21 thoughts on “Ingen dum burk

  1. Freak says:

    Åh fan, fiffigt!

  2. Queen Tiara says:

    De borde själva diska ur den på onsdagen och sälja lådorna, 10 kr st, det hade de tjänat på! xD

  3. J says:

    Tänk att folk är så kinkiga när det gäller bäst före-datum… Eftersom jag är fattig har jag levt på varor för halva priset större delen av livet, och det har aldrig skadat mig. Är alla rika i Uddevalla eller?

  4. SpeLinnea says:

    @J Just produkter med ägg och framför allt komjölk i blir dåliga rätt fort.

  5. Dexter says:

    Text lite längre ned: Imorgon märker vi om dem..

  6. Malin says:

    Hahaha! Härligt desperat men kreativt försök att sälja. :)

  7. pissenisse says:

    #5 J: Är du verkligen 100% säker på det? pissenisse är inte lika säker.

  8. Floatpooper says:

    J-j-jag är inte h-h-heller sk-k-kadad, J.
    *spasmer*

  9. 3mm@ says:

    Desperat ärlighet varar längst

  10. Maccan says:

    Pyttsan heller att alla är rika i Uddevalla.
    Men nu till ett annat ämne:
    Visste ni att Uddevalla blev utsedd till Sveriges tråkigaste stadskärna 2006?

  11. Carina says:

    Mycket mat som man kan äta slänga innan det är dåligt. Det är just därför vi borde ha ”minst hållbar till” märkning istället för ”bäst före”… Visst måste man vara försiktig så att man inte äter dålig mat. Men när det gäller i alla fall mjölk och smör så märker man verkligen om det är dåligt bara genom att lukta… Och jag tror samma sak gäller potatissallad.

  12. Ubbelubb says:

    Det är spännande att äta utgånget käk, man vet aldrig vad som händer. Vardagsedge.

  13. StoreBror says:

    ”minst hållbar” ”bäst före” Allt är satt med marginal. Med rätt konserveringsmedel håller maten länge. Bättre märka med ”får ej säljas efter”….
    Lukta, smaka, avgör själv!

  14. Carl T says:

    @#16: Att lukta och smaka själv kan vara svårt när maten är förpackade i en förseglad burk, och vore den inte det skulle den förmodligen ha blivit dålig långt tidigare. Att ta risken att maten är dålig kan gå bra om man har något annat att äta, men skall man t.ex. ha fest vore det rätt trist att upptäcka att det man tänkt servera är oätligt. Värre ändå vore att *inte* upptäcka det.

    Sedan är det ju tyvärr så att märkningen används till flera saker. Å ena sidan garanterar tillverkaren/butiken rimligen att maten är fullt ätlig fram till det datumet (även om man i Sverige knappast kan räkna med skälig ersättning om man blir matförgiftad). Å andra sidan garanteras inte att maten är i fullgott skick efter det datumet, och av den anledningen har man bäst före-datum även sådant som förblir ofarligt men tappar smak.

    Riktigt dumt blir det med datummärkningen på t.ex. matjessill och porter. Varorna kastas när det börjar bli risk för att smaken förändras, som om det skulle vara något fel med det.

  15. Stellan says:

    Det är nog så att butiken är lite snål, vill inte betala för tillräckligt stort sophämtningsabonnemang…

  16. Andreas Johansson says:

    @14 Carina: I Tyskland så pratar de om att införa ”bäst före” istället för ”minst hållbar till” eftersom det slängs så mycket fullt ätbar mat där.

  17. Micaela says:

    Det var nog det roligaste som skådats i Uddevalla på länge!

  18. Manuela says:

    Hahaha, så kul! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *