10 thoughts on “Dagens dubbel: Grannar med (hi)fienden

 1. Micke says:

  Jag hittar ingen humor i dem… :-P

 2. KajBu says:

  Det handlar nog mest om ironin med en Hi-Fi-affär som granne till en hörselvårdinrättning. Där försöker dom fixa till hörselförmågan, vilken kanske försämrats just på grund av apparaterna som Hi-Fi-storen sålt. Inbillar jag mig iaf.

 3. Jörgen says:

  Smaklöst och ser ingen humor alls i det här.

  1. Petter-Niklas says:

   1. Det roliga är att det på TVÅ ställen i Göteborg ligger HiFi-klubbenbutiker precis bredvid inrättningar för hörselskadade.
   2. Du verkar inte ha någon koll på vad ordet ”smaklöst” betyder.

   1. Jörgen says:

    1. För att upplysa ”Petter-Niklas” är Hörselskadades förening i Göteborg inte en ”inrättning”. Inte Hörsel- och dövverksamheten heller. Men det var kanske jobbigt att ta reda på?

    2. Det finns ingen som helst humor eller motsättning i att de råkar ligga intill varandra. Ligger det någon affär nära Hifiklubben som säljer bullerskydd? Hihi så roligt! Någon mack med öronproppar invid en motorväg? Haha vad skoj! En olycksdrabbad vägkorsning intill akuten? Det måste vi göra en film om, helst med en äkta olycka haha! Not.

    3. Alla har olika smak och det är tur det. För mig är det här smaklöst medans du ligger och vrider dig av skratt på golvet. Alla fungerar vi olika.

    4. ”Inrättning” är ett ålderdomligt begrepp som knappast används idag. Intressant att du använder samma ordval som en kommentator innan, samma person kanske?

    5. ”Petter-Niklas” – vilket coolt och moget pseudonymnamn du har valt att använda! Not.

   2. Mathias says:

    Jörgen.
    1 & 4. ”[INRÄTTNING 1.c]
    c) konkret: offentlig(t) institution l. institut l. anstalt, stiftelse; i sht om anstalt för vetenskaplig värksamhet o. dyl. l. för undervisning l. för välgörenhet l. för samfärdsel o. d.”
    källa: SAOB (Svenska Akademins Ordbok) [http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/107/129.html]
    Som akademiker tycker jag ”inrättning” var ett ypperligt ordval av båda tidigare kommentatorer (eller kommentator, om det skulle vara samma, vad det nu spelar för roll?)

    ..och du, 90-talet ringde och ville ha tillbaka sitt ”…Not.”

   3. Jörgen says:

    Mathias: Är akademiker också men det har ingen som helst betydelse här, det är totalt ovidkommande och ointressant.

    Inrättning är ett ålderdomligt ord som sällan används idag till vardags. Din inklippta text innehåller ord som ”värksamhet”, ”samfärdsel” med flera, vilket år är källan från? 1900-talets första hälft?

    Och som sagt tidigare, det begreppet stämmer inte vad gäller verksamheten på Hörselskadades förening i Göteborg respektive Hörsel- och dövverksamheten. Det borde man bemöda sig om att ta reda på.

    Och ja OK, 90-talet kan få tillbaka sitt ”not”. :)

   4. Petter says:

    Jag noterar att du fortfarande inte tagit reda på vad ”osmakligt” betyder.

 4. Roger says:

  @Jörgen: Värst vad du var grinig. Håller du på att få mjölktänder eller?

 5. Wildheart says:

  Värksamhet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *