0 thoughts on “Den moderna Masaikrigaren jagar gnun hos det billigare svenska alternativet

 1. Kekkonen says:

  Hahah, genialt

 2. Mackan says:

  hmm, var fick han tag på den ;P

 3. macke says:

  Svenskarna skickade 50 ton med kläder åt de fattiga i afrika och allt de behöll var påsarna vi skickade dem i..
  Jamne suck va lixom ba då ba vettu

 4. En som inte kan skriva says:

  Helt klart ”photoshoppad”! HaHA!

 5. Chelk says:

  För första är det nog en hon.
  För det andra, bidrag/donation.

 6. Elsa says:

  Det här känns lite som när vi var i Taman Negara (Nationalpark i Malaysia) och besökte nån slags by med människor som levde i små hyddor ute i skogen…bara det att dom hade på sig typ Linkin Park-tröjor och sånt…kändes lite malplacerat :D

 7. Julia says:

  hur fasen gick det till?!

 8. Michaela says:

  Så det kan bli :P

 9. Kirby says:

  Inte för att verka som en torris men tror den är photoshoppad

 10. sofia says:

  haha, underbart! Willys is the shit!

 11. Isabelle says:

  Ööh. Är det verkligen kul med fejkade bilder?

 12. Damon says:

  Det finns ingenting photoshoppad med det här kortet! Det finns en intressant förklaring, men den får bidragaren berätta om hon vill! Helt klart min favoritbild just nu!

 13. Filibabba says:

  hahah, va komiskt! =)

 14. Svensson says:

  Precis, insändaren har faktiskt sagt att den inte är photoshoppad, så hur kan den då vara det? Förklara DET ni som tvekar på bildens autentiskhet. Va? Har ni ingen förklaring? Nä precis, tänkte väl det. PGDA!!

 15. Tessan says:

  Skoj bild! Inte en helt ovanlig syn dock…har sett både Konsum, ICA-påsar och lite andra modeller av påsar som har kommit ner med svenska turister/missionärer eller affärsresenärer. Lokalbefolkningen i Tanzania och då särskilt masaierna är duktig på att ta till vara allt som kan vara användbart, t.ex plastpåsar. De plastpåsar som tillverkas i landet och som man får på t.ex. marknaderna och i supermarket där är extremt tunna och går sönder väldigt lätt, så den där Willyspåsen var säkert rätt bra att bära sina grejor i, i stället. Masaierna återvänder också t.ex. gamla bildäck till att göra skor, genom att helt enkelt skära ut en lagom stor ruta som de sätter remmar i. De flyttlådor många utlänningar använder när de ska transportera sina ägodelar ner dit i containrar (ofta med tryck som Bauhaus, IKEA eller SILVAN Bygg eller likn.) är det många masaier som använder som liggunderlag på stranden (de sover helst under öppen himmel). Men kul bild som sagt.

 16. Al says:

  Varför skulle bilden inte kunna vara äkta? Det kryllar ju av turister i Tanzania och att besöka Masier är ju en av standardutflykterna som många gör… Brukar packa ner saker i plastpåsar inne i ryggsäcken när jag reser och jag handlar på Willys och ja ibland lämnar jag kvar påsar.

 17. pontus says:

  Willy’s affärsidé: ”Sveriges billigaste matkasse”

 18. Nina says:

  Det finns en logisk förklaring till bilden! (Den är definitivt inte fotoshoppad)
  Jag och resten av vår svenska bistånds/missionsgrupp besökte massajstäppen i Tanzania och blev väl mottagna av byborna. Självklart hade vi med oss diverse svenska prylar, och är man riktigt artig mot sina gäster ser man självklart till att dessa inte tvingas bära på för mycket saker, som till exempel plastpåsar. Därmed tog en av dessa stolta massajkrigare första bästa Willyskasse och traskade iväg ;) så enkelt var det, men frågan är förstås om bilden är roligast när den betraktas i ovisshet.. :)

 19. Happymealungen says:

  Jag kanske är lite konstig men jag tänkte direkt att afrikaner har ju jättestora snoppisar (jag VET att det är en fördom, hata mig inte), dessutom står det ”willys” på påsen. Ergo, masaien bar sin snoppis i påsen så den inte skulle släpa i marken.

 20. johan says:

  Haha detta såg ju skoj ut, Willys, nu på en stäpp nära dig! Kul att få höra historian bakom också, hoppas nu att alla som skriker ”FEJK” så fort de ser något ovanligt tänker till lite nästa gång..

 21. läna says:

  #21 pluralformen av willy (snopp) borde ju dock vara willies om det ska vara korrekt… därför blir inte willys snoppar. dessutom är det ju ett kolon innan s:et.

 22. Bluffmakare says:

  #21 Bara du Happymealungen, kan komma på ngt sånt ;)
  Väldigt fin bild!!!

 23. Bubba says:

  under People, Utrikes… härlig blandning av språk, är det för svårt att skapa en kategori som heter ”folk”, eller e det så att ni tycker det e lite coolare att slänga till med lite engelska ord ibland?

 24. Frida says:

  pluralformen av willy är inte willy’s, men ’snoppens’ blir ju faktiskt willy’s. det är snoppens påse helt enkelt.

  happy meal-ungen har antagligen helt fel, men det kan bli rätt, liksom.

 25. Viktor says:

  När blev Willy’s Svenskt!!!!!!!!?

 26. Damon says:

  Viktor: Sen en svensk startade den kanske? ;)
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Willys

 27. Ida says:

  Haha, jag tänkte typ likadant som happymealungen så det var lite roligt med nån annan som tänkte lika konstigt som jag!

 28. Heast says:

  men de är väl inte rätt… willys är ju faktist amerkanskt!

 29. aspiehuvudet says:

  1986 öppnades en lågprisbutik i Kungsbacka av Willy Schlee. Schlee namngav sin butik Willys Cash och den fick snabbt rykte om sig vida utanför Kungsbacka för att vara extraordinärt billig.

  Kungsbacka är inte amerikanskt..

 30. En analfabet som says:

  #30 korrekt, ”Willys” är amerikanskt, men inte ”Willy:s” som åsyftas här… åsyftas… heter det verkligen så? jaja ehm tokigt tok-rolig bild iaf.

 31. Jonas says:

  såg en liknade grej i Bangkok bär vi åkte flodbåt i kanalerna så fanns det en reklam banderoll ” för persson tunna skivor” vid någons hus :P:D

 32. ida says:

  haah, den är väl skickad från rädda-barnen eller nåt :)

 33. Ellen says:

  Blir man inte HUR förvånad som helst när man hittar ett foto som man själv har tagit här..

  Precis som Nina skrivit är det självaste Masajhövdingen som hjälpte oss att bära våra grejer. I kassen (som är från Willy:s i Vetlanda) fanns bla min sjal, solskyddsfaktor och en vattenflaska för den som vill veta, inget konstigare än så!

  Nu är all mystik bortplockad men sanningen i all ära..

 34. frida says:

  bara jag som tycker att fötterna går mot bilden och ansiktet bort? xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *