Det började i Nöbbelöv och sprider sig norrut*

Östersund

Biblioetksgatan vänster

Linda

* – [Är detta Sveriges första…->http://tjuvlyssnat.se/skyltar/ar-detta-sveriges-forsta-drive-in-bibliotek/]

0 thoughts on “Det började i Nöbbelöv och sprider sig norrut*

 1. Kaptenen says:

  Förstår verkligen inte hur sådant går till… först det att personen som klistrat inte ser att det är fel, och sedan att ingen reagerar på det och ser till att det ordnas.

 2. Adam says:

  ehm…nej tack….folk får börja skicka inbättre bilder i stället

 3. HUbbe says:

  Tror att folk påpekat men de skiter i det.
  SKolan jag gick i 7:an till 9:an fick en skylt på sig under tiden jag gick där, på den står det ”Skarpängskolan” trots at vi påpekade redan då att skolan heter Skarpängsskolan så sitter skylen kvar nu snart 20år senare. ”Skarpängs kolan…”

 4. Scars says:

  Tog ett tag innan jag reagerade, satt och försökte lista ut vad tusan ÖP stod för, utan någon vidare framgång, därefter blev jag förundrad över hur många platser man gör sådana fel på… =) Men kul är det!

 5. Totte says:

  2:Adam> Jag har skickat in massor med roliga men ingen kommer med. :(

 6. Eh... says:

  Vaa? Kan någon förklara? X.X

 7. Stena says:

  Jag fattar inte ?

 8. Simon says:

  Jag fattar fortfarande inte :S

 9. Mågnus says:

  De har gjort en typo på biblioteksgatan, och ÖP står för ÖstersundsPosten.

 10. Thomas says:

  Haha, denna har jag gått förbi många gånger. Har gett mig några sköna skratt.

 11. bboy1980 says:

  Haha ..bilden va askul ju som vanligt ..ännu roligare med alla kommentarer, som vanligt, med puckade kids som inte fattar (troligen samma som sätter alla minus) ^^

 12. Fannie says:

  Jag fattar noll av den där. Har gått förbi den hur många gånger som helst och aldrig reagerat.

 13. Fannie says:

  Never mind, såg nu att två bokstäver hade bytt plats. Jäklar vad kul *snark*

 14. Sofie says:

  # 6, 7, 8 biblioteksgatan är felstavat =), men inte särsklit roligt

 15. Johan H says:

  Haha man har nog inte läst allt för många böcker om man inte förstår den här :) Kul, tänk att de låter det stå kvar..

 16. Olaus says:

  Thomas:
  Att du har skrattat åt den här skylten mer än en gång är ju imponerande..

 17. Ella says:

  Ahh…för mig som läser saker snabbt tog det ett tag att fatta…men önskar nästan att jag inte gjort det, då det var roligare att tro att det fanns en rolig tanke bakom det än att avlsöja det ack så tråkiga poängen…

 18. M says:

  Gud vad härmigt, GP fanns först!

 19. Johan says:

  Ö P
  – Ha en bra da.

  Så stog det på skylten på väg upp till skidbacken en gång. Ellen och jag brukade alltid skratta åt att det skulle ta oss en hel dag att ta oss ner från backen, kommer du ihåg det?

 20. agaton says:

  Ja Dnnea var kaknse itne den roilgsate, men sepalr det ngåon roll hur man skvrier egnegtlien?

 21. Anonymous says:

  meh! haha. de stavas ju bibblotek!

 22. Alex says:

  # 22 – Anonymous;
  Haha.. ja, det gör det va?!

  För övrigt tycker jag det är jättekul (alternativt tragiskt och irriterande) att det faktiskt existerar så många retarderade människor på fel positioner i vårt samhälle. Borde allmänheten inte reagera mot det förfall som detta skapar och försöka göra något åt det? Nej då, sticka huvudet i sanden verkar istället vara vår melodi.

 23. Andreas says:

  Betyget talar för sig själv, det här är bevisligen ingen vidare uppskattad bild. Men den bjuder på en utmärkt möjlighet att förklara varför vi inte lägger upp fler bilder varje dag. Det är inte så att vi får in för få bilder, för ni är jätteduktiga på att skicka bilder. Visserligen kommer det många bilder som har hittats på andra sidor och en del som vi konstaterar är manipulerade eller direkt arrangerade. Men det kommer ändå många nya och bra bilder som är riktigt roliga och det är vi såklart jätteglada för.

  Problemet är att bilderna ofta är upprepningar av fenomen som vi har haft med här tidigare. Vi skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst, men vi tror inte att bilder på exempelvis jordnötsförpackningar som ”kan innehålla spår av nötter”, Fittig-deodoranter, Google-sökningar, arga lappar, felskrivna priser i onlinebutiker, Kukident-förpackningar och olika varianter av snuskiga vägskyltar kan läggas upp allt för många gånger innan humorn skulle bli uttjatad och sajten skulle bli tråkig. Det vill vi helst undvika och istället försöka bjuda på nya saker – eller i vissa fall bilder som kan knytas ihop med tidigare bilder eller Tjuvlyssnat-fenomen.

  Tjuvtittat innebär inte klassiska och för tillfället populära bilder i stora mängder, men väl nya och unika bilder för det mesta. Det uppskattas av många, det vet vi. Men hur gärna vi än vill det så är det omöjligt att göra alla besökare nöjda. Tjuvtittat har fler än 10.000 unika besökare per dygn vilket gör sidan till en av landets mest besökta bloggar. Antalet besökare har dessutom ökat sakta men säkert sedan starten i slutet av oktober förra året och det gör att vi vågar tro på våran filosofi om att inte bara följa med strömmen utan försöka göra något lite annorlunda istället.

  Självklart skulle vi kunna tänka om och lägga upp fler bilder per dygn, men det är med risk för betydligt fler upprepningar och för att vi tjatar ut ofta återkommande teman och ämnen. Skulle ni hellre vilja ha det så? Skicka gärna ett mail och berätta hur ni skulle vilja se Tjuvtittat förändras och förbättras. Adressen finns som vanligt i sidfoten!

 24. Babybacon says:

  Hej och välkommen till SM i långa inlägg… nummer 24 går ut starkt och ser ut att kunna hålla ledningen ända in i mål!

  #23: förfall i samhället? är det du som är helt retarderad eller? lite verklighetsuppfattning kanske skulle sitta på sin plats…

 25. Andreas says:

  Babybacon: Det är därför jag tvingar mig själv till att låta bli att blogga. Jag skulle tråka ihjäl halva Sverige eftersom jag inte kan fatta mig kort, speciellt inte när jag har en dålig dag eller är upprörd av någon anledning. Jag kan vara mycket mer långdragen än vad jag var i #24, men på Tjuvtittat försöker jag att använda den energin till att skriva rubriker istället. ;)

 26. Alex says:

  #25, Babybacon;
  Du sade det själv; lite verklighetsuppfattning vore defenitivt på sin plats! Eller du kanske lever kvar i någon sorts imaginär stormaktstid då allt var frid och fröjd och Sverige var ett välmående land?

 27. Borg says:

  #27 Alex, jag förstår inte riktigt vad du syftar på när du menar förfall i samhället. Vad har det med bilden att göra?

  Sedan framställer #21 agaton en viktig punkt. Hjärnan läser inte av ord bokstav för bokstav, utan ser det snarare som en bild, ett sammanhang. Dräöfr splear det mnirde roll vart bkotsävenra är plaecrade i odret. Detta gör också att det tar längre tid för en att förstå att det är felstavat, för det märker man inte vid första anblick. Det är varför denna bild har så låga poäng.

 28. bboy1980 says:

  Vet inte om man kan nöja sig med att ”betyget talar för sig själv” ..det enda betyget säger är ju att det är så många puckade kids som hänger här som förmodligen själv inte lärt sig stava och därmed inte förstår det roliga ..och sen när man påtalar det roliga slår de ifrån sig och tycker den är tråkig ..men lixom hade det varit en felstavning av en elev i en glosbok i skolan så hade det inte varit roligt ..är det en vuxen som stavar fel på ett så enkelt ord är det roligt ..står det permanent på en skylt utfärdat av en kommun är det hilarious..

 29. MiniFini says:

  Jag har heller aldrig fattat den hära.. Men sen är även jag en av dom som inte måste läsa bokstav för bokstav när jag läser någonting.. Som tur är har jag fått förmågan att läsa fort och bara behöver titta på ett ord för att förstå vad det står :) Så en sån liten obetydlig felstavelse missas med mina snabba ögon :D Måste inte vara för att jag är nåt ”PUCKAT KID” utan för att jag bara är mer begåvad, precis som dom andra som oxå har missat!

  Men kul bild? Nääe!

 30. bboy1980 says:

  #30 MiniFini: För att man upptäcker felskrivningen i en bild på en sida som är till för att visa udda föreeteelser i vardagen (i en dessutom mycket liten ”text”) innebär det knappast att man ”måste läsa bokstav för bokstav” för att kunna förstå (finns nog ingen som kan ”läsa” ”bokstav för bokstav” ..då är det istället tal om att sk ”bokstavera”).

  ..sen kan man ju spekulera i hur begåvat det är att läsa de få ”ord” (eg bara ett) som finns i bilden snabbt/på vanligt manér o sen utan eftertanke eller utan korrekturläsning (som tar mindre än en sekund extra att göra) konstatera att här var det ingen roligt och att bilden är tråkig ..när bilden uppenbarligen är upplagd av någon anledning. Daa… iaf ”mer begåvad” stämmer nog inte överens riktigt med verkligheten ^^

  F ö, ”snabbt” är tämligen inte ekvivalent med ”begåvat” ..däremot att dra en sådan slutsats att det skulle vara begåvat är tämligen ”obegåvat” …

 31. Alvas pappas blogg says:

  men det började för bövelen PÅ Nöbbelöv!

 32. Coffe says:

  Tycker det är hemskt hur Östersund gör smygreklam för E.T. och dissar den gudabenådade drycken te totalt! Antar helt enkelt att det ska föreställa något som oroar oss mer än roar för i övrigt är det som sagt måttligt roligt, oavsett vad bboy1980 anser att alla ska tycka.

 33. wonderwall says:

  japp, PÅ nöbbelöv och icke i.

 34. Ubbelubb says:

  I min mening är det inte roligt med simpla felstavningar/bokstavsomkastningar men om felet ger en helt annan betydelse kan det vara det. Eller som i det här fallet när det rör sig om ett institution för det skrivna språket blir det skitkul.

 35. kalle says:

  Som en klok människa en gång skrev: Med en enda felaktigt placerad bokstav är ingen skadad sked.

 36. Adam says:

  och med en enda felaktigt placerad bokstav har du genast minst en till ;)

 37. Annelie says:

  Meh..Så många gånger som jag gått förbi den där och aldrig har jag sett det där :O

 38. Elin says:

  Andreas: Varför är jordnötsförpackningar som ”kan innehålla spår av nötter” något som ni uppfattar som humor? Jag förstår inte det roliga. En jordnöt är ingen nöt, lika lite som att en pistagenöt eller en kokosnöt är en nöt. Försök tolka orden, inte bara läs rakt av. Om företag som tillverkar godis eller naturgodis till exempel lägger till en sådan text på deras jordnötsförpackningar är det antagligen för att det finns en liten, liten chans att det råkar hamna spårämnen av nötter i påsen och de inte vill ta någon risk att kraftigt allergiska personer får en reaktion pga det.

 39. bboy1980 says:

  #39 Elin: Nu tror jag iofs inte att det för den större allmännheten är känt att en jordnöt inte är en nöt … (därav blir det faktiskt lite roligt med såna texter) ..skulle man göra en poll på det så tror jag (på en höft) att 95% haft uppfattningen att en jordnöt faktiskt är en nöt ..de andra 5% skulle bestå till hälften av allergiker (som har nöt/eller/jordnötsallergi) och bekanta till dessa, resten några som snubblat på informationen nångång bara i något smalt sammanhang ..en väldigt hypotetiskt teori iofs bara men tämligen realistisk vill jag påstå..

 40. kalle says:

  # 39: En teori kan vara att man sett kossor eller andra nötkreatur i närheten och vill varna för att något av djuren råkat kliva i påsen och lämna spår efter sig. Men då tänker pås-skribenten ”ett nöt, flera nötter” och det blir ju tokigt. Stor humor uppstår!

  Så tror i alla fall jag att det är.

  Sign ”Lycklig ändå”

 41. Jempan says:

  hahahahah, tog ett himla tag innan jag fattade =) läste till och med igenom ifall bibliotek var felstavat, när ja hade läst alla kommentarer fattade jag :)
  så de roliga var inte bilden, utan att jag inte fattade.

 42. Jurg says:

  jempan: jag tyckte också det roligaste var att du inte fattade, långt innan du skrev din kommentar

 43. kalle says:

  # 42 jempan: Det heter faktiskt ”biblioetk”.

 44. johanna says:

  jag fattar värkligen inte humorn i den här?!?

 45. Johan says:

  Det absolut roligaste med det där är inte att Den är felstavad, utan att dom andra 4 (FYRA!) också är felstavade.

 46. SaraTP says:

  haha. det är på den gatan jag jobbar.
  skrattar åt det varje gång jag går förbi :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *