Underligt att det fortfarande kallas svenskt nötkött trots att den är MAX 10% svensk, det innefattar ju alla promillesatser över o% och kanske till och med inget alls.
Jag tycker det roligaste är att det verkar finnas folk som tror att ”Sverige 0118” och ”Sverige 0216” är datumen när slaktning och styckning skett.
Det är väl allmän kunskap att det är anläggningsnumren på de anläggningar där slakt och styckning ägt rum.
Max låter annars som ett helsvenskt namn…
Karl-Abdulla eller Gert-Ali är nog däremot lite blandat, men mer än 10 %.
90% fransyska?
Va? Tar det ca. 1 månad att slakta en nöt?
Undra vad det är för andra länder i..
#3 Skvalthammar B.
Har du hört talas om att kött ska hänga (perioden mellan slakt och styckning)
En månad i ca 1,5-2 grader då blir det mört och fint.
Först ”fött” och ”uppfött”, men sedan ”slaktad” och ”styckad”. Varav detta genusbyte?
ko med utländska föräldrar?
Bara jag som läser ”Slaktad i: Sverige OLLa”?
Jippi!! Malin D har lämnat sin första kommentar utan ”Hahahahaha”.
Far- eller morföräldrar snarare…
En svensk nöt! Född, uppfödd, slaktad å styckad i Sverige… Sen är han väldigt mångkulturell, anammar den svenska kulturen bara till 10 %…
Mys att man är vegetarian.
Smart Carro :P
Kons mors morfars mormors mor var 100% svensk sen var resten invandrare utom en som var nästan lika svensk :S
100% + 0% Morfars mormors mor
50% + 0% Morfars mormor
25% + 0% Morfars mor
12.5% + 0% Morfar
12.5% + 8% Mor + någon annan med ungefär samma bakgrund
= 10%
De kanske vill garantera att det är max 10% människokött från sverige =P?
Underligt att det fortfarande kallas svenskt nötkött trots att den är MAX 10% svensk, det innefattar ju alla promillesatser över o% och kanske till och med inget alls.
Jag tror att han som packat köttet heter Max och är 10% svensk.
#7 carro: Tänkte du klart innan du skrev det där?
En månad från slakt till styckning!?
Fy fan, jag ska aldrig mer äta kött på minst en dag kanske!
#18 Narciss läs #5 g :-)
Så nästa move för dig är att dra till max dagen efter? ;)
haha ush
skönt att man inte äter kött… ;)
Jag vill läsa referensnumret! Där måste lösningen på gåtan stå.
Magnus du skämtar hoppas jag?
Jag fattar inte humorn i detta, är jag trög eller vad fan är det för fel på mig, eller er.
22 Jo: Magnus matematik är väl rätt?
Max 10% kan ju vara allt från 0 till 10%.
Jag tycker det roligaste är att det verkar finnas folk som tror att ”Sverige 0118” och ”Sverige 0216” är datumen när slaktning och styckning skett.
Det är väl allmän kunskap att det är anläggningsnumren på de anläggningar där slakt och styckning ägt rum.
Läs mer här: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14518&epslanguage=SV
#24 Wildheart, inget fel på matematiken, det är bara det att procentsatsen syftar på fetthalten och inte på hur svensk färsen är. :-)
Jo: Ok, jag trodde det var siffrorna du syftade på.
HAHAHA hur kan ni tro att siffrorna är datum!?!? Alla vet att man bara slaktar på måndagar och tisdagar!
Det är inte blandfärs, utan nöt som nöt
Hur många personer är det nu som varje år försvinner i Sverige….