24 thoughts on “Hur man än gör blir det skit

 1. Hugo says:

  Det är väl klart att man ska plocka upp hundskiten och lägga i avsedda soptunnor, inte i privata soptunnor.

 2. cecilia tipsar says:

  hahaha hur svårt kan det vara?

 3. MrArboc says:

  Jag skulle vilja komma i kontakt med ”Husägaren”! Hur gör han/hon för att ha en luktfri soptunna?

 4. Wildheart says:

  He-he, fast värst är väl puckona som tar upp bajset och sedan slänger påsen i skogen.
  Själv låtsas jag ta upp bajset, krafsar lite med påsen bredvid, om någon skulle se.
  Sparar många påsar.

 5. FilipWho? says:

  Själv slänger jag enbart färska hallon (som fortsätter vara färska), rosor och citron i soptunnan för att slippa äcklig lukt.

 6. Rufus Cade says:

  Som hundägare kan jag meddela att det faktiskt kan vara ett problem att hitta ”rätt soptunna”. Där jag bor finns det ett parkområde. Där finns det ”rätta soptunnor” ungefär var 50:e meter, men skulle man ta promenaden i villaområdet kan jag gå flera hundra meter hemifrån innan jag hittar en. Det verkar som om kommunen anser att det är ok att slänga påsarna i privata soptunnor…

 7. Eklandisk says:

  #7 Rufus: Aldrig reflekterat över möjligheten att ta med påsen hem och slänga i dina egna sopor?

 8. Floatpooper says:

  Det luktar som något en hund begravt.

 9. Jenny says:

  Om det nu inte skulle finnas några soptunnor avsedda för detta ändamål (just hundbajs) så kan man väl ta med sig påsen hem? Jag tror knappast man går så pass långt hemifrån när man rastar hunden att det skulle vara jobbigt att ha med sig samma påse man hade på väg ut som tillbaka hem. Bortsett från att det kan lukta lite, men hur länge rastar ni er hund?
  Så det bör väl inte vara så svårt om man nu bestämt sig för att ta det ansvaret för ett djur :P

 10. Anna says:

  Rufus: Du har tur, du. Här kan det i vissa fall vara frågan om kilometer till närmsta soptunna avsedd för bajspåsar.

  Jenny, du är uppenbarligen inte hundägare. Det är jag och jag bär inte påsen med mig hem. En normal promenad tar 1-2 timmar och oftast gör hunden ifrån sig i början av promenaden, vilket innebär att jag i så fall skulle vara tvungen att bära på påsen i flera kilometer eller mer.

 11. Daniel says:

  Karlshamn! Yeah

 12. Rufus Cade says:

  #8 o 10. Det är givetvis det självklara alternativet, men frågan är ju varför det finns massor med tunnor i parkområden, men inte i villaområden. Det handlar inte om HUR långt jag får bära utan VARFÖR jag får bära OLIKA långt.

 13. Natanael L says:

  Den enkla lösningen är väl dubbla påsar. En hundbajspåse, en ICA-påse som du star med dig och stoppar bajspåsarna i. Då blir det lätt att bära.

  Om du mitt i rundvandringen bestämmer dig för att du vill göra dig av med påsen så kan du dumpa den utanför närmaste butik utan allt för många hatliga blickar.

  (PS: Om någon undrar så har YIID-länken jag brukade använda slutat fungera, så nu använder jag Posterous till min länk.)

 14. Kelle K says:

  Stoppa hunden i soptunnan så slipper vi problemet

 15. Sanna K says:

  Ibland kan man ju få gå hur långt som helst innan man hittar en allmän soptunna :P Vet att det är så där jag bor iaf!

  /Sanna K

 16. Grumbledock says:

  @ Anna, #11
  Ja, då får du antingen lov att ta en omväg på flera kilometer eller bära med dig påsen, din hund är ditt ansvar och ingen annans.
  Tycker du det är för jobbigt att dumpa skiten från din hund på rätt ställe (eller om du ogillar lukten) rekommenderar jag Nintendogs som är lukt och bajsfria, samt lever länge och är mycket trogna.
  Tänk äver ett köp, eller håll reda på skiten :P

 17. David says:

  Jag totalvägrar att plocka upp exkrementer efter ett djur. Har aldrig gjort det, kommer aldrig göra det. Har rastat kompisars hundar men aldrig plockat upp en enda bajskorv. Så det bästa för allas trevnad är förmodligen att jag aldrig skaffar hund.

 18. Sussi says:

  @Jenny: Jag brukar gå ungefär en mil med mina hundar, det tar ungefär 2 timmar. Hundarna bajsar oftas första 5-10 minutrarna. Så du menar då att jag ska gå och bära på två hundbajspåsar i närmare två timmar? Idiotiskt! Ser jag en papperskorg så slänger jag de där i, privat eller ej. Däremot så slänger jag aldrig påsarna i naturen men jag skulle aldrig få för mig att bära med mig dem i en mil för att sedan slänga dem när jag kommer hem…

 19. Inakatt says:

  Mitt råd: skaffa katt.

 20. Camilla says:

  jag låter bajset ligga kvar på marken. Det är ju bra för miljön till skillnad från plastpåsar.

 21. TomasX says:

  Sv MrArboc: problemet är att
  1: Ivartfall vi slänger en påse i veckan, sopgubbarna plockar upp den påsen och den lilla ensamma bajspåsen ligger kvar.
  2: Även om de tömmer, lite fuktigt och bajspåsen kan ”limma” sig kvar på botten

  och ja, vårt sopkärl luktar inte illa iochmed att i princip inget organiskt slängs där. Mest kuvert och liknande som inte kan gå till återvinning.

 22. julia says:

  Karlshamn wtf

 23. Sophie says:

  Såklart man måste få slänga i privata soptunnor, finns ju nästan inga andra här, och vad fan spelar det för roll om din soptunna luktar, har du den i vardagsrummet eller?
  Sluta sniffa din soptunna så är problemet löst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *