0 thoughts on “Månadens riskyrke: Tidningsbud

 1. Daniel says:

  OMG rättshaveristhandstilen!

 2. DAM says:

  HAHAHA! Hur många fattar?

 3. Sara says:

  Det skulle kunna vara min mormor… Hon bor i Uppsala, och hennes handstil påminner väldigt mycket om den på bilden. Fast å andra sidan hatar hon hundar. Så det är nog inte hon?

 4. äppelpäppel says:

  UNT ???

 5. ankakanka says:

  Åhnej… nu undrar jag bara varför de inte kunde lägga ner tidningen tidigare.
  Var det att hunden skrämde tidningsbudet eller åt den upp tidningen? Eller kanske t om en helt annan förklaring.

 6. Vänsterhäntas Dag says:

  HAHAHAAA! Konfettitidning ahoy!

 7. En som inte kan skriva says:

  Förstår ej detta.

 8. mia says:

  hur kommer det sig att alla sura lappar är skrivna med samma handstil? Lapparna i min tvättstuga (i Linköpin t o m, långt från uppsala) är absolut skrivna av samma person :)

 9. Only one John Terry says:

  #4:UNT = Uppsala Nya Tidning

 10. Carolina says:

  #5 förmodligen rev hunden sönder tidningen då den trillade in genom brevinkastet… förmodar att detta är på en lägenhetsdörr och att personen som bor i lägenheten bara var hundvakt under en tid…

 11. Daniel says:

  ”hur kommer det sig att alla sura lappar är skrivna med samma handstil? Lapparna i min tvättstuga (i Linköpin t o m, långt från uppsala) är absolut skrivna av samma person :)”

  Se mitt inlägg ovan, #1.

 12. Xer says:

  *host* för att vara liite rolig:
  är ju tidningsutdelare sååå…

  kanske UNT-människan var rädd om sina fingrar? krävs ju liiite fingeruppofringar om man ska lyckas pokea ner tidningem genom inkastet.. en och annan finger har man la sj offrat åt en hungrig liten hund när man försökt samma sak sj på jobbet.

 13. Wuj says:

  #8: För att alla arga lappar skrivs av gamla människor. Jag lovar, det är så! Och gamla människor skriver så, det gör min mormor. .__.

 14. Samara says:

  Varför ser jag framför mig en hund som sätter sig bakom ratten på en bil och kör iväg ? hihihi

 15. Maja says:

  Det är livsfarligt att dela ut tidningar/post i vissa lägenheter där det finns hund. Extrajobbar på posten och i somras fick jag peta upp locket och försöka pricka inkastet genom att kasta posten, för att inte få hela handen uppkäkad av hunden som bodde på andra sidan dörren.

 16. Mell says:

  Ja, gamla människor skriver sådär när de försöker att inte skriva skrivstil!

 17. Andreas says:

  Maja: Jag vet det, och har full förståelse för tidningsbudens ovilja att hälsa på ilskna hundar. Jag har själv två små bestar som säkert skulle vilja ta en ordentlig tugga av tidningsbudens fingrar, men vi prenumererar inte på någon tidning så tidningsbuden går säkra. I alla fall i våran ingång. :)

 18. L-OY says:

  Eftersom tidningsbud och hundar är verksamma/vakna på natten, men inte husse och matte, brukar vissa hundägare skriftligen be tidningsbudet att lägga tidningen utanför dörren för att slippa bli väckta av en extatisk hund när tidningen droppar ner.

 19. Tjott says:

  Som brevbärare för länge sedan var jag med om en arg (eller lekfull) katt som alltid satt och väntade på att man skulle komma. Gällde att se upp, han nådde ju ut en bra bit genom brevinkastet med tassen men aktade man sig var det rätt kul att retas med honom, slänga in ett brev i taget och se katten ”döda” dem…

 20. 5minutesfame says:

  ”… Hunden har åkt hem” haha han var väl trött på tidningar och vatten, who could blame him? :)

 21. Johanna says:

  Precis sådär skriver min mormor också! ;P

 22. Stunning says:

  #20, vad sade husse och matte om det?

  Men det är faktiskt sant att gamlingar skriver sådär. Farfar skriver exakt likadant.

 23. Mattias Ö says:

  Haha, pricken över andra i:et i ”tidningen” hamnade för snett xD

 24. ankakanka says:

  Ok alla brevbärare som delar ut post hos mig.
  Jag har varken hund eller katt så hos mig kan ni stoppa ner posten ordentligt inte lämna halva utanför.

 25. Kim says:

  Håller med Maja, förmodligen var den en jävligt ilsken hund som försökte hoppa ut ur brevnedkastet, jag lovar att det finns såna hundar, jag jobbar som brevbärare och det händer nästan varje dag att man håller på att bli av med fingrarna!

  Och bara så ni vet så lägger vi som jobbar på posten ner breven i lådan det är andra företag som typ citymail som låter breven hänga ^^

 26. Johanna says:

  Undrar mest var hunden har åkt… Känns mest som en omskrivning för att han åkt ”för gott”….

 27. Mickiz says:

  Har vänner som jobbat som brevbärare och har hört historier om både ilskna hundar och katter som sticker upp en nos eller klobeklädd tass i brevinkastet.

  En av mina brevbärarvänner berättade att han blivit så illa riven av en katt att ägarnas post och hallmatta blev alldeles blodig, dagen efter hade de satt upp en lapp på sin dörr med texten ”Stackars brevbäraren!”

 28. Romby says:

  Delar själv post och har fått en liknande… Men före det fick jag ju en annan lapp som det stod ”Hej brevbärare, lägg posten på mattan utanför dörren. Är hundvakt och hunden tuggar sönder min post om jag inte är hemma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *