31 thoughts on “Andreas kommer alltså inte att kunna lägga upp bilder ett tag framöver…

 1. Joppe says:

  Ett glömt bindestreck. Det är humor det…

 2. Joppe says:

  Ok, lite kul var det.

 3. Emil says:

  Men, så många minusgrader finns ju inte…

 4. Carolina says:

  kallare än våran kallaste planet i solsystemet O_o uranus har bara -240 grader kallt.

 5. Marie says:

  Jisses. Ok att fem-till-nio kan bli femtionio i vissa fall, men här borde ju någon endera förstått vad det gäller eller iallafall rundat av det till 60!

 6. linnet says:

  haha femhundratio! gäller att ha på såg långkallingarna om man går ut..

 7. aoeu says:

  #2: Kallare än den absoluta nollpunkten också :-P

 8. Martina says:

  Jag fattar inte rubriken och # 5: marie.
  Vad snackar du om 59 vad? och 60 vad?

 9. /j says:

  #7 aoeu Står inte vilken skala som används.

 10. Johan says:

  #8 Martina: Angående rubriken, jag gissar att Andreas är ifrån Ystad.

 11. Johan says:

  #9 /j: Vilken skala menar du skulle ha -510 grader?

 12. Fauwgel says:

  Muhahahaaaaa!! Det är kanske något dom borde pröva i Mythbusters för att se om det går att få det så kallt eller om det bara är en myt…. maha!! :-) och #7 Aueu: Glöm inte att dom säkert räknar i Kelvin-grader!! (vad nördig jag känner mig nu!!)

 13. Eva says:

  #12. Noll grader Kelvin = absoluta nollpunkten, så det finns inga negativa kelvingrader.

 14. Oxido says:

  #8 Martina: Om du och jag pratar, och jag säger 5-9 så kan du tycka att det låter som att jag säger 59, men om jag skulle säga 5-10 och du tycker det låter som ”femtitio”, då borde du rätta till det och inte skriva 510 utan 60.
  Det var så han menade.

 15. Johan says:

  @Fauwgel: Väääldigt nördig….lr inte, då borde du nämligen veta att Kelvin-skalan inte har några negativa grader och egentligen inga grader alls utan bara K som enhet inte °K som i °C och °F. >.<

 16. Lille P says:

  11: Min gissning är att de använder den ursprungliga Celsiusskalan (innan Linné kom och vände på den), där vattnets fryspunkt var 100 grader och kokpunkten noll. Då existerar i alla fall temperaturen, men det blir rätt hett om öronen.

 17. Fauwgel says:

  #12 Johan: Menååååh… Du fattade väl att det bara är humor, sjuan påpekade också att det var under absoluta nollpunken. Jag nämnde bara en annan temperaturskala som hade gjort det ännu lägre. Du vet väl vad ironi är, va?!

 18. JaW says:

  Andreas vem??

 19. Klara says:

  Andreas är en av killarna som jobbar på tjuvtittat, och han kommer så vitt jag vet från Norrland… jösses… varför skulle han komma från Ystad?? Artikeln handlar om Norrland, inte Ystad.

 20. Andreas says:

  Här skulle jag ha skrivit en fyndig kommentar, om det inte hade varit så kallt att atomerna står stilla. Jag återkommer med ett officiellt svar nästa gång Damon får se 1015 centimeter snö falla över Stockholm.

 21. Långärmad pyjamas says:

  #9 Johan: -510° är knappt ett och ett halvt varv mindre… Är inte detta logiskt då den Norrländska båttillverkningen i stort sett ligger på is?

 22. anonym0 says:

  värst vad konstigt. Alla andreasbilder raderas. Tiden går väl baklänges då det är under nollpunkten ;)

 23. Damon says:

  Rubriken var för hardcore-fansen som vet att Andreas bor i Jokkmokk. Och att han är tvungen att gå ut och rasta isbjörnarna stup i kvarten.

 24. CPM says:

  försökte läsa på om kelvin skalan… fattade verkligen.. verkligen ingenting. imponerande att folk är haj på den.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kelvin

 25. Martina says:

  Tack för förklaringen!

 26. linda says:

  #25. Kelvinskalan är egentligen inte så svår =) Det som är mest relevant är att 0 grader C = 273,15 K och att 0 (noll) K = minus 273,15 grader C. Plus att K (Kelvin) är den absoluta nollpunkten där ALLA molekyler står stilla. Innebär alltså att det är fysikaliskt omöjligt att få det kallare än minus 273,15 grader C. Därför skulle det vara MKT kallt i norrland om det var minus 510 grader C…eller snarare omöjligt ;)

 27. Kalle says:

  snart blir det vår och plus 1015 grader

 28. Robin says:

  @27 linda: hatar att vara besserwisser men… nej förresten jag älskar det! :D (resarverar mig för stavfel dock, klockan är 2 på natten ^^) iallafall… enligt termodynamikens s.k. tredje lag så är det omöjligt att nå den absoluta nollpunkten eftersom det alltid kommer att finnas lite enegri i atomerna kvar så att dom kan röra sig. så dom kan aldrig frysa fast HELT… men man kan komma väldigt nära. som en miljarddels kelvin.

 29. TIMMEEH! says:

  @16 lille P: så du menar att eftersom kokpunkten är noll så blir det negativ 510grader som borde vara så varmt att man kan steka ägg på isen?

 30. Linnea says:

  Fast jag har hört att man nu kan komma ner till kallare än det som de innan har påstått är den absoluta nollpunkten. Fast om det stämmer vet jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *