som helst om vi kom så långt att
  kollektivtrafik var det normala överallt o att den var så väl utbyggd att det inte kändes bökigt att använda den…? En dröm, troligtvis. Det är (tyvärr) väldigt bekvämt med bil…

 27. Gustav says:

  intressant argumentation viktoria, men jag tror precis tvärt om. Om alla tränger ihop sig på små ytor så blir reseavstånden kortre. Och då sjunker det totala antalet kilometer som varje resenär åker.

 28. Tess says:

  Både tanten och mamman är ju besvärliga… Tanten är bitchig och mamman tycks ju vara som många andra småbarnsföräldrar: dvs man har ALLTID rätt att ta med sin enorma barnvagn ÖVERALLT.

 29. Julia says:

  Jag blir fortfarande upprörd varje gång jag ser ordet ”jävla” framför en folkgrupp. Att säga att det skulle vara skönt att slippa alla ”jävla ungar” är lika dumt som att säga att man vill slippa alla ”jävla mörkhyade”. Kan dom rå för att dom är barn eller? Alla är barn någon gång… Ursäkta för att jag kanske riktar det här lite uppenbart mot en person, men det är menat till alla som säger såna här saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *