0 thoughts on “Med denna och IPRED kan du ge grannen något att svettas över!

 1. Skvalthammar B. says:

  Oj, med trähandtag också. Se där ja. Inte dåligt.

 2. Fannie says:

  Så med den kan jag börja surfa på min störiga grannes trådlösa? :D

 3. Abra,cadaver,extremakazam! says:

  Alltid lika trevligt med innovatika produkter.

 4. Andreas says:

  Fannie: Bara om du planerar att ladda hem olagliga kopior av Gessle-album, någon olaglig kopia av någon av alla de svenska kvalitetsfilmer som släppts de senaste åren eller likaledes olagliga kopior av Guillou-böcker. Eller något annat material vars spridande automatiskt innebär att artister, författare och filmskapare på nämnda namns nivå måste leva på nudlar resten av sina liv. Tänk dig när privatpolisen på någon upphovsmans uppdrag fryser grannens konton och genomsöker hans hem i jakten på det stulna materialet. Det blir världens bästa practical joke mot den störiga grannen, eller hur? :)

  Om du däremot är en snäll och laglydig människa och väljer att hålla dig till laglig fildelning så behöver du ingen ondskefull nätknäckare, utan då kan du lugnt surfa vidare som vanligt. Och grannen kan fortsätta vara störig. Då får du hålla stenkoll på ditt eget nätverk istället, utifall att grannen planerar att nätknäcka dig…

 5. marwilx says:

  jag tror det ska stå nötknäckare.

 6. Dude says:

  Toktanka Per Gessle till /dev/null

 7. Vänsterhäntas Dag says:

  Nej nej nej, det är en mojäng som hjälper dig att skicka knäck via nätet.

 8. Jo. says:

  Åh VD, kan du skicka till mig? Gärna lite fudge också.

 9. Tjömö says:

  Jag tänkte mer på hönsnät eller liknande. Nån typ av avbitartång eller så. Kanske att man försöker uppfinna hjulet igen under ett annat namn?
   
  Det är väl också möjligt att man fryser ner nätet med någon mojäng som att det knäcks när man böjer det. Den produkten finns kanske inte?

 10. Happymealungen says:

  #10 Tjömö: Ingen dum idé faktiskt, du kanske borde bli hönstjuv?

 11. Pedaa says:

  Heh. Angående IPRED-länken. Det finns ingen sida med namninsamling FÖR lagen, skulle jag lätt skriva upp mig på.

 12. Jo. says:

  #11 Happy, varför bli hönstjuv om man kan tjuvmjölka?
  Kolla in på blogg-i-bloggen förresten o se vem som toppar statistiken. :-)

 13. Beckah says:

  Det allra roligaste är kommentar #5 marwilx

  No shit sh…

 14. Kristina says:

  Men, visst heter det nötknäppare???

 15. Cutte says:

  Är inte det en opera, operett?

 16. nenne says:

  Hahahaha en bokstav fel, va kul!!!

 17. jurg says:

  marwilx är en riktig nötknäckare.

  förresten läste jag det som att VHD skrev Skita knäck på nätet, och så svarar Jo. ”åh skicka till mig”. så mådde jag dåligt en stund, helt i onödan

 18. Jo. says:

  Usch, varför skrattar jag? :-)

 19. Jo. says:

  Förresten, det är en näsknäckare ju.

 20. Eric says:

  Jag är sjukt trött på alla er som envisas med att ta politiska ställningstaganden utan att ha en aning om vad dessa innebär. Exempelvis #4, Andreas; Jag är övertygad om att Per Gessle klarar sig även om du laddar ner hans album. Men det är också försäljningen av hans album som finansierar alla nya artister på skivbolagen. Vad som händer är alltså att Gessle fortsätter leva i lyx medan alla unga artister får fortsätta spela för två hundra spänn på Harrys i Värnamo.

 21. Andreas says:

  Eric (#21): Om jag inte hade varit så otroligt less på debatten efter alla de år jag har medverkat i den (först som en av de ”unga artister” du nämner, senare som en yrkesarbetande artist med internationella förlags- och skivkontrakt) så hade jag skrivit ett bra svar till dig med exempel från verkligheten.

  Men jag låter bli. Om jag inte lyckades få min egen bransch att förstå varför det var dumt att förneka, motarbeta och kriminalisera teknisk utveckling mellan åren 1997-2005, så lär jag inte heller kunna övertyga dig om att det du kallar ”politiska ställningstaganden” är något som jag i själva verket kallar ”folkvett”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *