0 thoughts on “Ja, vad hette den egentligen?

 1. Happymealungen says:

  Den är kul för att den är tråkig.

 2. Gordon Gekko says:

  Jämrsans tur at deinte frågrar om man är Lindbom ner man soker job på Maxxi!

 3. Honken says:

  @ Happymealungen – sorry, inte ens det. För övrigt betyder är chorizo spanska för bajskorv, vilket är helt förståeligt. Korven är kryddig – spanjorerna äter kryddig mat. Sambandet är ju för jäsiken uppenbart :D

 4. Wallahabibi says:

  Vinterns hetaste frukost

 5. Amanda says:

  Man ser ju på bilden under att chorizon bara ligger på fel ställe, det är cheerlos som ska ligga där. man ser att det inte står chorizo på bilden, dom ser ju inte ens lika ut

 6. g says:

  Gärna chorizo, Bojkotta Cheerios cirka 20% socker

 7. Ehh says:

  På bilden bredvid priset är det ju Cheeriosflingor, så vad är det som är roligt? -.- Mer än att dem har satt ”prislappen” fel?

 8. Frida says:

  Oooh, det är ju min butik, jag handlade alltid där förr..när jag bodde precis bakom den…åh, härliga tider!

 9. Snubben says:

  #6 Amanda – tro det, brukar Cheerios ligga i kyldisken?

 10. Joråsåatt says:

  #6 Thanks for stating the obvious. :P

 11. Meldon says:

  Amanda: Jo, för Cheerios brukar ligga i kyldisken…

 12. Andreas says:

  Stor möjlighet att den är riggad.

 13. GurkeBurke says:

  Red hot Chorizo, den kan man kalla stark.

 14. Linda says:

  #6 No shit, Amanda Sherlock! Ser de ens inte lika ut!? Det var som sjutton. Dessutom tror jag att det är prisskylten som sitter fel eftersom listen är gjorde för betydligt smalare prisskyltar.

 15. Helena says:

  ska du med upp på lite….

 16. Adam says:

  man ser även att det är ett paket flingor på skylten…frågan är vem som är så jävla dum att han sätter flingskyltar i korvdisken? i alla affärer jag varit i så är det långt mellan flingor och korvar..

 17. Isa says:

  Amanda: det ser du väl att det är en kyldisk. Hur ska du få in ett Cheeriospaket där hade du tänkt? Det är skylten som är fel, antingen det är personalen som satt fel eller fotografen som mixtrat.

 18. Lollo says:

  Jag säger bara B. O. R. I. N. G.

 19. Malin says:

  Adam, troligen är det en ”rolig” kund som har skämtat till det lite. Kunder brukar flytta runt varor och prislappar lite som dom vill. Det kanske till och med är tjuvtittaren som har satt dit prislappen..

 20. Alex says:

  #2 Gordon Gekko;
  Har ingen aning vilken Lindbom du menar, men eftersom jag bor där jag bor (och vi har vår egen Lindbom-profil) så var din kommentar äckligt kul. :)

 21. nosack says:

  det bästa är ju bilden på dom där förpackningen, GIGANTISKA korvar i olika landskap! så jääävla fult haha…

 22. AP says:

  Är det bara jag som har tröttnat på bilder med mat?

 23. Claudio says:

  visste ni förresten att chorizo betyder ”bajskorv” på spanska? urk

 24. Jonky says:

  Jag håller med Linda, lappen e ju mycket tjockare än prislapps-listen. Och ”prislappen” är även mystiskt lik ett tidnings/reklam-utklipp. Känner mig rätt så säker på att fotografen helt enkelt bara har satt upp den där.

 25. Mina says:

  Kul, även fast det bara är någon lustigkurre som satt dit Cheerios lappen ;) Det är något som jag själv skulle kunna göra..

 26. Peppe says:

  Min butik också. När jag bodde där.
  Då kanske jag har spanat in Frida.

  Och personalen som jobbar på den butiken lär inte få MVG i svenska om man säger så. Det är alltså högst troligt att dom på fullaste allvar tror att skylten sitter rätt.

 27. Ida says:

  Är det inte i reklamen för den korven som de säger ”Eh.. vad hettere..?” hela tiden? I så fall blir det ju åtminstone lite roligt.

 28. *melalnslöadf. says:

  #6: Ägd :)

 29. Allison says:

  Jag må vara konstig, men det här var nog det roligaste jag någonsin sett på Tjuvtittat!

 30. Madde says:

  Chorizo betyder (sista jag kollade) penis på spanska. Så vitt jag vet så betyder det inte bajskorv, men det vore ju ett intressant språk om bajskorv och penis var samma ord…

 31. Gordon Gekko says:

  #21: Alex: Kul att roa… Såg en sketch på en revy för ca 20 år sen en sketch om att vara Ordblind i tal. Det kallades för Lindbom. Så enkelt var det…

  ”Jag är Lindbom. Jag kan inte hjälpa att jag är Lindbom. Jag är inte dum i huvudet för att jag är Lindbom. Lindbom är något man föds till.”
  Det enda jag kommer ihåg från den…

 32. Charlotte says:

  En sån där vahettere…

 33. Sebastian says:

  Chorizo betyder kuk och ingenting annat….

 34. Adam says:

  Malin:
  Aldrig sett en affär där prisskyltarna hänger lite här och var, trots att jag handlar på regelbunden basis =)

 35. jag med flera says:

  #6: klyfftigt amanda.

 36. Meldon says:

  34: Jag trodde Chorizo betydde korv, inget annat. Sen att det som slang används i betydelsen kuk i Spanien eller bajskorv i Mexiko och Argentina är väl en annan sak.

 37. BabyBacon says:

  Så jävla dålig!!!

  Oj vad kul det är med alla fel man kan hitta i värdelösa affärer som inte orkar byta lappar på varorna… NOT

 38. Malin says:

  Adam:
  När kunderna flyttar om prisskyltarna brukar det oftast inte vara för att vara rolig, utan mer att de ska kunna säga till personalen: men det STÅR ju faktiskt att den bara kostar 9.90!
  Alltså för att de vill tjäna några kronor.. =)
  (Ja, jag jobbar i butik)

 39. Lottis says:

  ska man ha mjölk på dom med? som man har på vanliga flingor. ;P

 40. Rebecca says:

  Tittar man på bilden till vänster om texten så är det ett flingpaket.

 41. Ubbelubb says:

  #16 Helena: Visst, men bara om du har Cheerois till frukosten.

 42. murvel says:

  måste säga att den här tar pris som tråkigast på denna sajt… så kul är det inte, kan ju ha varit en liten snorunge som tagit lappen från flingorna och satt där…

 43. Klirre says:

  #42 Rebecca jag tycker det ser ut som hotdog grillkorv….kan vell inte tro att det ligger flinger i kyldisken.

 44. ellie says:

  Den var ju faan rolig på skylten så står det ju cheertos!!!

 45. oskar says:

  Vad betyder Choritzo? Ja det var många bud på detta. Kuk, bajskorv och allt möjligt. Det mesta var nog ändå fel.
  Ordet Choritzo är Spanskt och har sitt ursprung i verbet Chorrar i infinitiv. Chorrar är väldigt lite använt i Spanskan, men har samma betydelse som verbet Hurtar, även detta lite använt men har nästan samma betydelse som Chorrar.
  Bägge dessa ord betyder, man tar en liten nypa av någonting, man stjäl något om inte är så allvarligt. Orden har därmed inte samma starka betydelse som verbet Robar- rövar, rånar, eller verbet Tomar- tar…
  Choritzo är ett diminutiv av ordet Chorrar. Ordet kom till under tiden när El Sid intågade i Andadlusien. Dvs. det härstammar med nuvarande betydelse från Morernas tid. Morerna som erövrade delar av Spanien, tog i princip Andalusier som slavar. En del av dessa slavar hamnade i Morernas slakterier. Det var då som Choritzo- korven fick sitt ursprung. De Andalusiska slavarna ”snodde åt sig” små köttbitar från det som styckades, stoppade ned detta i fårtarmar tillsammans med kryddor, paprika, kummin, vitlök. Köttet var aldrig gris! Det vara alltid främst får och lamm och till viss del nötkött. Morerna åt ju inte gris eftersom de var muslimer. Korvarna gömdes undan, togs hem och hängdes på tork. Det här upptäcktes något längre fram och choritzo korven blev liksom ett varumärke då på 1500 talet. Christobal Colon, Pizarro med flera hade just denna korv med som proviant på sina resor. Choritzo som den skall vara i sitt ursprung består av nöt och lammkött och är en tjock korv. Den är alltid lufttorkad numera i vinbodegorna i Sanlucár. Choritzon som vi ser den här i korvkioskarna har inget med äktheten av choritzo att göra utan är bara en vanlig frukostkorv med extrapeppar i, dessutom är den ju inte lufttorkad. Fin choritzo är klassad lika som viner och Chamon Serrano, -den lufttorkade skinkan, som Criaza, reserva, gran reserva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *