16 thoughts on “Det här är helt uppåt väggarna…

 1. Nina says:

  Inge kul. Bara sexistiskt och äckligt.

 2. Lina says:

  Håller fullständigt med föregående talare.

 3. Johanna says:

  Håller med tidigare talare. Sexism och förbannat tråkigt.

 4. My says:

  Mmm härlig kvinnosyn…

 5. Amanda says:

  Tycker snarare att detta representerar en hemsk manssyn. Så alla killar är sexxfixerade djur? Hade jag varit man hade jag skämts för de fördomar denna bild visar upp.

  1. Doki says:

   Håller med Amanda. Tycker dock att det tråkigaste är att det finns folk – de som skapat skylten och de som köper sånt – tycker nog att det finns nåt roligt med en handling som faktiskt är ett svårt sexuellt ofredande och en stor kränkning till den som drabbas. Hur kan man skratta åt sånt och se det som ett skämt?

 6. nikko says:

  En sådan skylt målade si en högstadieskola i Luleå. Det blev ett jävla liv och skylten blev övermålad. Den anmälande tjejen fick pris som årets Lulebo. Mkt bra!

 7. the jurg says:

  Visst är det en idiotisk skylt, och jag tror att det är det Andreas tänkte när han publicerade den. Tjuvlyssnat/Tjuvtittat blir ibland en ganska bra spegel av samhället och i det här fallet är det ju tyvärr knappast missvisande att det finns en massa människor som tycker sånt här är tokroligt.

  1. Amanda says:

   Absolut jurg, min kritik är inte riktad mot tjuvlyssnat, eller dess redaktörer, utan till skaparen av skylten.

 8. Floatpooper says:

  Tror snarare det är pinsamt för statsministern att nån har skildrat en hemlig överläggning som han hade med sin finansminister.

  Ifjol våras, alltså.

 9. KajBu says:

  Men jisses, det är ju bara en skylt. Sansa er!
  Anser ni också att någon som har en varningsskylt på grinden med en hund med öppet gap, skall anklagas för att låta hunden bita folk?

  1. the jurg says:

   Fast problemet är att det inte är ”bara en skylt”, det visar på en syn som hör hemma på 1800-talet. Förstår heller inte alls din jämförelse?

   1. KajBu says:

    OK, låt mig förklara. Jag är man, och min synpunkt handlar inte om att det skulle vara okej att objektifiera tjejer. Jag försvarar inte (obs. I-N-T-E) på något sätt sexism, jag var bara 14 när jag började slåss med 18-20-åringar som kallade tjejerna för madrasser och annat nedvärderande. Redan då tyckte jag att den tankegången var sååå jäkla fel. Tjejer var då, och är nu, värda bättre än så. Det här gäller för övrigt hela sfären kring tjejer/kvinnor, yrkesval, politiken, löner, och allt annat könsbundet förtryck. Och killar som reducerar tjejer till sexobjekt är fortfarande riktiga svin. Den åsikten ändrar jag aldrig.
    Beträffande hundskylten menade jag egentligen ”tror ni att han förespråkar att hundar skall bita folk?” Det tror ju inte jag. Lika lite som jag tror att den här affären förespråkar sexuella trakasserier. Därav min jämförelse.
    Jag har alltid uppfattat mig som en kvinnosaks-man, och satt en heder i det. Jag hatar och avskyr när jag läser och hör om män som nedvärderar och reducerar kvinnor till sexobjekt på det här och liknande, och även värre, sätt i verkligheten. Det skall ingen tjej/kvinna behöva utstå.
    Men jag kan inte irritera mig inte på en tecknad bild/skylt. Den var ju inte en uppmaning till att göra så där. Folk måste få skapa vad de vill.

   2. Daniela says:

    Det är klart det inte är en uppmaning till att göra så! Det är ett skämt. Men det är fortfarande sexistiskt och hemskt eftersom det skämtet spelar på bilden av att killar inte kan kontrollera sig gällande kvinnor, och att det är något komiskt. Killar som tjuvkikar på tjejer i omklädningsrum i skolan, tafsar osv. Det är något som skämtas bort med ett ”boys will be boys” och ”de är ju bara nyfikna” ”det var ju bara ett skämt”. Klart människor får skapa sådana skyltar om de vill, men det är lika osmakligt och sexistiskt som skämt och trivialisering av våldtäkt och kvinnomisshandel. Även om dessa saker inte har som mening att förespråka sådana saker så hjälper de till att normalisera dom.

   3. Erik J says:

    Väldigt bra sagt Daniela! Håller med helt och hållet.

 10. Wildheart says:

  ..men att skämt om killar som tjuvkikar på tjejer skulle vara jämställt med att trivialisera våldtäkt och misshandel?
  Nja…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *