”You think you’re so smart just cause you’ve got a (pe)degree pal”

Hemköp, Selma Lagerlöfs torg, Göteborg

En lång kö ringlar sig bakom kassan. En lätt berusad och dryg kvinna i persianpäls ~65 tappar tålamodet.
Kvinnan (går mot en oöppnad kassa): Jag ställer mig här tills ni öppnar en kassa till
Välklädd man ~45 följer efter och relativt omgående öppnar en ung man den nya kassan. Kvinnan lägger upp potatis, hundmat och en burk keso. Mannen bakom lägger upp stora mängder av frukt och bär.
Kvinnan (högt): Jaaa, här ser vi en man som har råd med det aaallra finaste!
Mannen (snabbt): Ja det hade du också haft om du inte hade supit upp alla dina pengar!
Kvinnan börjar packa sina varor.
Mannen: Och jag tror inte ens att du har en hund!

129 thoughts on “”You think you’re so smart just cause you’ve got a (pe)degree pal”

 1. ErikHK says:

  Cuz är för fan kusin, Coz är because.. För övrigt är ’cause och because flera gånger bättre..

 2. Oskar says:

  #100 Mo… Bongo:
  Hade han läst grammatik hade han vetat vad han pratat om och inte behövt blanda in ytterligare begrepp som inte har med saken att göra över huvud taget bara för att verka smart.
  PS. Du kanske ska tänka efter två gånger innan du svarar.

  #101 ErikHK: cuz är även slang för ’cuz vilket är slang för ’cause vilket är en förkortning av because (lite felaktigt, men ändå…) Men ja, vanligast är att cuz är slang för kusin, homie osv.

 3. Bongo says:

  Oskar: Från Wikipedia: ”Med grammatik menas de regler för hur ord (lexem) böjs och sätts samman i satser och meningar. Grammatiken indelas i morfologi (formlära) och syntax (satslära).” Vilket av begreppen jag använde har inte med saken att göra?

 4. Erik says:

  Bongo regerar! Helt rätt att göra som du gjorde med Emma. Att inte ge henne tillräcklig information för att rätta sitt misstag, utan istället ge precis lagom mycket info för att vi som redan vet vilket misstag hon gjort skall kunna skratta litet mer.
  (Insåg just att det ovanstående skulle kunna tolkas som ironi. Så menade jag det dock inte.)

 5. freddo says:

  Sofia: Det finns säkert folk som käkar hundmat, men inte av ekonomiska skäl. Och det var ju precis vad jag skrev i mitt nlägg. I hela världen? Nja, där var jag lite otydlig – man bör ju inte förutsätta att folk försöker förstå vad man syftar på: i det här fallet svenska förhållanden. Jag kan omöjligt svara på om djurfoder är prisvärt kontra människomat i alla världens hörn.

  Min källa? Prislapparna i butiken. Enkelt.

  Vad dina kunder gör med sin djurmat kan jag bara spekulera i. De där du nämnde som köpte kattmat trots att de inte har hund gissar jag ger den till sin katt. Övriga kanske, som du säger, handlar åt någon annan – eller äter den själva. Jag kan tänka flera anledningar till att äta hundmat: Man älskar smaken. Man kan äta den kall direkt från burk och den ger gott om näring, smidigt. För att spara pengar? Knappast.

 6. Mattan says:

  Det enda som kan hjälpa en missbrukare är dom själva.
  En nära släkting till mig är alkis (blev alkis), det enda den personen gör är att tycka synd om sig själv och skiter i sina barn, vår släkt har försökt dalat med personen men det leder ingen vart, barnen är offer inte alkisen.

  Sedan visst, bra att skatte pengar går till alkisarna så att dom inte kan begå brott som att dyngraka gå in på en mack och råna den sedan ramla ut och bara ”jepp lycka till” MEN dom flesta alkisarna skall vara så jävla uppkäftiga. Och återigen, Det jag menar är att vi har jävligt höga skatter i detta land men endå så lider skolor, sjukvård etc ect… det måste ju förfan finnas en förklaring? Sverige är ett jävla daltande-land!!

  Vi är människor, vi gör våra egna val, ditt liv blir efter dina val… vi har inga krig, ingen svält, ingen misär!!!

  Dom som lever med problem är oftast på grund av deras egna val.

  Jag är uppvuxen med alkoholister och narkomaner i släkten och jag ser ju vad jag ser.

  2 fina citat från 2 släktingar: ungen: ”det e bättre när morsan knarkar än när hon super för hon blir så elak när hon super”. mamman: ”Jag kan inte igentligen klaga på knarket/sammhället, jag tycker om amfetamin och gillar att vara hög, därför knarkar jag”.

 7. Emma says:

  Bongo: FAKTUM ÄR att det nog inte är någon som har missat att du uppskattar en god argumentation mer än de flesta. Bäst att jag inte avslutar med en smiley nu då eftersom det inte passar in när man försöker vara lite häftigare än någon annan.

  Erik: Jag vet vilket ”misstag” jag gjort. Du har aldrig tänkt på att det kanske var avsiktligt för att vara lustig i denna diskussion där alla försöker mästra varandra och vara snäppet coolare och smartare än den som skrev sist?

  Jurg: Ja visst är jag? Målet för dagen var att vara rolig, vare sig du skrattar åt mig eller med mig.

 8. Tristan says:

  Det var väl själva sjutton vad ni skrivit… jag som bara skulle kommentera #13 momo ”Sofia: har du tittat på innehållsförteckningen på random djurmat? Kattmat, tex, brukar vara typ ”biprodukter från köttproduktion”. Ja, det är nog så farligt med djurmat :/” Helt rätt, när det gäller matbutikerna. Gå till djuraffären istället och jämför innehållsförteckningar med skräpet ni hittar på ICA… :)

 9. Bongo says:

  Emma: Var nu inte en surmule.

 10. Samuel says:

  Faktum är att djurmat har högre kvalitetskrav på sig än människomat.
  Hundmat som säljs i livsmedelsbutiker brukar dock vara av usel kvalitet, men riktig hundmat skulle knappast vara farlig att äta. Dock knappast aptitlig.

 11. Bongo says:

  Och jag använde faktiskt inte smileys för att vara sarkastisk. Jag är ledsen om du uppfattade det så.

 12. Emma says:

  Bongo: Touché! Haha.

 13. Lina says:

  Kan berätta att kattmat åtminstone smakar skit. Provade en gång (nej jag var helt nykter) och spydde upp d på en gång. Torrfoder för hundar är inte heller någon hit. Hahaha

 14. Sofia says:

  Freddo: Ja men jösses jag tyckte bara att det var väldigt underhållande att du var så säker på din sak, att ingen i Sverige äter DJURmat på grund av ekonomiska skäl. Det är fint med någon som verkligen är säker på sin sak!

  Haha sen tänkte jag bara: vem har egentligen jämfört djurmat med människomat? I vilket sammanhang liksom? För ett eventuellt byte?

 15. Slajmon says:

  Happy face.

 16. macke says:

  ni ær ganska medvetna om att djurmat har mindre tillåtna tillsatser æn mænniskomat va…

 17. freddo says:

  Sofia, allt jag försökte säga var att det är en ren myt att fattiga människor i sverige käkar kattmat för att överleva. Ingen behöver göra det, vilket är enkelt att förstå när man tittar på priset. När jag var yngre var det fattigpensionärerna som myten handlade om, nu verkar det vara alkoholister och utslagna. Ja, jag är säker på min sak eftersom det är väldigt enkelt att förstå. Jag tror du är väldigt säker på många självklara saker, t.ex. att veckan har 7 dagar? Så då kan du ju gapskratta åt dig själv. Gulligt.

  Att jag tog upp det berodde naturligtvis på att myten nämnts här, både i tjuvlyssningen och kommentarerna. Ifall det var det du undrade i den andra delen av din kommentar, jag har lite svårt att förstå vad det är du frågar.

 18. Olle says:

  Det är helt otroligt hur många besserwissrar det är som hänger här. xD

 19. Oskar says:

  #103 Mongo:
  Det är skillnad på ”han” och ”du”. Häng med i hela diskussionen som du ger dig in i istället för att glömma bort början och tro att det går bra ändå, det gör det uppenbarligen inte.

 20. Bongo says:

  Oskar: Jag glömde inte bort början. Jag var bara så inne i polemiken mellan oss att jag antog att allt du skriver är riktat mot mig. Detta i stället för att läsa ordentligt. Jag är därmed skyldig både dig och Emma en ursäkt. Den kommer här:
  Ursäkta.

 21. Bongo says:

  Oskar: Fast jag förstår fortfarande inte din koppling mellan akronymer och grammatik (inlägg 98).

 22. Rymdkejsar Ming av Mongo says:

  Det här är nog Jordens bästa språksite. Note to self: Måste göra den till obligatorisk läsning för alla mellanstadielärare på Mongo.

 23. Emma says:

  Bongo: Du behöver inte be mig om ursäkt för nåt. Glad fredag!

 24. Bongo says:

  Emma: Trevlig helg!

 25. Andreas says:

  Fy fan va rätt!!!

 26. Ninna (aka. medicinare) says:

  Har alla en fenomenologisk syn på tillvaron? Det finns inget förflutet, bara ett nu, där alkoholisterna sårar närstående?
  Alkoholism är klassat som en sjukdom. Det är genetiskt betingat (dvs. är kopplat till vissa gener, och anlaget kan nedärvas, liksom diabetes eller canser). Alkoholism har dessutom nära koppling till skitzofreni (vilket som är hönan eller ägget, finns det motstridiga forskningsresultat om).

  Njut av solen!

 27. Madde says:

  ushh..va elakt, men attans vad rolig!

 28. Ebba says:

  Jävla idiot. Det var rätt lågt av honom.

 29. Nightwolf says:

  Jag vill oxå ha en hund =/

  Fast vem vet, gubben kanske hade en katthund lol..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *