166 thoughts on “Veggonytt: Den enda som blev skjuten var charkens egen fot

 1. Tim says:

  För er som inte visste det så är halal-slakt tillåtet i Sverige. Slakterierna får i princip undantagstillstånd om de har något religöst skäl för det. Helt sjukt.

  Halal-slaktar gärna den människa som äter skiten.

  1. Äpplet says:

   @ Tim

   Halal-slakt är tillåtet i Sverige, men bara först efter att djuret har bedövats. Om du tycker att detta är fruktansvärt p.g.a. att djuren lider, dvs. om du verkligen drivs av en uppriktig känsla att djur ska lida så lite som möjligt (eller inte alls) bör du istället rikta din energi mot djurindustrin i Sverige. De djur eller djurprodukter du äter (jag antar att du inte är vegetarian) kommer ofta från djur som aldrig har sett dagens ljus. De föds, lever och dör i trånga utrymmen. Om du inte tycker att denna livslånga ”tortyr” är upprörande har jag svårt att förstå hur det kan vara så upprörande att djuret bedövas innan det slaktas. Varför ska den sista minutens lidande vara outhärdlig när det går bra att leva med vetskapen att de lidit hela livet?

   Att använda djurens rätt som en täckmantel för rasism är patetiskt.

 2. Mje says:

  Jaa vad säger man…nu kommer jag komma med ytterligare lite propaganda. Förlåt men jag känner att jag måste.

  Argument för att inte äta kött:

  Köttindustrin står för 20 % av koldioxidutsläppen.

  Maten räcker till fler om vi äter mer vegetabiliskt protein än animaliskt.

  Djur är inte individer utan produktionsenheter

  Långa och plågsamma transporter över halva jordklotet samt en ovärdig slakt

  Djur berövas många av sina naturliga beteenden och utvecklar stereotypier.

  Bla bla bla…går att rabbla upp en hel del mer men det orkar inte jag göra. Argument som att det är gott och bekvämt väger helt enkelt inte över min vågskål. Visst ska man få äta kött om man vill. Men då ska man också stå för att man tycker det är ok att djur plågas och transporteras över halva jordklotet, att en rik vit minoritet utnyttjar en majoritet av jordens resurser. Så tycker jag.

 3. Peter H says:

  #152 om du ska rabbla upp argument kan du väl se till att siffrorna stämmer.

 4. Emma says:

  #125 Mia- jag är inte först, och det finns det ju naturliga förklaringar till. Precis som det finns naturliga förklaringar till att människan äter kött. Inte för att det, som du lite barnsligt uttrycker det, är ”tradition”, utan för att vi, precis som alla andra levande varelser är del av näringskedjan, i vilken vi också står på toppen. Jag provoceras inte av att du valt att leva ditt liv på baljväxter och morötter, grönt är gott, men jag provoceras däremot av att du försöker omvända andra. Varje människa är beroende av att ta egna beslut. Mitt beslut är att äta kött och bära päls. Låt mig vara, ta inte min entrecôte, tryck inte i mig linser och skär inte sönder min mink. Jag lovar, jag ska inte förbjuda odling av linser eller bränna din palestinasjal… Tack för mig

 5. jurg says:

  152 säger: ”djur är inte individer utan produktionsenheter”. intressant, förstår inte hur du får det till ett argument mot att äta kött bara. men jag får ta och hålla med helt. nu ska jag äta en biff från en ganska stor och fin produktionsenhet.

 6. mia says:

  139.
  Vi bor i västvärlden,vi behöver inte allt vi har.

 7. Coffe says:

  ”Två grisar på Scans slakteri i Kristianstad kan i värsta fall ha skållats levande. Vid en köttbesiktning den sjätte mars upptäcktes det att de två suggorna inte hade stuckits i halsen och avblodats efter bedövningen med koldioxidgas, skriver Norra Skåne och Kristianstadsbladet.”

  Same, same, but different…

  http://www.kvp.se/nyheter/1.1081553/grisar-kan-ha-skallats-pa-slakteri

 8. KitKat says:

  Fattar inte vitsen. Det är så halal är.

 9. Lily, Rosemary & the Jack of Hearts says:

  Fick en mycket obehaglig bild på närhinnan när jag läste att slaktmask används vid djurslakt, typ att man tar kål på djuren genom att hälla massa maskar på dem som ”bryter ner” djuren tills de dör & fraktas ut i butikerna :P

 10. Andreas says:

  Konstigt att de får sälja köttet om de är som de beskriver vilket är förbjudet och motsägelsefullt, Undra hur det hade varit att öppna en affär specialiserat endast på gris i en muslimsk stad?

 11. Unkaz says:

  Varför så många negativa röster? :/

 12. robin says:

  Alla ska lida extra, tydligen – även djuren.

 13. Nabeeha says:

  Jag orkar inte ens förklara för de outbildade här när det kommer till vad halal betyder eller är till för, men bara för att informera så är det så att i Sverige så är alla halal slaktningar har utförts med bedövning, som sker genom en elektrist chock, fast faktiskt mer human än dom vanliga slakterierna eftersom denna chock inte dödar eller skadar djuren (den elektriska chock som används inom halal slakt är lägre och när de testat så har djuren inte bara överlevt utan också varit fullt mentalt ok och inte skadats, utan kunnat gå tillbaka och beta nån timme efter, olikt den ’vanliga’ el chocken som används, som är såpass stark att djurets hjärna blir ganska pajjad och det finns risk att djuret dog av själva elektrisiteten) Efter att djuret blivit bedövat på ett ej skadligt sätt så slaktas det. Personligen tycker jag att det inte är värre än låt säga stackars grisar som blir snurrade i eld när dom lever innan slakt för att få bort håren (det förekommer i England), utan nån bedövning. eller att kossor blir el chockade så deras hjärnor nosas i princip, och sen slaktade. det är inte ’bedövning’ det är bara tortyr. bedövning ska inte skada, därav att halal bedövning är bättre. Tyverr är det inte alla länder som har halal slakt som använder det, och det är synd om djuren, MEN det är knappast som att halal är så mycket värre än en del behandling som förekommer inom vanlig slakt. Utbilda er innan ni dömmer folk. Det är ju pinsamt att det svenska folket är så outbildat, speciellt osm jag är född här av svenska föräldrar och därför skämms över att folk är så fördomsfulla och outbildade. skärp er!

 14. Kman says:

  #163 Vänta lite… stopp i backarna! Du menar alltså att Halal-slakten, där man först ger kon en elstöt som inte dödar den och sedan slaktar den levande… du menar alltså att det är mer humant än att sätta en kula i skallen som avlivar den snabbt och (aningen) smärtfritt?

  Hur mycket man än bedövar en ko med el kommer inte kon stå där medan den får halsen avskuren som om absolut ingenting har hänt, tyvärr.

  1. Jim says:

   Du vet att det är Svensk slakterier som använder el för att bedöva djuren.
   Rätt utförd Halalslakt dör djuret inom 10-20 sekunder medan både kor och grisar lider längre här på Svenska slakterier. Bultning är så grotesk och det kan ta upp till nästan en minut innan grisen dör.
   Tjuren den sätter de el i och sen tar dö på den igen finns till och med fall där tjuren vaknat mitt under slakten.
   Så jag föredrar Halalslakt 7 dagar i veckan efter jobbat på ett slakteri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *