0 thoughts on “Kreativ återvinning – nu även i livsmedelsbutiken

  1. Gordon Gekko says:

    Max låter annars som ett helsvenskt namn…

    Karl-Abdulla eller Gert-Ali är nog däremot lite blandat, men mer än 10 %.

  2. Skvalthammar B. says:

    Va? Tar det ca. 1 månad att slakta en nöt?

  3. Malin Deilert says:

    Undra vad det är för andra länder i..

  4. g says:

    #3 Skvalthammar B.
    Har du hört talas om att kött ska hänga (perioden mellan slakt och styckning)
    En månad i ca 1,5-2 grader då blir det mört och fint.

  5. Yorik says:

    Först ”fött” och ”uppfött”, men sedan ”slaktad” och ”styckad”. Varav detta genusbyte?

  6. carro says:

    ko med utländska föräldrar?

  7. em says:

    Bara jag som läser ”Slaktad i: Sverige OLLa”?

  8. Wildheart says:

    Jippi!! Malin D har lämnat sin första kommentar utan ”Hahahahaha”.

  9. Pinnen says:

    Far- eller morföräldrar snarare…

  10. Fredd says:

    En svensk nöt! Född, uppfödd, slaktad å styckad i Sverige… Sen är han väldigt mångkulturell, anammar den svenska kulturen bara till 10 %…

  11. CL says:

    Mys att man är vegetarian.

  12. En hen! says:

    Smart Carro :P

  13. En hen! says:

    Kons mors morfars mormors mor var 100% svensk sen var resten invandrare utom en som var nästan lika svensk :S

    100% + 0% Morfars mormors mor
    50% + 0% Morfars mormor
    25% + 0% Morfars mor
    12.5% + 0% Morfar
    12.5% + 8% Mor + någon annan med ungefär samma bakgrund

    = 10%

  14. Klas says:

    De kanske vill garantera att det är max 10% människokött från sverige =P?

  15. Magnus says:

    Underligt att det fortfarande kallas svenskt nötkött trots att den är MAX 10% svensk, det innefattar ju alla promillesatser över o% och kanske till och med inget alls.

  16. Wildheart says:

    Jag tror att han som packat köttet heter Max och är 10% svensk.

    #7 carro: Tänkte du klart innan du skrev det där?

  17. Narciss says:

    En månad från slakt till styckning!?
    Fy fan, jag ska aldrig mer äta kött på minst en dag kanske!

  18. Erika says:

    #18 Narciss läs #5 g :-)

    Så nästa move för dig är att dra till max dagen efter? ;)

  19. smet says:

    haha ush
    skönt att man inte äter kött… ;)

  20. Vänsterhäntas Dag says:

    Jag vill läsa referensnumret! Där måste lösningen på gåtan stå.

  21. Jo. says:

    Magnus du skämtar hoppas jag?

  22. Agilitydream says:

    Jag fattar inte humorn i detta, är jag trög eller vad fan är det för fel på mig, eller er.

  23. Wildheart says:

    22 Jo: Magnus matematik är väl rätt?
    Max 10% kan ju vara allt från 0 till 10%.

  24. Peppe says:

    Jag tycker det roligaste är att det verkar finnas folk som tror att ”Sverige 0118” och ”Sverige 0216” är datumen när slaktning och styckning skett.
    Det är väl allmän kunskap att det är anläggningsnumren på de anläggningar där slakt och styckning ägt rum.

    Läs mer här: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14518&epslanguage=SV

  25. Jo. says:

    #24 Wildheart, inget fel på matematiken, det är bara det att procentsatsen syftar på fetthalten och inte på hur svensk färsen är. :-)

  26. Wildheart says:

    Jo: Ok, jag trodde det var siffrorna du syftade på.

  27. joel [np] says:

    HAHAHA hur kan ni tro att siffrorna är datum!?!? Alla vet att man bara slaktar på måndagar och tisdagar!

  28. DirkG says:

    Det är inte blandfärs, utan nöt som nöt

  29. Malin says:

    Hur många personer är det nu som varje år försvinner i Sverige….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *