21 thoughts on “Det tror jag att kunderna är ganska tacksamma för…

 1. Sweydia says:

  ”Spar av jordnöt” är det skalet?

 2. Mr G says:

  hahahahah helt min humor!

 3. cecilia says:

  man får vara glad för det lilla :)

 4. Skoskavf says:

  Inte för att vara glädjedödare på något sätt men är det inte lag på att allt som innehåller eller kan innehålla nötter ska ha en varningstext på?

 5. Clara says:

  Inte för att vara elak. Men om en nöt allergiker inte inser att nånting som heter ”jordnöt” eller ”jordnötssmör” eller dylikt innehålller jordnötter så tror jag att det är lika bra att dom försvinner från genpoolen. (Survival of the fittest och allt sånt.)

 6. klara says:

  Skoskavf, jo så är det väl säkert, men det blir ju ändå lite komiskt att en påse jordnötter (bruna dessutom) kan (det vill säga eventuellt) innehålla SPÅR av jordnötter… innebär det då att påsen innehåller typ 5% jordnötter om man har tur?? ;)

 7. hannah says:

  Jag vill nog inte äta de där nötterna. Liksom. Jag vill ha jordnötter gjorda av jordnöt, inte jordnötter med spår av jordnöt.

 8. Andreas 2 says:

  #5 hannah: Exakt! Vad består resten av dessa jordnötter av, utöver ”spåren av jordnöt”? Jordnötssubstitut? Rentav mandelmassa? Vill jag ens veta?

 9. biolog says:

  #5 Clara: För jordgubbssaft innehåller ju alltid riktiga jordgubbar liksom köttbullar aldrig kan vara vegetariska.

 10. Matte says:

  Ett ännu tråkigare inlägg: Ska nog stå spår av nötter, inte jordnötter. Jordnöten är nämligen ingen nöt, utan en ärta. Jämför engelskans pea-nut… ;)

 11. Zanizaila says:

  Var det inte en tjej som åt en Schweizernöt-chokladkaka för några år sedan och blev hjärndöd, så hennes pappa stämde Marabou?
  Hur man nu kan veta att man är allergisk mot nötter och äta Schweizernöt är för mig en gåta…

 12. Rasmus says:

  …men det huvudsakliga innehållet är E984

 13. Ella says:

  Zanizaila: Bara för man inte tål en nöt så utesluter de inte att man kan äta andra. Jag tål alla nöter förutom jordnötter som jag kan dö av att äta. Många är superkänsliga mot just jordnötter.

 14. jurg says:

  Klart de lämnar spår efter sig om de får trava runt ett tag i påsen. Det har jag läst om i min bok ”nöten – en vandringshistoria”.
  Ni kan få låna den, bara ni inte nöter ut den.

 15. Inakatt says:

  Jordnötter bruna? Finns det även vita, gröna, röda? Eller kanske beiga, det är när man skalat dem!

 16. j says:

  Ella: Du menar att du helt enkelt tål ALLA nötter, antar jag?

  Jordnöten är ju ingen nöt.

 17. Fauwgel says:

  Fantastiskt bra att dom skrev att jordnötterna kan innehålla spår av jordnötter. Tänk liksom på alla som kunde fått allvarliga allergiska reaktioner annars om dom inte hade vetat vad jordnötterna innehöll!?!?!

 18. sis says:

  finns det konstgjorda jordnötter?

 19. Clara says:

  Ella: Varför många är just superkänsliga mot jordnöt och inte övriga nötter är ju för att jordnöten inte är en nöt. Det är en baljväxt. Det är större risk att du reagerar på soja än nötter om det är jordnöt du är allergisk mot.

 20. Kenneth says:

  Jag tipsade om en liknande innehållsförteckning (för övrigt den första på siten):

  http://tjuvtittat.se/forpackningar/not-shit-sherlock/

  Det tråkiga med detta är att jordnöten inte är en nöt, utan en baljväxt. Det är därför en jordnötspåse kan innehålla spår av nötter.

 21. Martin says:

  Men varför skulle då en jordnötspåse ha spår av nötter bara för att det k a n ha spår av nötter? Precis lika logiskt som du köper en burk tonfisk och det står kan innehålla spår av nötter. Nu kanske pack-firman packar allsköns nötter och baljväxter och därav logiken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *