Restaurang, Gustavsberg, Stockholm
En tjej ~25 ropar på en servitris ~40 och håller upp en tallrik med kycklingspett.
Tjejen: De här är råa.
Servitrisen: Ok, jag tar dem.
Tjejen: Du, kan jag få nåt annat istället, vet inte om jag verkligen vill ha kyckling nu.
Servitrisen: Nej, jag kan inte ändra nåt nu.
Tjejen (besviket): Nähä…
Servitrisen: Men det var ju inget fel på den, den var bara inte stekt!
Cred: Kakan
Sorry att jag var så sen idag, redaktionen har varit på jätteviktigt möte. Tapio hade kavaj. Jag pratade om Chorizos.
Så ni vet.
Underbar rubrik, Damon!!
Damon: skönt att höra att du har dina priorities straight! ;-)
Nästa steg på den restaurangen blir väl: ”det är inget fel på kycklingen, den är bara inte död”.
Den här var ju, tråkig. Vart är det roliga?
#3 VhD: Äntligen en restaurang där man först får jaga sin egen mat! Vad jag har längtat!
#5 Wilgot: räfflad och knottrig, dessutom!
Rent krasst håller jag med servitrisen…
Jag personligen hade krävt att få pengarna tillbaka, och ställt till med en jävla scen om jag blivit behandlad sådär.
Tvivlar på att restaurangen får många återkommande kunder med sådana servitriser.
Det är inte så farligt med rå mat, inte värre än att gå över gatan, iaf Klarabergsviadukten. Som trafikpolisen sa ”klarar man de två första filerna så blir man påkörd av en taxi i den tredje.
@Vhd; Wilgot:http://tjuvtittat.se/skyltar/har-far-du-garanterat-blodad-tand/
Påminner om när jag och en kommpis var på resturang: Kommpisen fick helt annan mat än den hon beställt och när hon påpekade detta för servitören sa han ”jaha, vill du att jag ska hämta in rätt mat åt dig då?”
Dah…
@ 10, Fluffkudden: Var ute och åt middag med jobbet. En kollega fick helt fel maträtt och påpekade detta. Det enda svar han fick var ”Nej, det här var vad du beställde”. Sedan gick servitören. :D
Hur kan vi ha så dålig kundbetjäning på våra restauranger? Det är skrämmande. :)
Det där kändes olustigt….. Skulle nog ha lämnat för lite betalt. Kan ju alltid säga att det iaf är rätt sorts pengar eller dylikt om hon gnäller sen….
plm: En snabb titt på hotell- och restaurangfackets kollektivavtal ger nog svaret. Man får det man betalar för helt enkelt.
Rå kyckling smakar bäst!
L:et i engelska ordet ”salmon” är stumt, men det kanske finns något annat språk där åkomman heter ”samonella” utan l. Mundeboiska eller Bildtska måhända.
Jag har stor förståelse att tjejen inte var sugen på kyckling efter det.
von Olof: jag tror säkert att Damon vet detta, men det var ju faktiskt kul ändå. Kom igen nu, leenden är befriande!
You grandmas still alive. She’s just not breathing.
fan vad jag hatar när folk påpekar att de inte tyckte det var roligt. åh!
dessutom, fyfan vad jag skulle bråkat med servitrisen, jag må vara en drama queen, men skitsamma.
Svensk kyckling lever
#15 von Olof: skulle vara mig då :D jag om jag ska stava skriver salmonella, men uttalar det ”samonella” :P
Omg, skaffa ett liv. losers
igår på kinaresturangen fick pappa en friterad kyckling till glassen istället för en friterad banan. han sa inte till utan åt glatt upp den med nöjet att veta att någonstans bland de friterade kycklingarna finns det en banan…
#14 pucko är vad du är :D
Äckelrestaurang
von Olof: Varifrån får du den befängda idén att det är ett tyst ”L” i ”salmon”? Möjligtvis i ngn dialekt eller så, dock är det absolut vanligaste att ”L”et INTE är tyst. Språkpoliser som inte vet vad dom pratar om är extra kul.
#26 Jetsuit: Varifrån får du den befängda idén att L:et uttalas? Försök att säga det högt, det låter ju helt fel.
Jag håller med om att språkpoliser som inte vet vad de pratar om är jäkligt kul, men här är det snarare du själv som är ute och cyklar.
det märks vilka som jobbar inom serviceyrket när något sådant här dyker upp på tjuvlyssnat.
”jag skulle ställt till ett jävla liv” betyder INTE att man får BÄTTRE service BTW. Varken den gången, eller nästa gång man dyker upp.
Visa lite förståelse för att det kan gå fel på alla arbetsplatser, era dagar och arbetsprestationer är inte perfekta 24/7 heller=)
salmon på engelska uttalas ”sammon” i princip.
tyckte rubriken var bra ändå :)
Ack ja, dessa gamla (och nya) salmonella-ella skämt…
#23 tyris: hahaha helt rätt attityd, älska sånt!
nu har ju iofs salmonella INGET att göra med att kycklingen är rå, salmonella är bakterier som finns på/i ytterst få matprodukter, så man får inte salmonella för att man äter rå kyckling, det är bara en sådan korkad sak som alla tror
Amira: Det är ingen som jobbar 24/7 heller för den delen. Pilutta dej!
Signaturen ”Jetsuit” är förhoppningsvis såpass utskämd nu att vederbörande aldrig mer hoppar in här bara för att skriva skit. Misstänker 12-åring som smyglånat mammas dator.
Jetsuit: Den första regel man bör lära sig som språknazi är att man alltid försäkrar sig om att man har rätt innan man läxar upp folk. Det gäller även om man läxar upp en annan språkfascist. I detta fallet rekommenderas en helt vanlig engelsk ordbok där du på fem sekunder kan bekräfta att salmon uttalas med tyst L, Uttal med L är så ovanligt att det inte ens står med som alternativ i den ordbok jag använder.
@Pimento: Ska vi skaka hand på det?
Jag skulle kräva pengarna tillbaka om jag inte blev erbjuden något annat efter en sådan sak
Jag skulle åka hem. Komma tillbaka med mitt gäng. Vi skulle ha knogjärn och nunchakas med oss. Sen skulle den där jäävla servitrisen få veta att hon levde. fy f.. sånt där gör man bara inte mot mig, hur har hon mage? Vad är de sju dödssynderna jämfört med vad hon just gjorde? Vad är smutsigt brunnsvatten en ökenmil bort jämfört med att jag kan få en Campylobactdiarré som gör mig lös i magen i flera dagar?!! Ja menar hallåå folk i Sudan köp Loka! Så skulle vi slippa skicka Läkare utan Gränser till er.
#4 JB: Du får helt enkelt slå upp ordet ”vart.
#9 WH: lite som att springa över korsvägen då. Living on the edge.
#13 eov: Nej det är inte så det fungerar. Man får jättebra service på många matställen trots din analys :-)
Vill man ha kunder och sitt jobb kvar så är det smart att vara serviceinriktad även om man inte har hög lön.
32 : salmonella har allt att göra med om kycklingen är rå. All kyckling ( och alla ägg) har inte salmonella, men eftersom det finns såna som har det (bevisat senast denna vår i Sverige) lönar det sig att se till att köttet blir genomupphettat, för då dör salmonellabakterierna.
Skär rå kyckling på skilda skärbräden, som du inte använder för råa grönsaker och frukter, låt inte barnen slicka ur smetskålarna, smaksätt inte rå mat genom att smaka på den (tex köttfärs med ägg i)
– några tips helt gratis på köpet.
I många länder bör man mycket riktigt vara försiktig med t.ex. råa ägg, då man mer eller mindre kan förvänta sig att en viss procent av äggen bär på smittan, men i Sverige är det i princip noll-tolerans som gäller. Om det är någon som blir smittad så blir det tidningsrubriker. I ljuset av det tvekar jag inte en sekund att låta mina barn slicka smet. Därmed inte sagt att man bör skära sallad och kyckling på samma skärbräda, förstås.
Grym tjuvlyssning! Får man fråga vilken restaurang, den vid porslinsfabriken? Håller med #13, det finns en anledning till att servicen suger. Tänk om vi svenskar bara kunde lära oss att dricksa. Då hade de haft LITE motivation till god service!
Men, Camilla #40: Vad är det varulvsungar som slickar ur skålar med rått kött?